Téma: Mit eszünk ma ? |
|
onodij |
|
Magyaros karalábé leves, gombás rizs, desszertnek meg jön a pc-s fiú (elmászott a monitorom képe - vírus ? mert nem tudom visszaállítani. ) |
|
mamácska |
|
Mai ebéd: sajtkrémleves,rántott hal vajon párolt zödségekkel |
|
onodij |
|
Hamis húsleves, krumplifőzelék, fasírt. |
|
onodij |
|
Hétfő. 10 óra. Csőrepedés a wc-ben. Szomszéd ismét eláztatva. Még jó hogy hozattam ebédet... |
|
Cirus |
|
grillezett csirkefalatok édeskrumplival, salátával. |
|
mamácska |
|
Mai ebéd: tárkonyos csirkeraguleves és székelykáposzta |
|
onodij |
|
Szombaton szétverik a konyhámat - kiballagok a piacra és veszek a kifőzdében valami lájtosat...
|
|
|
huszárló |
|
Nagy ebéd volt:kapirgálós falusi tavalyi kakasból való pörkölt... |
|
onodij |
|
Mai ebéd : fokhagymakrém leves, füstölt sajtos-tejfölös tészta, mandarin, alma |
|
onodij |
|
Tojásleves, gombapöri rizzsel, sok-sok mandarin |
|
gajo |
|
Hadova! Mi baja a krumplifőzelékkel, rakott krumplival, mákos tésztával......?
Ezek butító, kamu honlapok, lényeg, hogy utald az 1 százalékot |
|
mpd |
|
Oszt annyira legyengített ez a koszt, hogy a tesztet se tudod kitőtteni?
|
|
onogur |
|
Nem tudom kitölteni a tesztet. Hétközben nem ebédelek, legfeljebb bekapok valami hideget. |
|
mamácska |
|
Mai ebéd: gulyásleves és sóska tükörtojással |
|
|
mamácska |
|
Mai ebéd: francia hagymaleves és vadas marha zsemlegombóccal. Nagyon finom lett! |
|
mpd |
|
Ganyézott, fejt, etetett-itatott. Napi egy-két óra azzal is elmegy. Éves átlagban vastagon kijön a napi munkaidő (ha szakadt az eső, vagy ragadozók portyáztak a környéken, az ősember se szívesen mozdult ki a barlangból). |
|
onogur |
|
A földműves mit csinált októbertől áprilisig? Mármint azon kívül, hogy reggel megetette az állatait, kiganézott, majd egész nap vakarta a tökét a fűtött kunyhójában. |
|
mpd |
|
Ne mán!!! Ha az oroszlán csak akkor aludna, miután evett, akkor a legéberebb álat lenne!
2-12 ezer évvel ezelőtt az általam jelzett időpontban megformálódott emberek eltérő körülmények közé kerülve kénytelenek voltak változtatni a jól bevált viselkedésükön. Onnantól kezdve ez folyamatosan így van, kivéve a dzsungelben élő vadembereket. Egy földműves már nem lustálkodhat kedvére. De egy bankár se. |
|
onogur |
|
Fogalmam sincs, hogy a szavannákon mit lehet gyűjtögetni. Én meg a 2-12 ezer évvel ezelőtti társadalmakról beszélek. A ragadozó gyomra képes a tágulásra, ritkán esznek, de akkor hatalmas mennyiséget. Az emésztés minden energiájukat elveszi, ezért alszanak sokat. |
|
mpd |
|
Naná. Ezt pofázom én es. |
|
Rendes Kis |
|
A döglés a legenergiatakarékosabb tevékenység ! |
|
mpd |
|
Eftássam, én az ember őshazájáról beszélek, ahol emberré váltunk. Úgy kétmillió évvel ezelőtt indult a projekt, és úgy százötvenezer évvel ezelőttre alakultunk ki. Azóta, és ez nagyon fontos, anatómiailag nem sokat változtunk. Körülményeink viszont igen, meg aztán vándorolgattunk is.
Ez az alvásigény-táplálék összefüggés nekem nem egyértelmű. Hogyan határozza meg egyik a másikat? |
|
onogur |
|
A halászó-vadászó-gyűjtögető ember esetén 3-4 óra elfoglaltság? Annyi időbe telt, mire megjárta az utat a Tescoig és vissza? Nézd csak meg, hogy a Kárpát-medencétől az Uralig hány négyzetkilométer kellett egyetlen család eltartásához, mekkora volt a népsűrűség. Az alvásigény meg összefügg az elfogyasztott táplálékkal, ez teljesen egyértelmű. |
|