Téma: Sakk! II. |
|
mpd |
|
Lékó Péter játszott-e már valaha mást is, mint döntetlent? |
|
mandala |
|
Sajnos kezd elfogyni már a holtversenyes elsősége is, Movsesian (5½ a 9.-fordulóbeli győzelmével már 1/2 ponttal vezet a többiek előtt. Hajrá, Ricsi! |
|
glens |
|
Valóban, IE9-cel jól látszik. Szépen nyert ez a Ricsi gyerek. |
|
mandala |
|
A 11.-edik lépésével már kiegyenlített! Sajnos nem tudtam délután folyamatosan "nézni" .. Hajrááááááááááá |
|
mandala |
|
Javascriptet engedélyezni kell a böngészőben, és ha esetleg van valami tiltós plug-in -od a böngészőhöz telepítve, akkor abban is engedélyezni kell külön erre a lapra. És, ha jól látom, magának a Javának is telepítve kell lennie a gépen... (Nálam megy IE9-essel is. De azt úúútálom, Firefox a nyerő )
|
|
glens |
|
Miféle böngészővel kell ezt nézni, hogy normálisan látszódjon? Nekem IE8 van a gépemen... vagy kell valami bővítmény? |
|
mackó |
|
Valaki felébreszthetné Ricsit. Több, mint fél órája alszik. Vagy ebédel? |
|
mackó |
|
A kibitz ajánlata sokkal jobb volt: sötét huszár lépjen f5-re. |
|
mackó |
|
Megint nem értem Ricsit. Gyalogcsere helyett felajánlotta, hogy csak a sötét gyalog essen el. (A rasztás még nem tette meg...) |
|
mackó |
|
Hoppá, nem is rossz áldozat volt... |
|
mackó |
|
Ennek "köszönhetően" Ricsi rosszabbul is áll. |
|
mandala |
|
Viszont megtalálta azt a lépést amelyet a kompúterkibic is a legjobbnak tart ... :-( Ez a Houdini mostanában a legjobb sakk-engine.
Az első két-két órában sokszor "elpazarolnak" akár fél órát is egy lépésre. |
|
mackó |
|
Nem értem ezt a Nils Holgerssont, vagy öt perce gondolkozik egy lépésen. |
|
|
|
|
|
mandala |
|
Hú, ha netán sikerülne, és megnyerné, akkor jövőre az A csoportban indulhatna. világbajnokokkal együtt!! Bár, már egy kicsit idős ehhez: 16 éves ... http://sakkblog.postr.hu/ A Wijk aan Zee-ben zajló Tata Steel Chess 2013 nagymesterverseny hetedik fordulójában Rapport Richárd sötéttel remizett ... ... A verseny állása:
1.Rapport Richárd 5,5 pont 2-3.Arkadij Naiditsch és Szergej Movszeszjan 5 4-5. Daniil Dubov és Jan Timman 4,5 6-7. Szergej Tivjakov és Jan Smeets 3,5 8-10. Makszim Turov, Romain Edouard és Nils Grandelius 3 11. Robert van Kampen 2,5 12-14. Alekszander Ipatov, Sipke Ernst és Predrag Nikolic 2
A 8. forduló párosítása:
Robert van Kampen - Arkadij Naiditsch Jan Timman - Alekszander Ipatov Predrag Nikolic - Nils Grandelius Rapport Richárd - Jan Smeets Romain Edouard - Daniil Dubov Sipke Ernst - Makszim Turov Szergej Movszeszjan - Szergej Tivjakov
|
|
|
|
mackó |
|
Szombaton az Egyesült Államok következik... |
|
mackó |
|
Idézet: Továbbra is szenzációs formában szerepel a magyar válogatott a kínai Ningpóban zajló sakkcsapat-világbajnokságon. Csütörtökön Horváth Tamás kapitány játékosai a legutóbbi olimpia bronzérmesét, Izraelt múlták felül. Lékó Péter, Polgár Judit és Balogh Csaba is győzött, a végeredmény 3.5:0.5 ide.
|
|
mackó |
|
Ráadásul Ivancsuk döntetlent ajánlott, amit Lékó nem fogadott el... |
|
mandala |
|
"Ez volt a 76. összecsapásuk, és ezzel a sikerrel 45 remi mellett Lékó 16–15-re vezet."
|
|
|