Téma: Mit eszünk ma ? |
|
mackó |
|
Mindkettő jó, mi is kipróbáljuk. Mi általában hollandi mártással fogyasztjuk, hozzá többnyire szűzérme valamilyen csomagolásban (aszalt szilva, bacon, camembert ). Köszi. |
|
|
mackó |
|
Mik a rakott spárga összetevői a spárgán kívül? |
|
Cirus |
|
Ma pulykafasírt ajvárral és rakott spárgával. |
|
Cirus |
|
rakott krumpli volt az ebéd. |
|
mamácska |
|
Mai ebéd: karfiolleves és vadas marha zsemlegombóccal |
|
mamácska |
|
Mai ebéd: zöldborsóleves, rántott karfiol és párolt zöldség |
|
Cirus |
|
Soha nem veszek ilyesmit |
|
mpd |
|
Végy a boltban egy tasakos mentakrémlevest.... |
|
|
Cirus |
|
Ez a mentakrém leves hogy készül? Van vagy 9 féle mentám, érdekelne |
|
huszárló |
|
Törökös ebéd volt, mentakrém leves, sült bárány vegyes zöldséggel és ayram...+kávé... |
|
Cirus |
|
Spenótos-rikottás lasagne. |
|
mamácska |
|
Mai ebéd: gulyásleves és szilvás gombóc |
|
Cirus |
|
Igen, nagyon jó, de te is el tudod készíteni Vaj+olaj+só+apróra vágott medvehagyma+ ízlés szerint bors, fokhagyma.
Össze is lehet turmixolni, ha zavaró a medvehagymadarabka. |
|
huszárló |
|
A medvehagymával jobb már vigyázni, ui. virágzik és olyankor már nem nagyon ér sokat... |
|
mamácska |
|
Ma a piacon egy hazai termelőtől vettem medvehagyás vajat kis tégelyben. Nem volt olcsó, de nagyon finom!!! Javaslom kipróbálni!!! |
|
Cirus |
|
Hűű de jól hangzik! Én saját csípős szószba pácolt csirkemellragut ettem tönkölyös tésztával. |
|
mamácska |
|
Mai ebéd: tavaszi zöldségleves és sajttal,medvehagymával töltött rántott csirke |
|
Cirus |
|
Spenóttal és sajttal is finom. Amiatt jó, hogy tejszín helyett a krémsajttól krémesebb lesz, selymesebb az íze. |
|
mamácska |
|
Gratulálok,ügyes vagy! Egészségetekre! Egyébként is ebben a melegben nem tudja az ember,hogy mit is kéne főzni, ami hamar megy és finom is. Ez jó ötlet volt, én is kipróbálom a hétvégén! Már ha kapok hozzá megfelelő halat... |
|
Cirus |
|
Készítettem lazacos-medvehagymás krumplinudlit is, nagy siker lett.
4 evőkanál olajon megfuttattam 3 gerezd karikára vágott fokhagymát. Rádobtam 15 deka felkockázott lazacot és nagy lángon 1 perc alatt átsütöttem. Kevertem hozzá 2 evőkanál natúr krémsajtot, majd rádobtam a durvára vágott medvehagymát és összeforgattam. Belekevertem a nudlit, parmezánnal megszórtam és kész.
Bár a lazac most drága, de ebből vagy hat adag kijött és még a halat egyébként nem evő férjem is kinyalta a tányért. |
|
Cirus |
|
Borsos vaddisznó krumplinudlival. |
|
mamácska |
|
Mai ebéd: marhapörkölt tarhonyával,csemege ubi |
|
mamácska |
|
Mai ebéd: Gyümölcsleves és krumplis tészta |