Téma: Régi Gondola fórumra mutató kapcsok |
|
Rendes Kis |
|
Gondolkozzunk: A régi fórumban a topik n. oldalán vannak az X. ... X-24. hsz.-ok.
Mi mondhatjuk ugyanezt, nem ? ... Ha az X. és X-24. hsz.-számok között ideáti hsz.-ok is vannak, legföljebb nem 25, hanem több (max. 50) hsz. lesz 1 lapon.
(A bibi csak akkor van, ha odaát elhal a topik, itt meg még születik párezer hozzászólás ... Akkor azok mind az 1. lapon lesznek ??) |
|
mandala |
|
A #27-ben levő javaslatom elsősorban technikai jellegű, csak arra gondoltam, hogy a PHP programozási részt egyszerűsíti!
"A második kérdésre adható maximalista válasz az, hogy a Fórum+ kapocskonverziója ne célozzon rosszabbul, mint az UBB."
Ez gyakorlatilag meg is van oldva a már beépített konverzió átmeneti kikapcsolásával ...
|
|
mandala |
|
Hát, ha nincs fix lapozás, akkor természetesen nem lehet kijelölni statikus lapokat... ((De, a gúglin még a statikus lapozás sem biztos, hogy segít.. ))
Szvsz, a fórumböngésző által a képernyőn látható lapozást el kell választani az adatbáziskezelőben esetleg megvalósított fix (default) lapozástól. A'szem a #27-ben javasolt megoldás ehhez nagy segítség lehet... De, persze azt nemtom hogy mennyire könnyíti meg a megvalósítást!
|
|
Rendes Kis |
|
Navárjunkcsak. Ez (legalább) 2 kérdés: Az egyik, hogy hogyan lehet ezt a lapra mutogatást jól megcsinálni, a másik, hogy a régi Gondola fórum úgy-ahogy megcsinált mutogatásával mit csináljunk.
Az első kérdés valszeg megérdemel 1 önálló topikot.
A második kérdésre adható maximalista válasz az, hogy a Fórum+ kapocskonverziója ne célozzon rosszabbul, mint az UBB. |
|
mandala |
|
A technikai megvalósításban valszeg az segítené a programozást leginkább, ha még egy "'logikai'_page_number" mezőt vezetnél be a megfelelő MySQL táblá(k)ba, ami külön mozogna a most meglevőhöz képest... És a "design"-ban, URL-ben mindig a megfelelő lenne használatban..
|
|
Rendes Kis |
|
Bocsánat, csak erről a viccről az elvesztett szerelmem jutott eszembe ... |
|
mandala |
|
Lehet, hogy megin' nem fogalmaztam elég jól !? ... A "törekvés"-en volt a hangsúly. És háppersze, amúgy is csak egy vicc... ,itt a témánkhoz kapcsolódó "általános alanyra" és annak "megoldható feladataira" vonatkoztatva...
|
|
Rendes Kis |
|
Még visszatérve a #17-re: Annak az elméletét nem látom át, h ha dinamikus az 1 lapra kerülő hsz.-ok száma, akkor a régebbi lapok hogyan válnak akármikoris statikussá ? |
|
Rendes Kis |
|
Viszont a statikus lapszámozásra támadt 1 jó (?) 5letem: Az 1. lap a 49. hsz. után törik ketté egy "legfrissebb" (n=0 alias n=n) és egy "1." lapra ... |
|
Rendes Kis |
|
Attól tartok, h a minden nővel elvileg sem le7séges ...
Általában az elvileg megold6ó feladatoknál belép az, hogy "meg tudnám csinálni - csak nincs időm !" ... |
|
mandala |
|
"Fordítva" !
Az elvileg megold6ató feladatokat meg kell oldani !!!
(( " A világ minden nőjével nem kerülhetsz szorosabb kapcsolatba, de törekedni kell rá! " )) |
|
|
Rendes Kis |
|
Egy a lényeg: hogy az elvileg megold6atlan kérdések megoldásával ne próbálkozzunk !! |
|
|
mandala |
|
Szerintem, szét kell választani a logikus megvalósítást, interface-t ("design"-t) és a programozástechnikai (ámítógépre/internetre-ültetési) problémákat... És, amennyiben a második miatt kompromisszumokat "kell" kötni az elsőben, akkor sajna az van, tudomásul lehet venni ... Ha a fórumoknál alapvetően erről van szó, akkor nincs mit tenni, ez van! ... Bár, érdemes azé' a hardware/software-t tovább fejleszteni ..
Az első kérdésedre pl. van megoldás: minden újabb hsz.-kor csak egy-egy soron küvetkező hsz.-t átmozgatni "hátrébb" ... Azaz: a legfrissebb hozzászólások közül mindig látszana a legutolsó valahány (pl. a 25 db) ... A #6-ban én egy ilyenről beszéltem. (Úgy emlékeztem, hogy a gondolafórumon is így van.) Ez a megoldás legalább már az időben "stabilizálódott" lapokra vonatkozóan fix URL-t eredményezne!
"Még bonyolítja a dolgot, ahol konfigurál6ó, h hány hozzászólás legyen 1 lapon ! ..."
Na, igen, erre is vonatkozik az utolsó mondatom! Hát.., ja, nem könnyű a megfelelő kompromisszum elérése ... De, attól még az elvi kérdések elvi kérdések maradnak! (( Gondolj bele, én még programoztam olyan gépen amelynek kössszponti memóriájának mérete: 4-kilo * 12-bites volt!! Eszembe nem jutott volna fórumszoftvert írni ))
|
|
Rendes Kis |
|
Azért ez nem is olyan 1xű kérdés. Mert addig síma ügy, amíg el nem csattan a 25. hozzászólás: Betelt az első oldal, ezt hova tegyük ? ... Az idétlenül venné elő magát, ha ez egymagában lenne a 2. oldalon !
Még bonyolítja a dolgot, ahol konfigurál6ó, h hány hozzászólás legyen 1 lapon ! ... |
|
mandala |
|
Tényleg, a könyvekben a fejezetek sorszámozása miért nem fordított az oldalszámozáshoz viszonyítva ?
|
|
mandala |
|
Hát, persze, hiszen az a logikus hogyha a hsz.-sorszámok és a lap-sorszámok azonos irányban mennek! Gondolom, valami pogromozástechnikai könnyebbség vana háttérben!
|
|
|
|
|
Rendes Kis |
|
Én már ki is találtam: A legfrissebb lap sorszáma ne "1" legyen, hanem "n" ! |
|
Rendes Kis |
|
Valszeg minden fórum így működik ... Éppen a Googliból szűrtem le ezt: A fórumokba mutató kapcsok végén legritkább esetben van az a hsz. amit a kereső kiadott.
Úgyhogy, ha erre találnánk vmi megoldást, azzal valszeg forradalmasítanánk a fórum-szoftverek világát ! |
|
mandala |
|
Igaz. Összekevertem az időbeli sorrenddel és azzal, hogy a "régebbi" lapok már nem változtatják meg a tartalmukat... viszont a lap-sorszám megváltozhat, ha kerül még a topikba elég sok hozzászólás..
Hmm.., nem látszik túl szerencsésnek, hogy a hsz.-sorszámok és a lap-sorszámok ellentétesen mozognak az idő függvényében. Csak a hsz.-sorszámok nőnek az időpontoknak megfelelően ... Valami programozástechnkai könnyebbség miatt..? Szerintem, legalább az URL-ben levő lap-sorszámnak - azaz magának az URL-nek - nem szabadna már változnia, hiszen egy idő után még a lap tartalma is statikussá válik ... (Most nem bonyolítva az esetleges moderálásokkkal, ... stb.) |
|
Rendes Kis |
|
Ezt nem értem. Minden új hsz. az 1. lapra kerül. Tehát minden egyes hsz. után minden lap (n = 1 .. végtelen) utolsó hsz.-a átkerül az n+1. lapra !
(A Googlit csak azért kevertem bele a dologba, mert ők aztán télleg vérprofik, oszt mégsem oldották meg ezt a problémát jelenséget ! ) |
|