Téma: Naiv kérdések topikja (Nem várt hibák a kormánytól.) |
|
mpd |
|
Ez a tízmilliós támogatás a három gyereket vállalóknak, ez az utóbbi ezer év legnagyobb baromsága. Komolyan mondom, ez már elképesztő. |
|
negyven rabló |
|
Ez a Viktor fejjel megy a falnak ebben az EU-ban, de be kell látni, hogy bizony sokszor igaza van! Leugatják, elmondják, hogy ez aztán elfogadhatatlanul kirekesztő, rasszista, nem européer, aztán szép csöndben kerítéseket emelnek a határaikon a bevándorlók ellen, vitanapot tartanak az Eu-ban a bankok megadóztatásáról, majd szép lassan bevezetik. Bejelentkezik szépen a brüsszeli templomba, előadja a mondanivalóját, válaszként megkapja a fenti jelzőket, lediktátorozzák azok, akik a diktatúráról csak olvastak. Később pedig olvashatjuk a nemzetközi sajtóban, hogy egyes államok kisértetiesen hasonló rendelkezéseket hoznak, olyanokat, amiről OV csak beszélt. Nekem tetszik! Van egy pofozógép, akin el lehet verni a port, majd alkalmazni az általa mondottakat, miközben el lehet mondani róla, hogy minden antiizmusnak megfelel és különben is, fujj, le vele!
(Mondjuk ez most nem felelt meg a topikcímnek, mert épp dicsértem a Viktort. Vannak érthetetlennek látszó dolgai is, de lássuk be; azért lett minelnök, mert ebben a beosztásában nem az a feladata, hogy pl. a sokezer önkéntes devizahiteles mindegyikének úgy oldja meg a problémáját, hogy vissza is kapjon pénzt, hanem az,hogy a bankok gusztustalan profitéhségét általában csökkentse! Az sem a feladata, hogy mondjuk 1000 albán menekült naponta kapjon 3 sört, hanem az, hogy a menekültáradattól valahogy megkímélje az országot. Ezeknek kimondása pedig a liberális EU-ban egyenlő a sajtó általi agyagba döngöléssel. Szóval, ő a pofozózsák, akinek az ötleteit szép csöndben megvalósítják, miközben a mainstream sajtó Ceausescu szintjére viszi.) |
|
orosz_hussalata |
|
Ennek valóban semmi értelme. A megélhetésiekhez dörgölőződés sosem fog eredményt hozni. Ki az aki nem emlékszik a vég nélküli elhatárolódás stb. követeléshez. Egyszerűen abból élnek, hogy mindenkit leantiszemitáznak, aki anyagi, vagy bármely más érdeküket sérti.
|
|
negyven rabló |
|
Eddig azt hittem, hogy a szervilizmus csúcsa volt, amikor Áder elment a volt főrabbihoz bocsánatot kérni, mert azt mondták neki az utcán, hogy zsidó! Tévedtem, mert ez azt is übereli: http://mno.hu/kulfold/eloszor-kertunk-bocsanatot-az-ensz-ben-a-holokausztert- ... Ráadásul a cím azt is sugallja, hogy még többször is meg fog történni!
Tudom én kérem, hogy enélkül ma nem szalonképes egy ország sem, de azért erős túlzásnak tartom, hogy a szlovák (Tiso féle), a román (Antonescu) és pl. az anschluß utáni labanc zsidóüldözésről soha, sehol nem esik szó, nemhogy a bocsánatkérésről!
Jó, persze az előbbiek a győztesek közé tartoztak , az utóbbinak pedig megbocsátottak, mert megszállta őket Adolf. Az persze nem számított, hogy ujjongva, virágesővel fogadták a csatlakozást. Minket is megszállt a kiugrási kísérlet után, nekünk nem bocsátottak meg! http://www.sokkaljobb.hu/content/most-m%C3%A1r-legal%C3%A1bb-tudjuk%E2%80%A6
Szóval ezt is nagy-nagy hibának tartom!
|
|
negyven rabló |
|
Ja. Meglátszik. A kocsma bevételén, amíg megkapják érte az 50 ezret. |
|
tiszavirág |
|
Én nem bánom, hogy foglalkoznak azokkal, akik már évtizedek óta nem járnak dolgozni, csak gyártják otthon a kölyköket, akiket képtelenek eltartani. Csak keljenek ki ők is az ágyaikból reggel 6:00-kor, ahogy a társadalom rendes dolgozóinak milliói teszik és lódulás kapálni, kaszálni, diót törni és bármit tenni. Ha semmi munka nincs, mert kint zuhog az eső, vagy a hó, akkor jöhet egy kis agytorna. Czomba Sándor azt mondta, hozzáértő cégek mérik föl a delikvensek értelmi képességeit és úgy osztják be őket csoportokba. A közösségnek van nevelő hatása, hátha ezeken a nyomorultakon is meglátszik majd valami javulás. |
|
negyven rabló |
|
Idézet: Szerintem nem kell másképp kezelni a vörös csillagot, mint a horogkeresztet.
Ebben egyetértek! Vagy mindkettőt tiltjuk, de akkor kőkeményen be is tartatjuk, vagy kormányszinten egyáltalán nem foglalkozunk vele és akkor szépen ülepszik a por, isszuk a Heinekent, amelyik egyébként 1864 óta használja a veres csillagot, és rágyújtunk a Király u-ban talált, német diák által elhagyott, Hitlert éltető feliratú öngyújtóval, miközben Árpádsávos sál van rajtunk. A vörös csillagot, vagy bármelyiket azért nyugodtan utálhatjuk/ják! Az utóbbi, vagyis az, hogy nem foglalkozunk vele, lenne sztem a legeredményesebb megoldás Ez a mostani, miszerint te hülye kommunista, te meg fasisztanácirasszista vagy, csak a sajtónak ad írnivalót, ami tovább szítja a feszültségeket. Mondjuk vörös csillagot eddig csak csóró, alkesz csöveseken láttam, akik boldogan hadonászva viselték a szürke Lenin-sapkán, amit a kukából szedtek ki. (Mondjuk ettől még legszívesebben belerúgnék, de ez más tészta. Senki sem képes tökéletesen tárgyilagos lenni!) |
|
tiszavirág |
|
Itt elvekről van szó. Szerintem nem kell másképp kezelni a vörös csillagot, mint a horogkeresztet. Mindkettő nevében milliókat végeztek ki, hurcoltak el, tettek földönfutóvá, tették tönkre az életüket, stb. A zsidók elintézik a horogkeresztet, de a vörös csillagra sokan azt mondják,mint például te is, minek azzal foglalkozni. Szerintem pedig nem kellene másképpen kezelni. Tűzzel vassal irtani kellene és ugyanolyan vehemenciával kellene támadni, ahogy azt a zsidók teszik a horogkereszttel. El tudnád te azt képzelni, hogy egy horogkereszt megmaradhatna egy sörgyártó sörén? Ugye hogy nem. Hát akkor szerintem meg kellene követelni a Heinekentől is, hogy ne szállíthasson vörös csillagos logóval sört Magyarországra. Meggyőződésem, hogy egy csomó komcsi előszeretettel kérkedik azzal, hogy fölállítja a Heineken sátort és issza a Heineken sört. Mert a magyarokkal mindent meg lehet csinálni, hiszen azok nem karakán emberek, egyesek közülük hoznak ugyan egy törvényt, fölállítanak egy Terror Házát, megjelentetnek könyveket a kommunizmus ellen, de a slampos tömeget nem érdekli, hogy mi van a vörös csillaggal, sőt, ha abból két fillér előnye származik, jöhet bármekkora méretben is a vörös csillag. |
|
|
negyven rabló |
|
Ejtsünk szót a hollókosztról is, mint a kormány által pocsékul kezelt dolgok másikáról? |
|
negyven rabló |
|
Idézet: Van egy törvény, hogy minket sért az 5-ágú csillag.
"Az önkényuralmi jelkép betiltásával azonban nincs összhangban, hogy a magyar bíróság – korábbi ítéletét megváltoztatva – 2009-ben felmentette[1] Vajnai Attilát, a Magyarországi Munkáspárt 2006 akkori elnökhelyettesét önkényuralmi jelkép viselésének vádja alól, miután az Emberi Jogok Európai Bírósága 2008. július 8-án hozott döntésében kimondta: a magyar bíróság korábbi ítélete miatt sérült a szabad véleménynyilvánításhoz való joga." http://hu.wikipedia.org/wiki/V%C3%B6r%C3%B6s_csillag
a tekintetes bíróság nem vala sápadt és nem méltóztatott reszketni!
Most akkor mi is a baj a vörös csillaggal? |
|
negyven rabló |
|
Kicsivel lejjebb már dadogtam valamit a nemlétező cigánybűnözésről. Amit tehát ott írtam, tiszta, rosszindulatú fikció! Ezzel szemben a nevezett "fiatalok" megkérdezték a nénit, hogy merre is lakik, majd a csomagját elvéve udvariasan hazakísérték. Otthon aztán megkeresve a vödröt és a fókát, szépen felmostak a konyhájában, majd bemostak neki egyet és megkeresték a párnacihában a pénzét, később, a napi jócselekedet tudatában távoztak. A szerencsés néni kórházba került, 8 napon belül gyógyul. Az udvarias fiatalok nemi erőszakot nem követtek el, Viagrát nem találtak a lakásban.
Ez persze egy "kicsit" sarkított, de azt hiszem mindenki ismeri a hasonló hangvételű tudósításokat!
Szóval: Mérhetetlen düh és harag, ami az ilyen hírek hallatán előjön az emberben!
Jóllehet nyilvánvaló, hogy tisztán EU nyomásra kell tagadni a létező cigánybűnözést, de lehetne ezt a sajtó részéről a valósághoz közelebbiként kezelni! A kormány is tehetne valamit azért, hogy lehetőleg ne a rosszindulatú torzítást és a létező cigánybűnözés tagadását halljuk tőle, hanem egy sokkal reálisabb képet megtetézve azzal, hogy a rendőrség nem helyezi másnap szabadlábra az ilyen szarháziakat!
A nyilvánvaló valóság ilyen mértékű tagadása csak ellenkezést szül! |
|
negyven rabló |
|
Ez a trafik ügy nekem kissé nehezen emészthető. Most nem az állítólagos mutyikra gondolok, hanem arra, hogy a szemérmesen befóliázott kirakatok mögött milyen kényelmesen lehet kifosztani a boltokat, meg arra, hogy mennyire nevetséges, hogy az anyuka a csecsemőjével nem mehet be, miközben a szomszédos kocsma lakói ott botladoznak a járdán térdig füstben, vagy a közértekből vásárolt italokat ott gurítják le az utcán! Nehéz eldönteni, hogy a kiskorúakra nézvést melyik ártalmasabb! Szóval ez baklövés sztem! |
|
negyven rabló |
|
Természetesen én is mindenhez értek, mint honfitársaim többsége, de a pedagógia szakmai oldaláról keveset tudok, ezért nem tudom leszólni Hoffmann Rózsát. Egyet azonban pozitívnak látok: A hit-, ill. erkölcstan bevezetése hasznot hozhat úgy 10-20 év múlva. Amit viszont tapasztaltam, hogy a pedagógusok többsége bolsi, ill. libsi gondolkodású! Hol van már az az idő, amikor gimibe jártam és alig volt ilyen beállítottságú tanár! Látni kellett volna az arcukat a dobogón, amikor az ősbolsevik igazgató ünnepi beszédeket tartott! |
|
|
mpd |
|
De komolyan: a pálinkafőzés se volt egy egetrengető reform*, de közérzetjavításnak nagyon bejött. Ez is jelentene valamit: egy 8 gigás pendrájv 200-ről 1800-ra óccsul.
* nem is tervezték, de óriási hozadékaként az emberek elkezdtek minőségi kerítésszaggatókat főzni, ahelyett, hogy romlott volna a minőség! Ha van egy ötvenliteres üstöm, akkor megéri kimagozni azt a barackot. |
|
mpd |
|
.....és lövetni nem lehetne...?? |
|
orosz_hussalata |
|
Kicsi az egyes embereket érő hátrány, viszont jól kaszálnak a kiválasztottak. Ezért nincs nyomás a változtatás irányába. |
|
mpd |
|
Valaki megsúghatná OV-nak, hogy itt lenne még tennivaló. Ez nem ajropéer dolog. |
|
orosz_hussalata |
|
Hát ezaz. Ezt már évtizedek óta kilobbizta magának. Aztán gondolom minden politikai erő plakátemberei között vannak ennek a rendszernek kedvezményezett művész urai és hölgyei. |
|
mpd |
|
És hogy szedhet adót egy vállalkozás? Azért álljunk már meg egy polgári szóra. |
|
mpd |
|
Na és ezt nem lehetne megszüntetni? Gondolom nem a fideszkormány alatt alakult ez így, nosza, a rezsicsökkentés egy újabb állomásaként rúgják szét az Artisjus valagát. De alaposan ám. |
|
orosz_hussalata |
|
Gyakorlatilag minden adattárolásra alkalmas eszközön adót szednek, olyanon is, amin semmi valóságalapja nincs a védett művek tárolásának. A jogdij lényegében eleve rossthiszeműséget feltételez minden vásárlóról. Ez az artisjus úgy viselkedik, mintha valami hatóság volna, pedig csak egy vállalkozás. Elképesztő dolgokat lobbizott ki magának. Pont olyan, mint a korábbi parkolócégek. A következmény az, hogy egy csomó dolgot külföldi webáruházból rendelnek az emberek, így ezen nem csak az artisjus, de az állam is bukik. |
|
mpd |
|
Azt be lehet tudni kormányzati hibának, hogy a pendrive-okra is fizetünk jogdíjat az Artisjusnak? Hiába csak a családi képeket hurcolászom rajta, vagy éppen a jogdíjjal már nem érintett J.S.Bach zenéjét veszem fel rá saját előadásban, akkor is fizetnem kell. Értitek nem? mintha mindenkinek állandóan fizetnie kéne parkolási díjat, mert hátha majd egyszer olyan helyen parkol. |
|
mpd |
|
De ki az az őrületesen elmebeteg, akit zavar a Heineken csillaga?! Akinek ez a legfontosabb problémák egyike? Én nem veszek sohase Heinekent és leszarom hogy mi van a címkéjén. |
|
|