03:38:29
 Frissítés
Keresés | Új hozzászólás
 
   » Isten hozott, kedves Vendég ! Fórumlakók | GY.I.K. | Bejelentkezés | Regisztráció   
 
 » méhes Fórum+  » Közélet (játék felnőtteknek)
Téma: Demokrácia
... Elejére 1. lap 
mamácska
Olvasta: 7 | Válasz | 2014. december 01. 09:13 | Sorszám: 8
Bagatellizálják korábban elkövetett bűncselekményeiket a kormányellenes tüntetések szervezői. A balliberális sajtó „karaktergyilkosságnak” nevezi, hogy a Hír Televízió beszámolt a „civilek” múltjáról. Eközben lapunk a kormányellenes tüntetések egy újabb szervezőjének tárta föl bűnügyekkel terhes múltját.
Elég hosszú a bűnlajstroma a közelmúltbeli kormányellenes tüntetések egyik szervezőjének, Balogh Bélának. A Koppány Csoport nevű „otthonvédők” elnökét információink szerint lopásért, garázdaságért, rongálásért, közokirat-hamisításért, súlyos testi sértésért és ittas vezetésért is büntetőeljárás alá vonták, illetőleg el is ítélték az elmúlt években. Baloghgal idén az olasz hatóságoknak is meggyűlt a bajuk, miután a vatikáni Szent Péter téren zseblopási ügybe keveredett. A jelek szerint tehát a magántulajdon védelme csak az otthonvédő vagy kormányellenes tüntetések idején fontos a Koppány Csoport vezetőjének, aki egyébként részt vett a november 17-én a közfelháborodás napjának nevezett Kossuth téri tüntetésen is.

A Jobbikhoz közel álló radikális Koppány Csoportról tavaly derítette ki a Hír Televízió Célpontja, hogy a Fidesz-székház megtámadásáról, egyetemek, hidak elfoglalásáról elhíresült, szélsőbaloldali Hallgatói Hálózattól (HaHa) kap tanácsokat. Az értesülést a szervezet alelnöke, Balogh István megerősítette: „Rájöttünk, hogy kell nekünk a vérfrissítés, hiszen annyira jól és tisztán látják a helyzetet ezek a fiatalok [a HaHa], hogy mit kellene csinálni.”

A Hír Televízió a napokban a kormányellenes tüntetések több szervezőjének bűnügyekkel terhes múltját tárta föl, amit a máskor a sajtószabadságért és a tényfeltáró újságírásért aggódó balliberális médiumok karaktergyilkosságnak minősítettek. A Hír TV például beszámolt arról, hogy a tüntetések visszatérő szónoka, Várady Zsolt, az Iwiw egykori internetes közösségi portál alapítója kábítószer birtoklása miatt került összetűzésbe a hatóságokkal a kétezres évek elején. Várady így próbálta bagatellizálni a bűncselekményt: 0,19 gramm nettó tömegű növényi ágvégződéseket találtak nálam a Margitszigeten egy nyári estén, amelynek a becsülhető hatóanyag-tartalma (kannabinoid vegyületek-delta 9THC) 0,02–11,61 milligramm volt. Ez a Btk. 23. paragrafusa alapján a csekély mennyiség felső határának (1,0 gramm) az ötvenmilliomod-nyolcvanhatezerszázharmincketted része – írta.

A tüntetések egy másik szervezőjéről, Gulyás Balázsról (az MSZP-s Gurmai Zita fiáról) kiderítették, másfél éve a KRESZ-t megsértve súlyos közúti balesetet okozott, ami miatt egy kisgyermek súlyos sérülést szenvedett. Gulyás azzal támadott vissza, furcsállja, hogyan szerzett tudomást erről a Hír TV. Egy másik tüntetésszervező zűrös múltja is kiderült: Kalocsai Kinga PM-aktivista ellen személyi szabadság megsértése miatt folyt büntetőeljárás, ám közkegyelem miatt nem kapott büntetést. Ennek kapcsán Szigetvári Viktor, az Együtt elnöke a Hír TV-nek azt mondta: Kalocsai kilépett a PM-ből, amúgy elismert tüntetésszervező, és büszkék, hogy fontos ügyekben a társai lehettek.

Eközben az ugyancsak kormányellenes tüntetéseket szervező Nemes Balázs nem a joggal került összeütközésbe, hanem saját korábbi nézeteivel: róla kiderült, tavaly tavasszal jelentkezett a kancellária gyakornoki programjára, ám nem felelt meg a követelményeknek, ezért nem vették föl.

Mesterházy Attila volt MSZP-elnök tegnap az interneten a Hír TV-t támadta, amiért szerinte ilyen „pitiáner, kicsinyes” ügyekkel foglalkozik, és reméli, emiatt még több ember megy majd az utcákra. Deutsch Tamás fideszes európai parlamenti képviselő pedig ironikusan így reagált a „civil” tüntetésszervezők egyre újabb bűnügyeire: „El a kezekkel Váradytól! Szabad kábítószerezést a nagy hangú milliárdosoknak! P…ába az oknyomozó újságírással, ha új-szoclib celebecskék disznóságai derülnek ki!”

www.mno.hu
Rendes Kis
Olvasta: 7 | Válasz | 2014. szeptember 30. 16:35 | Sorszám: 7
Közvetlen demokrácia:
... http://karpathir.com/index.php/szines/6172-ujabb-ukran-kepviselo-a-kukaban-video
Rendes Kis
Olvasta: 7 | Válasz | 2014. szeptember 08. 07:00 | Sorszám: 6
"A járvány úgy kezdődött, hogy mindenki trónkövetelő lett. Úgy folytatódott, hogy mindenki
elkezdett igényt támasztani a papságra, aztán az arisztokráciára, aztán a tudásra. Nem nagy
dolog. Szóltak. Mindenkiből lehet uralkodó, pap, tudós, művész. Mindnyájan egyenlők vagyunk,
mindnyájan mindent tudunk, és ha nem, hát megtanuljuk. (Mintha megtanulható lenne a királyság,
a főnemesség és a papság). Amikor a királyok ezt meghallották, leköszöntek. A pap, a tudósok,
katonák, az államférfiak szintén. Volt néhány, aki szavát felemelte, azt szétmarcangolták.
A többi azt mondta: ha ez nektek uralom, legyetek uralkodók ? ha ez nektek nemesség, legyetek
nemesek. Mit tehettek?

Később a járványnak már evangéliuma is támadt, és megindult a világ nagy átfestése visszafelé.
Beszennyezni mindent, ami tiszta, lerángatni azt, ami nagy, letaposni, akinek a feje kiemelkedik
és megmérgezni azt, ami egészséges. Így vész el és veszett el az állam, a nemzet, a munka, a
gazdagság, a vallás, a szerelem, a szépség, az erő, a háború, a játék, az ízlés, az igazság".

... http://www.hamvasbela.org/2014/09/hamvas-bela-a-lathatatlan-tortenet.html
... www.facebook.com/HamvasBela?fref=nf
fokos
Olvasta: 7 | Válasz | 2014. május 15. 13:39 | Sorszám: 5
Ott nincs kaja!
mpd
Olvasta: 7 | Válasz | 2014. május 15. 13:34 | Sorszám: 4
Én azért a bosnyákok meg a Bosznia-hercegovinában élő horvátok helyében se lennék egészen nyugodt. Koszovót meg már csak rutinból is lerohanják szerintem hamarosan.
fokos
Olvasta: 7 | Válasz | 2014. május 15. 13:31 | Sorszám: 3
Ezt is a Vajdasági magyarokon verik majd el.
mpd
Olvasta: 7 | Válasz | 2014. május 15. 07:44 | Sorszám: 2
Hallottam rádióriportot, drasztikusan esik vissza a fogyasztás Szerbiában, húst már alig esznek, kenyeret meg krumplit inkább, mert azt még éppen meg tudják venni. Nincs pénz, minden 3. ember munkanélküli.
Ebből baj lesz, a szerbek nem az a náció, akik szó nélkül tűrnek sokáig.
Rendes Kis
Olvasta: 7 | Válasz | 2014. május 15. 07:37 | Sorszám: 1
A szerbek egyre kevésbé „szeretik" a demokráciát
Forrás: blogs.thenews.com.pk
A Szerbiában élők mindössze egyharmada hisz a demokráciában, ami csökkenő támogatottságot jelez – derült ki a szerbiai Szabad Választásokért és Demokráciáért Központ (CeSID) és az amerikai Nemzeti Demokratikus Intézet (NDI) szerbiai részlegének felméréséből, amelyet szerdán Belgrádban ismertettek.

Hét évvel ezelőtt még a megkérdezettek 40 százaléka vélte úgy, hogy a demokrácia a lehetséges politikai rendszerek legjobbika, és ugyanennyien gondolták úgy, hogy van ennél jobb megoldás. A mostani eredmények történelminek számítanak, az országban még soha nem viszonyultak ilyen sokan negatívan a demokráciához – magyarázta Djordje Vukovic, a CeSID programigazgatója.

A megkérdezettek 78 százaléka szerint 1945 és 1990, vagyis a szocializmus és Josip Broz Tito elnöksége idején volt a legjobb Jugoszláviában élni.

Slobodan Milosevic jugoszláv diktátor hatalmának 2000 októberi megdöntését csupán a megkérdezettek 15 százaléka tartja a demokratikus fordulat pillanatának, jelentős többségük inkább „Szerbia összeomlásának kezdetét" látja az akkori eseményekben.

A felmérés arra is rávilágított, hogy a Szerbiában élők többsége szeretné, ha megváltozna a választási rendszer, és nem pártokra, hanem egyes emberekre lehetne szavazni.

„Ma a megkérdezettek fele szerint a demokrácia önmagában nem vonzó, és vannak más rendszerek, amelyek megfelelőek lehetnének Szerbia számára. A leggyakoribb válasz az volt, 'mindegy, milyen rendszerben élek, az számít, hogy van-e elég pénzem'" – ismertette a részleteket Vukovic. Ehhez kapcsolódóan az is kiderült, hogy a válaszadók negyede állandó rettegésben él rossz anyagi helyzete miatt.
... http://erdely.ma/vilag.php?id=164782&cim=a_szerbek_egyre_kevesbe_szeretik_a_d ...
Tovább ...
 
Jelmagyarázat    Van új hozzászólás
   Ezeket a hozzászólásokat már láttad
... Hibabejelentés | | | Gondola ...