Téma: Hibabejelentés |
|
|
iszalag |
|
Idézet: A középkori sintoista hagyomány szerint 20 évenként, talán emberöltőnként, újonnan megépítik az isten házát.
igen, nem 10 évenként, hanem 20 évenként..(kb egy emberöltő? |
|
|
Marcona Vince |
|
Rendben, kedves Kis...
Akkor legyünk önállóak. Nekem az a bajom, hogy konzervatív vagyok s ha valahol elkezdek olvasgatni, ott maradok ... nem ugrálok az index és a nemtommi között (meg idősm se lenne rá). Legyen hát önálló ez a fórum
S akár új nevet is kereshettek neki.
Szívéllyes üdvözlettel:
MARRRCONA vince
(a tesóm nevében is, aki Lőrinc). |
|
Rendes Kis |
|
Rosszul emlékeztem: Idézet: A közelmúlt vitái során ugyan csak közvetetten merült fel a japán Isze beli sintoista szentély együttes 478-ban megépített híres Külső Szentélyének a példája(4) – gyakran hivatkoznak rá olyanok, akik szívesen látnák elpusztult történeti emlékek újjáépítését. A középkori sintoista hagyomány szerint 20 évenként, talán emberöltőnként, újonnan megépítik az isten házát. Az építés mindig azonos eszközök és alapanyagok felhasználásával, szinte rítus-szerűen történik. Mára már csak egyetlen ilyen, állandóan megújuló emlék maradt meg Japánban. A templomot fennállásának 20. esztendeje után szétbontják, a fa alkotóelemeket elégetik. A régi templom életének utolsó éveiben kezdik meg a minden szempontból pontos másolat építését. Mire a régebbi templom kora lejár, elkészül az új. Ennek az állandó körforgásnak ideológiai – és hangsúlyozottan ideológiai és nem műemlékvédelmi – alapja van. Bizonyítja ezt, hogy Isze tengerpartján áll a híres sziklaházaspár, amelyeket Izanagival és Izanamival az égi és a földi istenségekkel azonosítanak. A két istenség egyesülését a két sziklára kötött háncskötél szimbolizálja. A kötelet minden év 1. havának 5. napján kicserélik, megújítják. Ez is épp úgy ideológiai megfontolás következménye, amint a II. világháború utáni újjáépítéseket is hangsúlyosan nem műemlékvédelmi argumentumokkal magyarázták.
... http://arch.eptort.bme.hu/muemlek9.html |
|
|
Rendes Kis |
|
Vhol azt olvastam, h ez a diszkontinuitás japán szokás ... 10 évenként le kell bontaniuk és újraépíteniük a pagodát. |
|
Rendes Kis |
|
(1ébként, ha átkapcsolsz "Konzervatív"-ba, akkor még ott van középtájon ... ) |
|
Rendes Kis |
|
Kedves Marcona !
Aszem, rövidesen egészen meg fogom szüntetni a kapcsolatot a régi Gondola fórummal. Én nem akartam a kettősséget, azt szerettem volna, ha ők bevezetik ezt a régi helyett. Nem tették ... Önállósítjuk magunkat ... |
|
Marcona Vince |
|
Tisztelt Rendes!
Nekem nem tetszik az új rendszer. Kár volt megszüntetni a kontinuitást a régi témákkal, s kár, hogy legalulra került a közéleti fórum. Nem értem, mire ez a nagy felbolygatás... jobb volt a korábbi rendszer. |
|
|
Anya |
|
Nagyon szépen köszönöm! |
|
Rendes Kis |
|
Ment a segítség. (Most jelszó nélkül be tud). |
|
Login |
|
Anya szeretne belépni, de nem tud. Segítenél Neki? Köszi! |
|
Rendes Kis |
|
Ezért tegye meg mindenki a tőle telhetőt ! ... |
|
|
Rendes Kis |
|
Szeretném az elmúlt 4 évet süllyesztőbe tenni ...
Nem jó gondolat ? |
|
|
Rendes Kis |
|
"Mindent lehet, kivéve forgóajtón átsíelni" - mondta 1 klasszikus
Azt a szegény 0-s hozzászólást át is tudom pakolni abba a topikba, ahova szántad ... |
|
|
|
Rendes Kis |
|
Ja igen ... A "mazó"-k mindent látnak ... Az újoncok (bejelentkezetlenek) meg defaultból mazók ... |
|
szakall |
|
FF-ból kilépve, minden sütit töröltetve, IE-be átmenve is látom belépés nélkül. |
|
szakall |
|
De kijelentkezés után is látom! |
|
Rendes Kis |
|
Én nem látom ... (A h.sz. szerzője látja !) |
|