Téma: Hibabejelentés |
|
Rendes Kis |
|
Ezt már régtől fogva nem értem, hogyan vál6ott a görög filozófia a kereszténység eszmei alapjává. Nem az egyházdoktorok elpogányodása ez ?
Én most éppen Pál leveleit olvasom és ő pont azzal küszködik, hogy a görögöket a bölcselkedés igénye visszatartja Krisztus "balgaságától" ... |
|
Rendes Kis |
|
Én sem vagyok 1 vándor alkat ...
... De, bevallom őszintén, nekem olyan típusú fórumból, ahol terméketlen szócséplés folyik a ballib olvtársakkal, még 1 is sok ...
... Azt belátom, hogy az egymás mellett elbeszélés, saját toposzok szakadatlan mantrázása jót tesz az olyan fórumoknak, amelyek a kattintásszámban érdekeltek ...
... De mi nem üzleti vállalkozás vagyunk, mi negenged7jük magunknak a "svéd típusú" beszélgetést: körbeülnek és félóránként 1ikük annyit mond, hogy "Umm !" ...
|
|
Marcona Vince |
|
De ha már itt tartottunk: volt ugyan görög homoszexualitás, de a legfőbb példa, Platón és az ő Szókratésze nem volt homokos, sőt, itt a homoszexuális vonzódásnak allegórikus jelentése van és arra utal, hogy tartózkodik a női nemtől és a férfielvre, vagyis az istenségre törekszik. Mert a férfielv az 1, az istenség nála. |
|
|
|
|
|
Marcona Vince |
|
A "pogány" görögésgnek volt egy titka. Ezt úgy hívták, Platón; később átnevezte magát, hogy a keresztények is értés, ekkor vette fel a Dionüsziosz Areopagitész nevet. Tamás 1600 fölött idézi Dionüszioszt, többször, mint Arisztotelészt. A görögség szervesen nőtt bele abba a keretbe, melyet ma kereszténységként ismerünk.
De ki volt Jézus?
Mindennap ezen gondolkodom; még inkább azon: KI Jézus? |
|
Marcona Vince |
|
Hol az Alfa verzió?
Na itt van egy komoly téma. A "másság", az nem a görögség lényege. Annak lényege "Platón". Az evangéliumok görögől íródtak. Krisztus (görög szó) egész története érthetetlen, ha nem a hellenizmus keretében jelenik meg. Az egész ókeresztény irodalom görög, az összes ökumenikus zsinat, és kürie eleiszon. A kereszténység a hellenizmus műve történetileg, a hellenizmus meg a görögségé (plusz kis egyéb segítség). A nyugati kereszténység lefűződik erről sé barbárságba zuhan, de lassan felocsúdik -- megtanul görögül. |
|
Rendes Kis |
|
Nekem meg sajnos a görögökről a másság túlzott tisztelete jut eszembe ...
Európának nem annyira a görög, mint a keresztény gyökereit kéne öntöznünk ! |
|
|
Rendes Kis |
|
Azóta kapcsoltam: Te a bétát használod ?? ... (A normál verzióba nem is tettemm ki a régi Közélet büntijét !) |
|
iszalag |
|
gyurcsánynak volt egy cége Agóra.. azóta ki nem állhatpm ezt a szót még ha szép történelmi szó is.. |
|
Marcona Vince |
|
S ahhoz mit szól, hogy "lélekben és igazságban"? (Tehát nem "valahol")
Mármint csak általában. Fórumcímnek javaslom: AGÓRA |
|
|
|
Marcona Vince |
|
Az olyan Krisnás dolog? Krisna, béke, fideszes színek, curry? |
|
Rendes Kis |
|
Najó, az archívumot kiengedtem a büntiből ... ... (Csak annyira elegem van már a ballib, kárörvendő hazugokból ... ) |
|
Rendes Kis |
|
Taizé a barátság (sőt, testvériség) és békesség hona: |
|
|
iszalag |
|
Idézet: A középkori sintoista hagyomány szerint 20 évenként, talán emberöltőnként, újonnan megépítik az isten házát.
igen, nem 10 évenként, hanem 20 évenként..(kb egy emberöltő? |
|
|
Marcona Vince |
|
Rendben, kedves Kis...
Akkor legyünk önállóak. Nekem az a bajom, hogy konzervatív vagyok s ha valahol elkezdek olvasgatni, ott maradok ... nem ugrálok az index és a nemtommi között (meg idősm se lenne rá). Legyen hát önálló ez a fórum
S akár új nevet is kereshettek neki.
Szívéllyes üdvözlettel:
MARRRCONA vince
(a tesóm nevében is, aki Lőrinc). |
|
Rendes Kis |
|
Rosszul emlékeztem: Idézet: A közelmúlt vitái során ugyan csak közvetetten merült fel a japán Isze beli sintoista szentély együttes 478-ban megépített híres Külső Szentélyének a példája(4) – gyakran hivatkoznak rá olyanok, akik szívesen látnák elpusztult történeti emlékek újjáépítését. A középkori sintoista hagyomány szerint 20 évenként, talán emberöltőnként, újonnan megépítik az isten házát. Az építés mindig azonos eszközök és alapanyagok felhasználásával, szinte rítus-szerűen történik. Mára már csak egyetlen ilyen, állandóan megújuló emlék maradt meg Japánban. A templomot fennállásának 20. esztendeje után szétbontják, a fa alkotóelemeket elégetik. A régi templom életének utolsó éveiben kezdik meg a minden szempontból pontos másolat építését. Mire a régebbi templom kora lejár, elkészül az új. Ennek az állandó körforgásnak ideológiai – és hangsúlyozottan ideológiai és nem műemlékvédelmi – alapja van. Bizonyítja ezt, hogy Isze tengerpartján áll a híres sziklaházaspár, amelyeket Izanagival és Izanamival az égi és a földi istenségekkel azonosítanak. A két istenség egyesülését a két sziklára kötött háncskötél szimbolizálja. A kötelet minden év 1. havának 5. napján kicserélik, megújítják. Ez is épp úgy ideológiai megfontolás következménye, amint a II. világháború utáni újjáépítéseket is hangsúlyosan nem műemlékvédelmi argumentumokkal magyarázták.
... http://arch.eptort.bme.hu/muemlek9.html |
|
|