Téma: Mit eszünk ma ? |
|
mamácska |
|
Az finom,nagyon szeretjük mi is.... |
|
Cirus |
|
A hét végén megfőztem a hétre Ma csilis bab lesz. |
|
mamácska |
|
Remélem,mindenki jól evett-ivott az elmúlt évben. Sajnos az ünnepek alatt mi is sokat sütöttünk-főztünk.Elteltünk az ízekkel,finomságokkal. Most kis diéta fog következni. Ezért a mai menü: karfiolleves és sült csirke petrezselymes krumplival. |
|
tiszavirág |
|
Nálunk lencsefőzelék volt malacsülttel tegnap, ma meg rakott káposzta. Nagyon finom. Jó a szakácsnő. De ki kellett engedjem a nadrágszíjat. Holnap mennem kell squasholni. |
|
mamácska |
|
Remélem,mindenki jót evett-ivott az ünnepek alatt. Ez nálunk is így volt,most a maradékokat fogyasztjuk. Ma pl. malacsült lesz párolt káposztával és hagymás tört krumplival. |
|
mamácska |
|
Nálunk pedig ma kacsaaprólék leves van, és sült kacsa párolt káposztával. |
|
tiszavirág |
|
Mai ebéd: borleves, halászlé sok belsőséggel, rántott harcsa, rántott ponty, majonézes krumpli, hagymás-ecetes krumpli, mákos bejgli, diós bejgli, sajtos stangli, ribizlis linzer, nutellás linzer. Most hatalmas ejtőzés van. Száraz vörösborral kezelem a gyomrom. |
|
mamácska |
|
Mai ebéd: csontleves és párizsi szelet krumplipürével... |
|
mamácska |
|
Mai ebéd: paradicsomleves és rizseshús Na meg persze a készülődés folytatódik! |
|
lámpás |
|
Krumplifőzelék+sült csirkemáj Sütés ezerrel |
|
mamácska |
|
Mai ebéd: gombaleves és sárgaborsófőzelék sült kolbásszal |
|
Cirus |
|
Idő híján sonkás szendvics |
|
mamácska |
|
Mai ebéd: orjaleves májgombóccal és székely káposzta |
|
mamácska |
|
Mai ebéd: milánói makaróni és gyümölcssaláta |
|
Cirus |
|
Ma nem főztem, az uram az unokatestvéremnél van, majd ott megetetik, én meg eszem egy gyrost (Ez az egyetlen gyorsétel, amit szeretek) |
|
mamácska |
|
Mai ebéd: karfiolleves és rántott csirke hagymás tört krumplival |
|
Rendes Kis |
|
Nyilván a polipot is jól kell elkészíteni. Mert akkor az is a csirkére hasonlít. |
|
mamácska |
|
A rák szerintem is isteni,mindenféle elkészítésben.Ettem már fokhagymás-petrezselymes lében elkészítve, rántva, és sütve is. Mindenféleképpen nagyon ízlett. A kagylót Spanyolországban kóstoltam meg, ott ecetes-olajos lében pácolták,finom volt. Az osztrigát nem kedvelem,valahogy nem tudtam megszeretni. |
|
tiszavirág |
|
Minden tengeri dolgot szeretek, kivéve a polipot, mert az nagyon rágós. Királyrák jöhet minden mennyiségben! Az osztrigát is szeretem. |
|
|
Cirus |
|
tengeri hal jöhet, a kagylóval valahogy nem vagyok kibékülve. A csiga (ha jól van elkészítve és nem rágós)akkor leginkább a csirkéhez hasonlít.
Rákot ennék minden nap, ha lehetne Két éve a születésnapomom az uram elvitt egy étterembe, ahol mindig az aznap kifogott zsákmány volt az ajánlat. Akkor ettem homárt. Valami isteni volt! |
|
mamácska |
|
A magam részéről inkább a halat vagy a kagylót választanám. Horvátországban ettünk nagyon finoman elkészített friss rákot. A csigától - pedig biztosan finom - óckódunk. |
|
Cirus |
|
Pedig a csiga nagyon finom, ha jól van elkészítve. Régen sokat főztem, manapság nincs rá időm, hogy előkészítsem és órákon át főzzem |
|
tiszavirág |
|
Nehogy azt hidd. Mindent megkóstolok, ami egy országra jellemző,ha külföldön vagyok (a franciáknál még a csigát is képes voltam lenyelni, bár nagyon undorodtam tőle....brrrrr) de a kedvencem a marhahúsleves összetört finom metélttel, a vékonyra kiklopfolt rántott sertés hosszúkaraj szelet jól kikevert vajas-tejes krumplipürével és kovászos uborkával. De szeretem a lecsót és a paprikás krumplit is jó kolbászosan. A hagyományos fejes salátából még gyerekként is csak a belsejét szerettem, így nagyon könnyű volt átszokni a jégsalátára. |
|
Cirus |
|
Szerintem rosszul emlékszel. Az a karalábé |
|