20:39:58
 Frissítés
Keresés | Új hozzászólás
 » Isten hozott, kedves Vendég ! Fórumlakók | GY.I.K. | Bejelentkezés | Regisztráció 
 » Társalgó
Téma: Mit eszünk ma ?
... Elejére 1. lap 
onodij
Olvasta: 1 | Válasz | 2014. február 05. 08:34 | Sorszám: 1562
Tegnap rizseshús volt - rengeteg rizs maradt, eltettem a mélyhűtőbe. Ma dinsztelt lilakáposzta lesz főtt krumplival és sült máj. Holnapra gulyáslevest tervezek (oldalasból).
onodij
Olvasta: 1 | Válasz | 2014. február 05. 08:32 | Sorszám: 1561
de
keresztkem
Olvasta: 1 | Válasz | 2014. február 05. 05:56 | Sorszám: 1560
Régen készülök már ebbe' a "Mit eszünk ma?" c. topicba egy "szösszenetet" írni.
Azt akarom ugyanis röviden elmonndani, hogy--én nem szégyellem!-- MENNYIRE HIÁNYOLOM INNEN IS meg más, "ebédfőzési tanácsadókból is" az ú. n. EGYSZERŰ, LAKTATÓS, KIFEJEZETTEN "PROLI" ételeket.Bevallom: én "azokat" is kedvelem.Mire gondolok? Pl. Tarhonyaleves (vagy lebbencsleves) pirított füstöltszalonnával és TÓCSNI (más néven LEPCSÁK), teszem azt.Vagy.Tojásos rántottleves köménymaggal, juhtúróssztrapacskával, szalonnatöpörtyűvel, tejföllel etc..etc...
Szabad "itt" ilyeneket mondani? Vagy rákosi-t meg kádár-t híná' vissza az, akinek "van képe" ilyen ételekről (is) álmodozni? Mert én bevallom: néha vágyom ilyen "falós" vackokra.
Egyébiránt bocsánatot kérve mindazoktól akiknek "finom polgári gasztronómiai lelkületébe" belegázoltam e durva gondoloatkkal.
Keresztényi szeretettel:
keresztkem
mamácska
Olvasta: 1 | Válasz | 2014. február 04. 15:15 | Sorszám: 1559
Örülök,hogy "csak" ennyi volt. És hogy meglettek a papírok,sok utánajárástól és ügyintézéstől menekültél meg ezzel.
Mai ebéd: zöldborsóleves és disznótoros párolt káposztával
Cirus
Olvasta: 1 | Válasz | 2014. február 04. 11:54 | Sorszám: 1558
Ma zöldséges csirkeragu lesz rizzsel.
Cirus
Olvasta: 1 | Válasz | 2014. február 04. 11:52 | Sorszám: 1557
Nem, soha nem hordok sok készpénzt, úgy 5000 körül volt, tán még annyi sem. A többit már elittuk
mackó
Olvasta: 1 | Válasz | 2014. február 03. 15:41 | Sorszám: 1556
mamácska
Olvasta: 1 | Válasz | 2014. február 03. 15:22 | Sorszám: 1555
Remélem, hó vége lévén nem volt túl sok benne!
Cirus
Olvasta: 1 | Válasz | 2014. február 03. 15:08 | Sorszám: 1554
Na azért a pénzt kivették belőle, bár az aprót nem
mamácska
Olvasta: 1 | Válasz | 2014. február 03. 13:05 | Sorszám: 1553
Csak kevés!
mackó
Olvasta: 1 | Válasz | 2014. február 03. 11:30 | Sorszám: 1552

Vannak rendes emberek.
Cirus
Olvasta: 2 | Válasz | 2014. február 03. 11:08 | Sorszám: 1551
Nagyon fura, mert mielőtt elmentem, kivettem a személyit és a lakcímkártyát és betettem a jogsit, hogy az mégiscsak egy, ha netán elveszne. És lőn. Tegnap pedig egész délután azon pörögtem, hogy van egy olyan érzésem, hogy meglesz a cucc. És tényleg. Azért lottóztam is, hátha..
mackó
Olvasta: 1 | Válasz | 2014. február 03. 10:42 | Sorszám: 1550
Sajnos a pénztárca nálam több sebből vérzik: abban hordom az irataimat is. Remélem, más nem esik ebbe a hibába...
Cirus
Olvasta: 1 | Válasz | 2014. február 03. 10:40 | Sorszám: 1549
Nem főztem mára, elkezdtem, de közben meglett az ellopott pénztárca, inkább elmentem érte Szóval ma az lesz, amit kapok..
mamácska
Olvasta: 1 | Válasz | 2014. február 03. 08:57 | Sorszám: 1548
Mai ebéd: kacsa aprólék leves és székely káposzta
Cirus
Olvasta: 1 | Válasz | 2014. január 30. 15:09 | Sorszám: 1547
A tegnapi csirkéből maradt, párolt kukorica volt hozzá vegyes salátával.
mamácska
Olvasta: 1 | Válasz | 2014. január 30. 14:00 | Sorszám: 1546
Mai ebéd: zellerkrémleves és resztelt máj
mamácska
Olvasta: 1 | Válasz | 2014. január 29. 11:41 | Sorszám: 1545
Mai ebéd: tejfölös gombaleves és almás-sajtos rántott hús
Cirus
Olvasta: 1 | Válasz | 2014. január 29. 10:54 | Sorszám: 1544
Köszönjük, eltéve

tegnap a maradék brassóit ettük, ma gyömbéres-csilis-fokhagymás grillezett csirkemell lesz saját recept kelbimbóval (szójaszósz, mustár, só, bors és olaj összekeverve, ebbe a felszeletelt kelbimbók beforgatva, majd meggrillezve).
katáng
Olvasta: 1 | Válasz | 2014. január 28. 16:03 | Sorszám: 1543
2(2 decis)pohár liszt, 1,5 pohár cukor, 4 tojás, fahéj, 1 tk. sütőpor, 1 tk. szódabikarbóna, reszelt citrom vagy narancshéj, mazsola, 1 pohár olaj, 20 dkg darabos dió vagy mandula, 3 nagyobb répa reszelve. A lisztes fűszeres keveréket a tojás-cukor-olaj keverékével jól összedolgozni, majd a sárgárépát kell hozzáadni. A kiolajozott tepsit zsemlemorzsával kell meghinteni, és a sütit 180 fokon kb. 50 percig sütni.
mamácska
Olvasta: 1 | Válasz | 2014. január 28. 15:54 | Sorszám: 1542
Reméljük,hogy mielőbb meggyógyul a fülfájós!
Nálunk pedig töltött dagadó volt petrezselymes krumplival.
lámpás
Olvasta: 2 | Válasz | 2014. január 28. 15:17 | Sorszám: 1541
Tejfölös gombaleves, lekváros, diós palacsinta
Mindez persze a lábadozó fülfájós kedvéért
Cirus
Olvasta: 1 | Válasz | 2014. január 27. 12:04 | Sorszám: 1540
Én pedig brassóit főztem
mamácska
Olvasta: 1 | Válasz | 2014. január 27. 09:40 | Sorszám: 1539
Nálunk ma csontleves lesz és töltött paprika
lámpás
Olvasta: 1 | Válasz | 2014. január 26. 11:43 | Sorszám: 1538
Tedd fel légy szíves!
Tovább ...
Jelmagyarázat    Van új hozzászólás
   Ezeket a hozzászólásokat már láttad
... Hibabejelentés | | | Gondola ...