Téma: Mit eszünk ma ? |
|
mamácska |
|
Mai ebéd: kacsa aprólék leves és székely káposzta |
|
Cirus |
|
A tegnapi csirkéből maradt, párolt kukorica volt hozzá vegyes salátával. |
|
mamácska |
|
Mai ebéd: zellerkrémleves és resztelt máj |
|
mamácska |
|
Mai ebéd: tejfölös gombaleves és almás-sajtos rántott hús |
|
Cirus |
|
Köszönjük, eltéve
tegnap a maradék brassóit ettük, ma gyömbéres-csilis-fokhagymás grillezett csirkemell lesz saját recept kelbimbóval (szójaszósz, mustár, só, bors és olaj összekeverve, ebbe a felszeletelt kelbimbók beforgatva, majd meggrillezve). |
|
katáng |
|
2(2 decis)pohár liszt, 1,5 pohár cukor, 4 tojás, fahéj, 1 tk. sütőpor, 1 tk. szódabikarbóna, reszelt citrom vagy narancshéj, mazsola, 1 pohár olaj, 20 dkg darabos dió vagy mandula, 3 nagyobb répa reszelve. A lisztes fűszeres keveréket a tojás-cukor-olaj keverékével jól összedolgozni, majd a sárgárépát kell hozzáadni. A kiolajozott tepsit zsemlemorzsával kell meghinteni, és a sütit 180 fokon kb. 50 percig sütni.
|
|
mamácska |
|
Reméljük,hogy mielőbb meggyógyul a fülfájós! Nálunk pedig töltött dagadó volt petrezselymes krumplival.
|
|
lámpás |
|
Tejfölös gombaleves, lekváros, diós palacsinta Mindez persze a lábadozó fülfájós kedvéért |
|
Cirus |
|
Én pedig brassóit főztem |
|
mamácska |
|
Nálunk ma csontleves lesz és töltött paprika |
|
|
|
katáng |
|
Rendben! Szólok, ha tesztelheted. |
|
|
katáng |
|
Van egy csudajó répatorta receptem. Érdekel-e valakit? |
|
mamácska |
|
Nálunk pedig: paradicsomleves és rántott sajt rizzsel |
|
Cirus |
|
Nyelvhal és vajhal párolt céklával és ceruzababbal. |
|
mamácska |
|
Jó étvágyat hozzá! Nálunk ma: bableves füstölt csülökkel és kapros-túrós palacsinta lesz az ebéd. |
|
mpd |
|
Orsi libamájas pástétom, kiskifli, Elixis. |
|
Cirus |
|
Mivel a hetem eddig nagyon zsúfolt volt, nemigen volt idő főzni, reggel összeütöttem egy ragut, főztem ki hozzá spenótos tönkölyös tésztát. |
|
mamácska |
|
Mai ebéd: karfiolkrémleves és párizsi szelet párolt zöldségekkel |
|
mamácska |
|
Nálunk pedig gulyásleves és szilvás gombóc |
|
Cirus |
|
Ma grillezett kecskesajt volt csípős édeskrumplival és salátával. |
|
Cirus |
|
A FB-on szokott írni. Majd megkérdem tőle, miért nem jár erre. |
|
tiszavirág |
|
Szerintetek mi van a topik indítóval? Miért nem jelentkezik itt? Nem tudja, hogy itt vagyunk? Karácsonykor küldött egy emilt, gondolom nektek is. |
|