Téma: Hallottátok? |
|
tiszavirág |
|
Nem is tudtam, hogy rajongtok Novák Elődért. Dicséretes dolog az ellenfelet így védeni. Reméljük szimpátiátok más esetekben is megnyilvánul majd a Jobbikos honatyák felé.
|
|
|
tiszavirág |
|
Hát, így néz ki ez a hazaáruló díszpinty! Vajon kiknek kellett adni a sikerdíjból?
Hogy is mondta valaki.....nektek nem kell tudni, hogy honnan jött a pénz..... |
|
|
mamácska |
|
Arra lennék kíváncsi,hogy hallott-e azóta valaki erről a cégről valamit? |
|
mackó |
|
Az pont az a bizonyos 2 milliárd... |
|
mackó |
|
Az pont az bizonyos 2 milliárd... |
|
mamácska |
|
Sikkasztás miatt vádat emelt az osztrák ügyészség a MÁV Cargo megvásárlása miatt az ÖBB egykori vezetői ellen – írja a Der Standard osztrák lap.
A vád szerint a vádlottak a MÁV Cargo megvásárlásával kapcsolatban 6,6 millió eurót sikkasztottak el. Az osztrák államvasutak 2008-ban vásárolta meg a MÁV vasúti teherszállító üzletágát több mint 100 milliárd forintért.
Korábban Célpont című műsorunk számolt be arról, hogy a magyar lobbicég, a Gulya András érdekeltségébe tartozó Geuronet Bt. csaknem kétmilliárd forintot kapott azért, hogy segítse az osztrák állami vasúttársaságot, hogy minél olcsóbban szerezze meg a MÁV Cargo tulajdonjogát. |
|
panda |
|
má' megin' szarozik a vén trotty kreténkém
|
|
keresztkem |
|
Magyarul kakálok arra, amit mondasz vén trotty. k.k. |
|
|
Békáscity |
|
úgy értettem hogy országosan mekkora területen termelhető szőlő - de jobb ha abbahagyom, mert csak én értem miről beszélek |
|
|
tiszavirág |
|
Lehet. Mégis inkább arra gondolok, ezek a fránya németek szorgalmasabbak, mint amilyenek mi vagyunk. Pedig nálunk biztosan jobb az éghajlat, mint náluk, mégis ők termelnek többet, mint mi. A termésmennyiségeket egyébként ugyanakkora területre szokták megadni, hiszen csak így összehasonlítható. Ami pedig még borzalmasabb, a "hiányzó" mennyiséget a mi gazdáink úgy pótolják, hogy rákapcsolják a slagot a kútra, nesze neked minőség. De sajnos más adatoknál is az van, hogy lemaradunk, hiába mondják, hogy mi mezőgazdasági ország vagyunk. |
|
mpd |
|
Kicsit zagyva lett ez a félmondat: ha van bőségesen terület, akkor érdemes kevésbé költséges intenzív termesztést folytatni,
Helyesen így kellett volna fogalmaznom:
ha van bőségesen terület, akkor nem érdemes költséges intenzív termesztést folytatni, |
|
mpd |
|
Citty mama arra célozott -szerintem helytelenül - hogy a nagyobb terület valahogyan nagyobb termésátlagot indukál. Egyfelől ez fordítva igaz, ha van bőségesen terület, akkor érdemes kevésbé költséges intenzív termesztést folytatni, mert ugye a szükséges mennyiség megtermelhető úgy is. (Ezt csinálja Kanada a búzával.) Másfelől nem is hiszem, hogy Németországban bőségesen lenne szőlőtermő terület, hiszen igencsak a szőlő életterének északi határáról beszélünk. |
|
|
Békáscity |
|
igen, de mekkora területen ott ill. itt ? és a minőség rovására azért ne menjen a mennyiség |
|
hulot |
|
Kilenc? Fergeteges!!!!!
|
|
hulot |
|
Te most héberül írsz, bikfic fiam?!
|
|
tiszavirág |
|
Másik furcsaság, a magyar 50:50 %-ban iszik vörös illetve fehér bort, addig 30: 70 %-ban termelnek vörös illetve fehér szőlőt. Vajon miért, ha az a jó magyar ember több vöröset inna???? |
|
tiszavirág |
|
Most mondja Somló a Hegyközségek Nemzeti Tanácsának a főmuftija a Hír tv Magyarország élőben című műsorban, hogy Magyarországon 73 mázsa / hektár a szőlő termelés átlaga, addig Németországban 130. Elképesztő különbség.... |
|
|
|
|