Téma: Vectrix |
|
|
pandala |
|
Idézet: Csúnya dolog derült ki az elektromos autókról, sárosak lehetnek a gyártók Origo2019.10.17. 11:37
Egy tanulmány szerint az elektromos autók ára nem csökken úgy, ahogy az akkumulátoroké.
Az elektromos autókhoz használt akkumulátorok ára 34 százalékkal esett az elmúlt két évben. Ennek ellenére az e-autók változatlanul több mint 40 százalékkal drágábbak az azonos kategóriájú, hagyományos meghajtású kocsiknál – állapította meg az IFUA Horváth & Partners nemzetközi vezetési tanácsadó cég németországi adatok alapján. ....
https://www.origo.hu/auto/20191017-csunya-dolog-derult-ki-az-elektromos-autok ...
|
|
|
|
pandala |
|
hehh, ".... Akárhogy is, a Fiido D3 szerencsére majdnemhogy teljesen megfelel a jelenlegi előírásoknak, mert ez alapvetően egy kerékpár, pedállal (is) lehet hajtani, a benne levő elektromotor pedig 250 W teljesítményű. Van rajta ülés, két tárcsafék, lámpa viszont csak előre került, de ezt könnyen lehet pótolni, ahogyan az oldalsó fényvisszaverők felapplikálása is az újdonsült tulajdonos dolga lesz. De úgy egyébként ez egy biciklinek kinéző bicikli, csak éppen van benne egy elektromotor is. A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!" |
|
|
pandala |
|
Mondjuk, elég fura, ez nem is igazán egy elektromos roller, hanem valamiféle átmenet a roller és a robogó között! ....
|
|
|
pandala |
|
"Nincs két hete, hogy a Műegyetem rakparton (nemtommosthogyhívják) jöttem visszafelé bringával. Ment előttem egy rolleres faszi. Lámpánál utolértem. Indultunk zöldre. Jöttek gyalogosok is szembe, mondom addig megelőzöm. Hát nem! Elektromos volt. Épp csak utolérni tudtam. Utána azért megelőztem és közben elismerően mondtam, hogy "nagyon megy". Azt mondta, hogy tud 35-öt, de én sem megyek rosszul! Köszi! Hát ez volt. Kijafrancnak kell ez?"
"2019. október. 04. 09:38 2019. október. 04. 11:54 Autó Ez a morcos bácsi 100 elektromos roller fékvezetékét vágta el Floridába
Videóra is vették, amint éppen nagyban rongálja az őt idegesítő járműveket.
Heves érzelmeket váltanak ki az egyre szaporodó elektromos rollerek mindenfelé. Van, aki megváltásként tekint rájuk, mások gyűlölik. Főleg azért, mert jellemzően nincsen szabályozva, hol és mennyivel mehetnek, ez pedig komoly konfliktusforrás a többi közlekedési szereplővel. ...." https://hvg.hu/cegauto/20191004_Ez_a_morcos_ferfi_100_elektromos_roller_fekve ...
|
|
|
pandala |
|
'Külsőégésűeket' fog fejleszteni!?.... H2-őt éget el, s vízpára puffog kifele!...
|
|
|
|
|
|
pandala |
|
Jó dolog, csak egy kicsit drága ....
".... Az átalakítást jelenleg 8500 euróért (2,72 millió forintért) kínálja a vállalat, ám egy kifejezetten erre a célra nyújtott francia támogatással 5000 euróra (1,6 millió forintra) csökkenthető az összeg."
Persze, új elektromos autót venni sem olcsó. Még akor sem, hogyha a meglevő égetőset jó áron tudod eladni ...
Nem olyan egyszerű ez, sajnos. Annak ócsó, akinek amúgy egyáltalán nemigen tellik autóra ..
|
|
|
pandala |
|
ez így rondábban néz ki, mint amilyen az eredeti volt ....
|
|
|
pandala |
|
"Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy a legzöldebb kilométer az, amit meg sem teszünk. ...." |
|
|
pandala |
|
Nem tűnik túl hatékonynak. Nincs megadva pl. az sem, hogy a meglevőek közül hány százalék a tromos .... Mer' ügye az a 31 az még 1 %-ot sem ér el ...
|
|
pandala |
|
No, mija franc van, gajo olvtárs, beszélsz mindenféléről, mindenkor, mindenhol, kivéve amiről konkrétan szó van?? Ez a híres jobbikos "egyenesség"?
|
|
|
R.András |
|
Mért nem egy elektromos autó vontat 1 nagy akksit a lemerült kocsihoz ? |
|