Téma: Mit eszünk ma ? |
|
mamácska |
|
Mai ebéd: meggyleves és marhapörkölt tarhonyával... |
|
mamácska |
|
Mai ebéd: újházy tyúkhúsleves és mustáros csirke... |
|
mpd |
|
Nálam rakott kel volt de rohattul megéheztem tőle.... |
|
mamácska |
|
Mai ebéd: krumplileves és rakott karfiol |
|
Cirus |
|
Maradék karaj borsós-répás rizzsel. |
|
|
mamácska |
|
Mai ebéd: csontleves májgaluskával és töltött káposzta |
|
mamácska |
|
Ma kicsit jobban vagyok már a náthámmal... Ezért a mai menű: paradicsomleves és sajtos csirkemell vajon párolt zöldségekkel. |
|
mamácska |
|
Mai "gyógymenű": Libaleves húsgombóccal, sült liba párolt káposztával. |
|
onogur |
|
Én meg kipróbálom a cukkini fasírtot. Sok reményt nem fűzök hozzá, ez olyan "csajos kaja". |
|
Cirus |
|
Ma lecsó lesz, kuszkusszal. |
|
Cirus |
|
Olajos-fokhagymás spagetti. |
|
mamácska |
|
Mai ebéd: Zöldborsóleves és tejszínes gombás sült hal. |
|
Cirus |
|
Fokhagymával tűzdelt karaj sütve, tepsis krumpli. Meglocsoltam csiliszósszal, mert kivételesen nem csípett |
|
mamácska |
|
Mai ebéd: Gombaleves és tejfölös paprikás csirke nokedlival. |
|
Cirus |
|
Én is, gyakorlatilagb egész hétre. ma maradék pizza lesz (én sütöttem). valami miatt nálunk a "másnapos" pizza népszerűbb az aznapinál |
|
mamácska |
|
A hétvégén sokat főztem.... Mai ebéd: gulyásleves és rakott zöldbab lesz. |
|
alexander |
|
Én is fagyasztottam mélyhűtőben medvehagymát egész évre...és lecsót is. A bablevest füstölt tarjával, vagy csülökkel készítjük natúrban, rántás és csipetke, nélkül, - abszolute kényelmes kuktában. Ajánlom a vargányát... most sok van a piacon. |
|
mamácska |
|
Tegnap kaptunk két halat a férjem barátjáról. Szegények még éltek,mikor hazaértem. Tőlem végelgyengülésben múlnának ki,mert nem tudom őket megölni. Végül a férjem tisztította meg, és sózta be őket.
Mai ebéd: húsleves májgombóccal és töltött paprika volt. |
|
Cirus |
|
De jó, hogy mondod, fogok is halat sütni. Az elmúlt hetekben fűszereket tettem el. A petrezselymet, kaprot, rozmaringot stb. összeaprítva jégkockatartóban lefagyasztottam. Így nagyon jól fel lehet használni főzéshez. A mentaleveleket is ugyanígy, jégkockába fagyasztottam, limonádéba nagyon dekoratív. Ugyanígy málnaszemeket is tettem el, csak elő kell venni a zacsiból és kész.
A fűszernövényekből olajban is fagyasztottam le adagokat, így csak a serpenyőbe kell dobni és kész.. |
|
negyven rabló |
|
Óóó! Végre!!! Spenót-, káposzta-, tök-, krumpli-, sóska-, répa-, hagymafőzelék! A többi hirtelen eszembe sem jut! Sajnos mindegyiket szeretem a csülkös bableves, a marhapörkölt, a palacsinta és az egyszerű szalonnás-hagymás rántotta mellett.Gyengém a forró túróscsusza agyonborsozva. Ja, az egyszerű gulyáslevest is megeszem. Az sem baj, ha van egy kis veresbor hozzá. Ja, a süllőt, pisztrángot és a lazacot is megeszem. Nem tudtam mindent felsorolni. |
|
mpd |
|
Ma: csülökpörkölt tarhonyával. |
|
|
Cirus |
|
Én imádom a spenótot, minden formában, nyersen is De tudom ezzel nem mindenki van így.. |
|
mpd |
|
Inkább Mamácskánál kosztolnék.... |
|