Téma: Mit eszünk ma ? |
|
mpd |
|
Tán lázas is vagy? Chinacysalis-t hozassál a patikából. |
|
mamácska |
|
Mai ebéd: zöldségleves és rakott kel |
|
mamácska |
|
Tudom,hallom itt az influenza szezon. Neked mielőbbi jobbulást kívánok,vigyázz magadra! |
|
Cirus |
|
Nem elkeseríteni akarlak, de 2-3 héten át náthás voltam, most kitört elemi erővel
Ma spenótos-rikottás canelloni lesz besamell helyett paradicsomszósszal. |
|
mamácska |
|
Örülök,hogy jobban vagy! Én sem érzem teljesen jól magam,de küzdök!!! Mai ebéd: zöldbableves és fasírt párolt zöldségekkel |
|
Cirus |
|
Köszönöm, mára már jobban lettem. Mézes gyömbértea, pálinka Gyógyszertárban kikevert orrcsepp, na az legalább működik, a készre kutyult nem ér semmit.. |
|
mamácska |
|
Jobbulást,egyél sok citromot és narancsot! |
|
Cirus |
|
Hűű egy jó kis leves jól esne... Nagyon meg vagyok fázva, folyamatosan fújom az orrom
Ma a tegnapi maradékát ettük |
|
mamácska |
|
Mai ebéd: csontleves májgombóccal és párizsi szelet rizibizivel |
|
mamácska |
|
Ügyes vagy,biztos finom volt, ha a kicsi is evett belőle. Csak így tovább! |
|
mpd |
|
Tegnap én főztem, Novák-Lukács-Nagy L. mesterszakács receptek alapján. Sertésborda hentes módra, párolt vöröskáposzta és sült kockaburgonya. Hát nem semmi. Még a kisebbik gyermekem is evett belőle, pedig ő csak csirkemellet eszik a húsfélékből. |
|
mamácska |
|
Mai ebéd: paradicsomleves, sült oldalas párolt káposztával |
|
Cirus |
|
Kelbimbót főztem Gordon Ramsay receptje alapján (gesztenyével, szalonnával), nagyon finom lett! Hozzá sima csilis csirkemell. |
|
Cirus |
|
Kollégáim elcipeltek a közeli mexikói kajáldába, taco csirkével és valami nagyon csípős szósszal, babbal.. Most nem tudok megmozdulni sem, ráadásul a fejem is fáj |
|
mamácska |
|
Ma gyors ebéd lesz,mert este programunk lesz családilag. Tehát ma könnyű,gyors menű: Tojásleves és paprikás krumpli. |
|
mamácska |
|
Nálunk pedig rántott sajt lesz rizibizivel. |
|
Cirus |
|
Ma sajtos tészta nekem, gombapaprikás a zuramnak (ebből egy embernyi adag volt csak - maradék gomba - így magamnak valami gyorsan elkészíthetőt csináltam..) |
|
mamácska |
|
Nálunk pedig ma kocsonya van... |
|
Cirus |
|
A maradékok jegyében eszünk ma is. Maradék zöldségeket (gomba, paprika, póré, kukorica, hagyma) megpárolva barnarizzsel keverve rizibiziként. Ízesítőnek egy kis füstölt combot kockáztam bele.. |
|
mamácska |
|
Az finom,nagyon szeretjük mi is.... |
|
Cirus |
|
A hét végén megfőztem a hétre Ma csilis bab lesz. |
|
mamácska |
|
Remélem,mindenki jól evett-ivott az elmúlt évben. Sajnos az ünnepek alatt mi is sokat sütöttünk-főztünk.Elteltünk az ízekkel,finomságokkal. Most kis diéta fog következni. Ezért a mai menü: karfiolleves és sült csirke petrezselymes krumplival. |
|
tiszavirág |
|
Nálunk lencsefőzelék volt malacsülttel tegnap, ma meg rakott káposzta. Nagyon finom. Jó a szakácsnő. De ki kellett engedjem a nadrágszíjat. Holnap mennem kell squasholni. |
|
mamácska |
|
Remélem,mindenki jót evett-ivott az ünnepek alatt. Ez nálunk is így volt,most a maradékokat fogyasztjuk. Ma pl. malacsült lesz párolt káposztával és hagymás tört krumplival. |
|
mamácska |
|
Nálunk pedig ma kacsaaprólék leves van, és sült kacsa párolt káposztával. |
|