Téma: Mit eszünk ma ? |
|
mamácska |
|
Ma a piacon egy hazai termelőtől vettem medvehagyás vajat kis tégelyben. Nem volt olcsó, de nagyon finom!!! Javaslom kipróbálni!!! |
|
Cirus |
|
Hűű de jól hangzik! Én saját csípős szószba pácolt csirkemellragut ettem tönkölyös tésztával. |
|
mamácska |
|
Mai ebéd: tavaszi zöldségleves és sajttal,medvehagymával töltött rántott csirke |
|
Cirus |
|
Spenóttal és sajttal is finom. Amiatt jó, hogy tejszín helyett a krémsajttól krémesebb lesz, selymesebb az íze. |
|
mamácska |
|
Gratulálok,ügyes vagy! Egészségetekre! Egyébként is ebben a melegben nem tudja az ember,hogy mit is kéne főzni, ami hamar megy és finom is. Ez jó ötlet volt, én is kipróbálom a hétvégén! Már ha kapok hozzá megfelelő halat... |
|
Cirus |
|
Készítettem lazacos-medvehagymás krumplinudlit is, nagy siker lett.
4 evőkanál olajon megfuttattam 3 gerezd karikára vágott fokhagymát. Rádobtam 15 deka felkockázott lazacot és nagy lángon 1 perc alatt átsütöttem. Kevertem hozzá 2 evőkanál natúr krémsajtot, majd rádobtam a durvára vágott medvehagymát és összeforgattam. Belekevertem a nudlit, parmezánnal megszórtam és kész.
Bár a lazac most drága, de ebből vagy hat adag kijött és még a halat egyébként nem evő férjem is kinyalta a tányért. |
|
Cirus |
|
Borsos vaddisznó krumplinudlival. |
|
mamácska |
|
Mai ebéd: marhapörkölt tarhonyával,csemege ubi |
|
mamácska |
|
Mai ebéd: Gyümölcsleves és krumplis tészta |
|
mamácska |
|
Mai ebéd: currys csirke,kukoricás rizzsel |
|
mamácska |
|
Jól tettétek, egészségetekre! Remélem, minden finom volt és jól éreztétek magatokat! |
|
Cirus |
|
Ma kiültünk a Gesztenyés kertbe piknikezni: cukkinis fasírtos zendvics, alma és túrórudi |
|
mamácska |
|
Mai ebéd: paradicsomleves és rántott csirke |
|
Cirus |
|
Remélem is! A régi kitakarításánál viszont találtam még egy üveg fetával töltött cseresznyepaprikát, a felét rögtön be is lapátoltam |
|
mamácska |
|
Gratula az új hűtőhöz! Remélem, sok finomság fog bele kerülni!
|
|
Cirus |
|
Mustáros csirke, barnarizs. 2 hét, mínusz 5 kiló |
|
Cirus |
|
Mindenféle maradékokból összeütöttem egy nem klasszikus rakott krumplit. A töltött gomba maradék tölteléke került bele (darált pulyka, újhagyma zöldje, bacon apróra vágva, gomba összepárolva) tejszínnel és sok sajttal.
Meghozták az új hűtőt! |
|
mamácska |
|
Mai ebéd: meggyleves, pörkölt nokedlivel |
|
Cirus |
|
Töltött gomba lesz ma |
|
mamácska |
|