Téma: Mit eszünk ma ? |
|
mamácska |
|
Köszönöm kérdésedet, csak egy hosszított hétvége volt. Egy kellemetlen incidens után végül jól sikerült, jó helyet kaptunk,jól éreztük magunkat. Sajnos az idő szombaton elromlott, szakadó esőben sétáltunk Keszthely utcáin.
Mai ebéd: sóska tükörtojással |
|
Cirus |
|
Remélem, sikerült eleget pihenni!
Ma még maradékok lesznek, rántott csirkemell és rakott karfiol. (Tegnap paradicsomot aszaltam és húst pácoltam, ma már lesz főzés) |
|
mamácska |
|
Bocsika, üdülni voltunk, ezért nem jelentkeztem. Nálunk ma paprikás csirke lesz nokedlivel és palacsinta! |
|
Cirus |
|
De rég főztünk!
Most amúgy én sem, anyu követte el a mai ebédet: rakott krumplit! |
|
mackó |
|
Opálos hagymás krumpli. |
|
mamácska |
|
Én ma lecsót főztem. Van még behűtve sárgadinnye is... |
|
Cirus |
|
Nem tudom, hogy nevezzem a mai ételt, hagymát és kockára vágott krumplit megsütöttem, majd amikor megpirolt, tojhást ütöttem bele és opálosra sütöttem. |
|
|
mackó |
|
Lehet, hogy lefestem zöldre. Simuljon már be a környezetbe. |
|
mackó |
|
Elővettem egy ezeréves PB-gázzal működő rezsót, s kitettem a szalonnasütő mellé. Mindennemű főzési mutatványt ott végzünk... |
|
mamácska |
|
Ebben a hőségben nincs étvágyunk! Csak a hűtött gyümölcsleves vagy dinnye megy... Próbálkozom vegyes salátával is, meg egybesült hússal, az hidegen is jó. |
|
Cirus |
|
Persze
Innen is látszik, hogy nincs két egyforma tojás |
|
|
Cirus |
|
Nincs különösebb baja, a férj megette, nekem nem ízlett. |
|
huszárló |
|
A tojás vagy jó vagy nem, 3. út nincsen, csak a kukába... |
|
Cirus |
|
Nem, ez francia, illetve német |
|
|
Cirus |
|
Ma szalonnás-tojásos quiche lesz, sikerült befürödnöm a tojásvásárlással, így ízesítve még ehető lett a dolog |
|
|
Cirus |
|
Sült krumpli és gyömbéres csirkemell. Sárgadinnye. |
|
Cirus |
|
Ez nagyon jó ötlet! Köszönjük! |
|
mackó |
|
Görögdinnyés: A kánikulában nagyon üdítő volt a grill mellé. Szóval: lehűtött görögdinnye felkockázva. Jól megborsozott tökmagolajba forgatott (felkockázott) feta sajt rászúrva a görögdinnyére egy bazsalikomlevél társaságában. Egy perc alatt elfogyott egy hétkilós görögdinnye... |
|
Cirus |
|
Nagyon finomat mixeltem görögdinnyéből, uborkából és banánból. Este sárgadinnye lesz a menü. Na jó, ettem egy csilis-fokhagymás tésztát is, de csak mert kollegina rábeszélt |
|
|
mamácska |
|
Láttam a tv-ben a képeket. Biztosan nagyon klassz volt, már a látvány is! Biztosan ínycsiklandozó volt a készítmény is... |
|