04:10:09
 Frissítés
Keresés | Új hozzászólás
 
   » Isten hozott, kedves Vendég ! Fórumlakók | GY.I.K. | Bejelentkezés | Regisztráció   
 
 » méhes Fórum+  » Közélet (játék felnőtteknek)
Téma: Bevándorlás,migráció
... Elejére 1. lap 
tiszavirág
Olvasta: 2 | Válasz | 2015. szeptember 21. 15:52 | Sorszám: 1185
http://www.hirado.hu/2015/09/21/szakerto-brusszelben-2030-ra-muszlim-tobbseg- ...

A szövegben van egy rádió interjú.
mamácska
Olvasta: 3 | Válasz | 2015. szeptember 21. 13:38 | Sorszám: 1182
Maróth Miklós szerint a világtörténelemben többször volt rá példa, hogy népvándorlás indult a kevésbé népes, jobb életszínvonalat kínáló területekre. A klasszika-filológus, orientalista az állami rádióban – némi történelmi kitekintő után – arra a kérdésre, hány menekült érkezhet még Európába, azt válaszolta, idén körülbelül egymillió ember telepedhet be. Ez a szám családegyesítéssel 8-10 millióra emelkedhet. Ők önszántukból nem térnek haza. Visszatoloncolják őket, vagy itt maradnak.

Az akadémikus bírálta európai döntéshozóit, amiért nem definiálták, ki a menekült, ki a bevándorló, milyen motívumok mozgatják őket. Szerinte megkérdőjelezhető, hogy egy Pakisztánból, Bangladesből, Irakból érkező egyáltalán menekült lenne. Irak északi része jobban virágzik, mint Magyarország, déli részében is béke van, nyugalom.

Az más kérdés, hogy olyan szunnitákról van szó, akik megutáltatták magukat mind az északon lakó kurdokkal, mind a délen lakó síitákkal, és most arra számítanak, hogy mi most szeretettel befogadjuk őket.
Szerinte az integráció nehéz kérdés. Nálunk is alapvetően mást jelent, mint ott, ahol nagyobb tömegben fordulnak elő menekültek. Ők számos európai országban nem integrálódnak, létrehozzák párhuzamos társadalmukat, olyan zónákat, ahová a rendőrség be sem megy. Az egyetemi tanár úgy látja: az első generációval nincs baj, az próbál beilleszkedni. A második generációnak viszont már állampolgári jogai vannak, tanulni, beilleszkedni nem akar, a vallásához ragaszkodik, és gyűlöl mindent, ami a befogadó országhoz tartozik.

2030-ra Brüsszelben muszlim többség lesz, ez már belátható.
A nyelvtudományok doktora a demográfiai adatok alapján úgy látja, hogy a mostani menekülthullám nélkül 50 év kellene ahhoz, hogy muszlim többség legyen Európában. Ha muszlim többség lesz, egész más szelek fújnak, mint manapság. A reakció most még kiszámíthatatlan. Európa népei egyre inkább félnek a jövő miatt, de vezetőik még mindig azt szajkózzák, hogy „több Európa kell”! Az akadémikus szerint a helyzet jelenlegi kezelése teljes tévút. Ha a németek elszánnák magukat, hogy csak a menekülteket fogadják be, és az összes többit – százezres tömegekről van szó – visszatoloncolják, akkor talán valami történhetne – mondta az akadémikus. (Korábban az MTA azt kérte kutatóitól, hogy a tudományos kutatás elfogadott normái szerint, csak azután nyilatkozzanak a migrációról, ha az akadémiai migrációs bizottság első kutatási eredményei a részleges adatok és eredmények összesítése után már rendelkezésre állnak.)

Korábban már hasonló érvekkel kongatta meg a vészharangot a Magyarországi Kopt Ortodox Egyház vezetője, aki arról is beszélt, hogy a migránsok nem menekültek, céljuk az iszlám terjesztése Európában. Youssef Khalil úgy vélte: a Korán a probléma forrása: olyan fejezeteket tartalmaz, amelyek megparancsolják a mozlimnak, hogy megölje a hitetleneket. Nem vallási vezetőként, hanem magyar állampolgárként ő mélyen egyetértett Orbán Viktor bevándorlással kapcsolatos intézkedéseivel. Sötét jóslatát a főpap azzal indokolja, hogy az iszlám kihasználja az európai mentalitást, az emberi jogokat, azt, hogy a keresztény értékeket betartják.
mamácska
Olvasta: 3 | Válasz | 2015. szeptember 21. 13:29 | Sorszám: 1181
A zömmel szíriai férfiakból, nőkből és gyermekből álló menet Isztambulból kerekedett fel még vasárnap éjjel, és vágott neki gyalog a 250 kilométeres útnak az északnyugatra fekvő Edirne városa felé. Többüknek sikerült autóstoppal, vagy buszra szállva folytatnia útját, ám több száz fő az autópálya leállósávjában gyalogolt a reggeli, egyre élénkebb forgalomban. A rendőrség Isztambultól 50 kilométerre állította meg őket.

A menet azért indult útnak, mert megelégelte, hogy egy egész hétre Isztambul fő buszpályaudvarán rekedt, mert a közlekedési vállalatok – engedelmeskedve a hatóságok utasításának – nem adtak el nekik jegyet.

Edirne – amely a vele azonos nevű tartomány fővárosa – a migránsok új gyülekezési célállomásává vált a múlt héten. Mindössze 10 kilométerre van a görög, és húsz kilométerre a bolgár határtól. A tartomány kormányzója ugyanakkor bejelentette, hogy minden olyan migránst, aki törvénytelenül próbál továbbjutni Európába, visszafordíttat a dél-törökországi menekülttáborokba.

Vasárnap Ahmet Davutoglu török miniszterelnök felhívására menekültek százai – többségükben szírek – visszafordultak Edirnéből, ahol napok óta próbáltak átkelni a lezárt görög határon.

“Készek vagyunk akár repülővel is olyan országokba küldeni az embereket, amelyek kinyitják kapuikat, de sajnos egy ország sem reagált kedvezően” – fejezte ki sajnálatát a török miniszterelnök.

A menekültek a múlt héten kedden érkeztek a környékre, miután a közösségi oldalakon egy felhívás azt tanácsolta nekik, hogy kerüljék el a veszélyes átkelést az Égei-tengeren a délnyugat-törökországi üdülőhelyek és a görög szigetek között.
mamácska
Olvasta: 2 | Válasz | 2015. szeptember 21. 13:28 | Sorszám: 1180
Akit lerohannak, az nem tud befogadni – mondta a kormányfő a Parlamentben. Egységes összeurópai cselekvési tervet sürget Orbán Viktor. Az országgyűlésben, napirend előtt felszólaló miniszterelnök azt mondta, a menekülttáborokat Európán kívül kell felépíteni. Azt mondta, hogy veszélyben vannak a határaink, a törvények tiszteletére épülő életforma, veszélyben van Magyarország és az Európai Unió.

Orbán Viktor miniszterelnök a parlamentben napirend előtt azt mondta, ami most zajlik, az népvándorlás.

A bevándorlók ránk törik az ajtót
- fogalmazott Orbán Viktor, aki szerint milliónyi bevándorló „ostromolja” Magyarország és Európa határait. „Nem látni, hogy hol a vége, az utánpótlás bőséges, milliók készülnek még az útra.” A szub-szaharai térségben 12,5 millió a belső menekültek száma. Az Észak-Afrikai védvonal összeomlott, az arab tavasz káoszt eredményezett. A Nyugat által üdvözítőnek tartott képviseleti demokrácia intézményei működésképtelenek ott, ahol nincs erre akarat.

Az Európai Unió gyenge, az év elején látszott, hogy ennek nem lesz jó vége. Akinek volt szeme, láthatta, hogy a migrációs nyomás fokozódik, egyre többen indulnak útnak. Az embercsempészek hatósági segédlettel építettek ki útvonalakat, az EU meghívókat is küldött - mondta Orbán Viktor.

Megismételte a többször hangoztatott álláspontját: az unió gazdag és gyenge, ez a lehető legveszélyesebb kombináció. A bevándorlók szempontjából ésszerű döntés, hogy a nehéz körülmények között élők elindulnak egy gazdag de gyenge régióba. Orbán Viktor azt mondta, „megértjük ezeket”, de szerinte ők rossz politikai döntések áldozatai.

Világosan látszik, hogy az unió nem képes magára venni az világ összes baját, nem tudjuk eltartani az összes gazdasági bevándorlót. Nem tudunk mindenkinek munkát adni, az sem biztos, hogy mindenki dolgozni akar.
Orbán Viktor elgondolkodna azon, hogy van menekült, aki Ausztriával sincs megelégedve onnan is tovább állna Németországba, sőt, van, aki Németországban tüntet, hogy Svédországba menne, ráadásul úgy, hogy nem tartják be a törvényeket. Európa viszont a törvények betartását a fél milliárd polgárától megköveteli.

A miniszterelnök megjegyezte azt is, sokan menekültnek tekintik az illegális gazdasági bevándorlókat is. Orbán Viktor szerint

veszélyben vannak a határaink, a törvények tiszteletére épülő életforma, veszélyben van Magyarország és az Európai Unió. Ami most történik, az lerohanás. Akit lerohannak, az nem tud befogadni.
Az unióval kétfrontos küzdelem zajlik: meg kell védeni Magyarország és az EU határait, közben meg kell küzdeni a rövidlátó európai politikával is, ami szembefordult az európai emberek akaratával.
mediator
Olvasta: 2 | Válasz | 2015. szeptember 21. 12:52 | Sorszám: 1179
http://www.unhcr-centraleurope.org/hu/pdf/informacioforrasok/egyezmenyek/az-1 ...
mediator
Olvasta: 2 | Válasz | 2015. szeptember 21. 12:52 | Sorszám: 1178
Nem ártana hangsúlyozni, hogy a migránsok elsöprő többsége eleve nem is minősül menekültnek.

A genfi menekültügyi egyezmény szerint menekült az, aki faji, vallási okok, nemzeti hovatartozása, illetve meghatározott társadalmi csoporthoz való tartozása, avagy politikai meggyőződése miatti üldözéstől való megalapozott félelme miatt az állampolgársága szerinti országon kívül tartózkodik, és nem tudja, vagy az üldözéstől való vélelmében nem kívánja annak az országnak a védelmét igénybe venni; vagy aki állampolgársággal nem rendelkezve és korábbi szokásos tartózkodási helyén kívül tartózkodva ilyen események következtében nem tud, vagy az üldözéstől való félelmében nem akar oda visszatérni.

2. Cikk
Általános kötelezettségek
Minden menekültnek kötelezettségei vannak azzal az országgal szemben, ahol tartózkodik, különösképpen az, hogy magát az ország törvényeinek és szabályainak, valamint a közrend fenntartása érdekében hozott intézkedéseknek alávesse.

9. Cikk
Az Egyezmény egyetlen rendelkezése sem zárja ki, hogy valamely Szerződő Állam háború vagy más súlyos és kivételes körülmények között egy meghatározott személlyel kapcsolatban ideiglenesen olyan intézkedéseket tegyen, amelyeket az állam biztonsága szempontjából szükségesnek tart, amíg megállapítja, hogy az adott személy ténylegesen menekült és ügyében az intézkedések fenntartására az állam biztonsága érdekében van szükség.

31. Cikk
A Szerződő Államok az országba való jogellenes belépésük, vagy tartózkodásuk miatt nem sujtják büntetéssel azokat a menekülteket, akik közvetlenül olyan területről érkeztek, ahol életük, vagy szabadságuk az 1. cikkben foglalt meghatározás értelmében veszélyeztetve volt, és akik engedély nélkül lépnek be területükre, illetőleg tartózkodnak ott, feltéve, hogy haladéktalanul jelentkeznek a hatóságoknál és kellőképpen megindokolják jogellenes belépésüket, illetőleg jelenlétüket.


ww.unhcr-centraleurope.org/hu/pdf/informacioforrasok/egyezmenyek/az-1951-es-egyezmeny-es-az-1967-es-kiegeszito-jegyzokonyv.html
mamácska
Olvasta: 2 | Válasz | 2015. szeptember 21. 12:29 | Sorszám: 1177
A Törökországból Görögországba induló csempészhajókon ingyenesen osztogatják azokat az útikalauzokat, amelyeket a Soros György érdekeltségébe tartozó Nyílt Társadalom Alapítvány (Open Society Foundation) nyomtat és terjeszt – adta hírül a MagyarIdők.hu.


A kiadványok ideológiájáról Soros egy másik szervezete, a Leftist blogja ad útmutatást. Mint a írják, több mint két évtizede azért imádkoznak, hogy a harmadik világból érkezők megkapják azt, amire jogosultak, vagyis a „fehér világ” jólétét, amit elloptak tőlük.

A „migránskézikönyv” útvonalakat, segítő telefonszámokat és hasznos tanácsokat tartalmaz. Külön rész foglalkozik a migránsok jogaival. Egy német blog szerint „a könyv már-már kiképzi a migránsokat jogaikat illetően, ezért is olyan gyakori, hogy a magukat jól kiismerő bevándorlók erőszakosak és lázadnak az egyes intézkedések ellen”.

magyaridok.hu
mamácska
Olvasta: 3 | Válasz | 2015. szeptember 21. 11:59 | Sorszám: 1176
Két tartományi választás az elkövetkező hetekben az osztrák kormány bukását és a populista jobboldal felemelkedését hozhatja el. Berlin feszülten figyeli a fejleményeket, hiszen ott tovább szaporodnak a menekültek elleni támadások és a közösségi oldalakon már tízezrek követelik Merkel távozását.A menekültválság megbolygatta nyugati szomszédunk politikai életét is. A szociáldemokrata Werner Faymann miniszterelnök komoly nyomás alá került a krízis következményeként. Faymann eddig meglehetősen laza és visszafogott hozzáállás tanúsított az ügyben, de ez nem nyugtatta meg az ország lakosságát.

A feszültség a kormánykoalícióban a konzervatív ÖVP párttal markánsan kiújult. Az ÖVP egyre tolódik jobbra, hogy kövesse szavazóinak radikalizálódását. Sebastian Kurz, a konzervatív külügyminiszter „sokkal intenzívebb határőrizet” mellett kardoskodik és gyors eljárást követel a menekültekkel kapcsolatban. A magyar kerítésépítést egyenesen modellértékűnek nevezte augusztus végén egy interjújában.
A rendpártiság beelőz, a szociáldemokraták esnek

A koalíciós kormányban uralkodó zavarodottság a jobboldali populista Szabadságpárt kezére játszik. Heinz-Christian Strache pártja elhúzott a gyengülő szociáldemokraták és néppártiak mellett, az OE24-en publikált legfrissebb Gallup-felmérés szerint az FPÖ 32, az SPÖ 25, az ÖVP 21 százalékon áll.

www.privatbankar.hu
mamácska
Olvasta: 2 | Válasz | 2015. szeptember 21. 11:33 | Sorszám: 1175
Döbbenetes beszédet mondott a pakisztáni miniszterelnök:

Sajnálatosnak nevezte, hogy Európát felkészületlenül érte a rengeteg menekült és egyúttal megköszönte a humanitárius szervezetek munkáját. Végül rátért arra, hogy az európai jólét érthetően vonzza a szegényebb országokban élőket hozzátéve, hogy Európa az IMF és az Egyesült államok okolható a szegény országok egyre nagyobb mértékű elszegényedéséért. Nawaz Sharif szó szerint ezt mondta a beszéde végén: “Senkit nem tartunk vissza hiszen Németország mindenkit tárt karokkal fogad sőt támogatjuk azokat, aki egy jobb élet reményében elhagyja Pakisztánt.

Pakisztánban 200 millióan laknak jelenleg, ebből körülbelül 30 millióan mély szegénységben élnek képzeljük el mi történik ha csak ennek a népességnek a negyede úgy dönt, hogy Európában képzeli el a boldogulást.

Emberek, akik elmenekültek a katonai offenzíva ellen a pakisztáni fegyveresek az észak-vazirisztáni, sorakoznak hogy megkapja az élelmiszer-ellátást a hadsereg Bannu, Pakisztán Khyber-Pakhtunkhwa tartományban június 22, 2014 (Fotó: Reuters / Zahid Mohammad)

from-pakistan-to-europe

www.pakistantoday.com.pk
mamácska
Olvasta: 2 | Válasz | 2015. szeptember 21. 10:34 | Sorszám: 1174
A Röszkén történtek amerikai-izraeli szemszögből terrorcselekménynek minősíthetők


Az események új fordulatot vettek szerdán. Amerikai mércével mérve még terrorcselekménynek is minősíthető a bevándorlók támadása – jelentette ki Georg Spöttle biztonságpolitikai szakértő a Kossuth rádió 180 perc című műsorában.

George Spöttle biztonságpolitikai szakértő. MTI Fotó: Koszticsák SzilárdGeorge Spöttle biztonságpolitikai szakértő. MTI Fotó: Koszticsák SzilárdAz illegális migránsok kimutatták a foguk fehérjét. Kiderült, hogy azok az emberek, akik ott tüntettek, illetve rátámadtak a magyar rendőrökre, igazából nem védtelen menedékkérők, ahogy lehozta például a német sajtó, hanem amerikai-izraeli szemszögből ezeket akár terroristának is lehet őket nevezni. Megtámadták ugyanis egy ország államhatárát, és az azt védő erőket – mondta a szakértő. Megjegyezte: a szerb oldalon kifosztottak egy üzletet, és ezt a szerb rendőrség nem akadályozta meg.

A békés emberekből is lehetnek hirtelen agresszív támadók, ha vannak vezérek, hangadók közöttük – véli Végh József kriminálpszichológus.

Mindig kell valaki, aki nyíltan, és olyan is, aki a háttérből irányít. Nem azok a vezérek, akik elől vannak, és jól láthatóan irányítanak, hanem akik mellettük állnak, és súgják, mit csináljanak. Aztán jönnek azok, akik provokálják az ellenoldalt vagy egy másik tömegcsoportot. Sajnos, ha a többiek is agresszívvá válnak, a vélt közvélemény nyomása miatt elkezd torzulni a magatartás a szélsőség, vagyis az agresszió irányába. Ez egy természetes jelenség tömegben. Másrészt élvezik azt, hogy egyfajta védőszárny alatt vannak, az egyéni felelősség helyett a kollektív felelőtlenség érzetét élik meg – magyarázta.

Bakondi György miniszterelnöki főtanácsadó szerint a magyar rendőrség jól vizsgázott, csak a kellő mértékben válaszolt a támadásokra. Huszonkilenc elfogottból visszaadtak öt főt családegyesítési szempontok miatt. Huszonkét fővel szemben folyik jelenleg büntetőeljárás határzár tiltott átlépése okán. Egyelőre vizsgálják, hogy megáll-e ennek egy minősített esete, a tömegzavargás résztvevőjeként történő tiltott határátlépés – tájékoztatott a főtanácsadó.

Földi László titkosszolgálati szakértő azt mondja: Európa elkényelmesedett, és keményebb válaszok kellenek a migrációs válság megoldásához. Mint mondta, nem lepik meg az események. Nagyon kényelmesen kezelte mindenki ezt a kérdést, nem igazán látott benne stratégiai veszélyt. Most viszont azt látjuk, elvadult embereknek teljesen mindegy, mi történik, a saját akaratukat akarják rákényszeríteni a világra, ezen belül Európára. És itt nemcsak Magyarország a lényeg, mert ez meg fog ismétlődni más országokban is, ha elé áll bárki ennek a tömegnek. Kihívó a helyzet, és olyan, amely mindenféleképp sokkal keményebb fellépésre kényszeríti Európa népeit. Minimum olyanra, amelyet a magyar kormány megpróbált megtenni – érvelt a szakértő. Úgy vélte: a jelenlegi népvándorlás azzal a veszéllyel is jár, hogy az Iszlám Állam és más terrorszervezetek a migránsok között saját embereiket is becsempészik Európába.

Ez nem valós veszély, hanem tényszerű történet. És nem arra alapozom, hogy nekem vannak konkrét neveim, amelyeket fel lehetne sorolni. Hanem az egész eljárás, ahogy az okmányokat el kellett dobálnia a tömegnek, amely egyébként áldozat, félreértés ne essen, nem arról beszélek, hogy százezrek terroristák. Ők ugyanúgy nem tudnak az egészről semmit, mint mi. Viszont remek alkalom volt arra, hogy a terroristaként kiképzett embereket behozzák Európába. Nem hiszem, hogy rövid távon eseményeket hajtanának végre. Az a szerepük, hogy beilleszkedjenek, hálózatot hozzanak létre lehetőleg másod-, harmadgenerációs muzulmánokból, minél jobban beilleszkedjenek a struktúrákba, társadalmi rendszerekbe, onnantól kezdve ugyanis bármit megtehetnek. Az az előnyük jelen pillanatban, hogy nincs identitásuk, azaz nem tudjuk névhez kötni azokat az embereket, akik átjönnek a határon – hangoztatta Földi László.

Tizenegy gyanúsított letartóztatását és házi őrizetét kezdeményezte a Szegedi Járási Ügyészség a röszkei közúti átkelőnél történt tömegzavargás miatt - közölte szombaton a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője.

Az M1 tudósítója szombat délután azt közölte: meg nem erősített információk szerint a röszkei atrocitások egyik gyanúsítottja volt az a személy, akit Győrben egy gyors akció során kiemeltek a vonatra várakozók közül.

forrás: hirado.hu/Kossuth Rádió - 180 perc
mamácska
Olvasta: 4 | Válasz | 2015. szeptember 21. 10:32 | Sorszám: 1173
CímlapKülföldHatáron túlRobert Fico: Nem értem, miért bírálják Magyarországot
Robert Fico: Nem értem, miért bírálják Magyarországot

Hírszerkesztő

2015. szeptember 11Robert Fico szlovák miniszterelnök kiállt Magyarország és a magyar álláspont mellett a menekültkérdésben: nem érti, miért bírálják Magyarországot, holott az csak a saját és az EU határait akarja megvédeni.

A migránskvótáról pedig azt mondta: „szuverén államoknak semmit sem lehet megparancsolni” - írja a Fullánk.

A Népszabadság tudósítása szerint Robert Fico szlovák miniszterelnök hangsúlyosan kiállt Magyarország és a magyar álláspont mellett a menekültkérdésben.

„Nem értem, miért bírálják Magyarországot a menekültáradattal kapcsolatban, holott déli szomszédunk igyekszik megvédeni a külső schengeni határokat és érvényt szerezni az uniós jogszabályoknak” – közölte a szlovák kormányfő. Fico feltette a kérdést, hogy miért nem marasztalják el Görögországot és Olaszországot, noha megsértik a hatályos nemzetközi jogot, nem regisztrálják a migránsok nagy többségét, akik főleg emiatt ellenőrizetlenül áramlanak be.

„Bizonyos politikai és gazdasági érdekcsoportok jelenleg különös légkört teremtettek az Európai Unióban” – mondta Szlovákia miniszterelnöke. Fico értelmetlennek tartja a migránskvótát, és hozzátette: senki nem tárgyalt erről Szlovákiával, csak üzengetnek nekik. A kvótát komoly politikai vitának és konszenzusnak kellene megelőznie. „Szuverén államoknak semmit sem lehet megparancsolni” – szögezte le Robert Fico.

www.civilhetes.hu

mackó
Olvasta: 2 | Válasz | 2015. szeptember 21. 10:15 | Sorszám: 1172
Szerintem én hamarabb rájöttem. , mint ő. Sőt, Merkel még mindig lát némi reményt ...
mamácska
Olvasta: 2 | Válasz | 2015. szeptember 21. 10:14 | Sorszám: 1171
Szerintem már tisztában van vele,hogy vége van!!!
mackó
Olvasta: 2 | Válasz | 2015. szeptember 21. 10:02 | Sorszám: 1170
Egy német állampolgárságit azért nem árt, ha igényelsz. Nem olyan rossz az, ha Merkelnek félnie kell, hogy mi lesz a következő választáson ...
Rendes Kis
Olvasta: 2 | Válasz | 2015. szeptember 21. 09:54 | Sorszám: 1169
Ezaz !
Szállásomra, kajámra, utaztatásomra 1 centet sem kell költeniük, legális papírjaim is vannak !
mackó
Olvasta: 2 | Válasz | 2015. szeptember 21. 09:45 | Sorszám: 1168
Sőt, Neked elég csak a pénz, ki se mész ...
mamácska
Olvasta: 3 | Válasz | 2015. szeptember 21. 09:39 | Sorszám: 1167
Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő szerint drasztikusan nőtt a terrorveszély Európában, miután kiderült, hogy az Iszlám Állam által küldött terroristák is vannak a menekültek között.

A szakértő vasárnap az M1 aktuális csatorna reggeli műsorában hangsúlyozta: Európa olyan új helyzet előtt áll, amelyre sem a politika, sem pedig a lakosság nincs felkészülve. Hozzátette, hogy a titkosszolgálatok már jobban felkészültek, ami annak is köszönhető, hogy szorosabb együttműködést kezdtek egymással kialakítani.

Nógrádi György szerint az illegális bevándorlással kapcsolatban "kemény európai politikára van szükség", különben még a mostaninál is sokkal nagyobb tömeg "árasztja el" a kontinenst. Hozzátette: azt is figyelembe kell venni, az utóbbi években érkezett migránsok "döntő része nem tudott és nem is akar integrálódni".

"Európa számára a kérdés az, képes-e a schengeni határok védelmére, vagy ha nem, akkor fel tudja-e vállalni ennek összes ódiumát" - mondta Nógrádi György.

Szakértő: hatalmas tömegek indulhatnak el Európa felé
További, az eddigieket is meghaladó méretű tömegek indulhatnak el Európa felé - mondta Kiszelly Zoltán politológus vasárnap az M1 aktuális csatorna reggeli műsorában. A szakértő szerint ez nagyban köszönhető a német és a svéd befogadó politikának.

Miután azonban az akár milliós iraki, vagy akár nigériai tömegek elindulnak, akkor az európai országok dönthetnek, vagy megvédik a határokat, ahogy Magyarország, viszont ezzel csökkentik a nemzetközi elfogadottságukat, vagy átengedik őket, ezzel pedig összeütközésbe kerülnek az uniós törvényekkel és saját polgáraikkal.

A politológus szerint azokban az országokban, amelyekben volt valamilyen választás az elmúlt hónapokban, az emberek inkább a mostani bevándorláspolitika ellen szavaztak, vagyis nem elégedettek a jelenlegi európai állásponttal. "Azt, hogy a jelenlegi Európának vége van, azt mindenki tudja, az viszont, hogy milyen új Európai Unió lesz (...) az a német választásoktól függ" - mondta, hozzátéve, hogy legközelebb 2017-ben lesznek választások Németországban és sok más európai államban is.

- See more at: http://magyarhirlap.hu/cikk/35798/Nogradi__drasztikusan_nott_a_terrorveszely# ...
mackó
Olvasta: 2 | Válasz | 2015. szeptember 21. 09:37 | Sorszám: 1166
Csak halkan jegyzem meg, hogy az átlagnyugdíj ennél jóval alacsonyabb ...
mamácska
Olvasta: 2 | Válasz | 2015. szeptember 21. 09:36 | Sorszám: 1165
http://www.blikk.hu/blikk_aktualis/a-fenyegetesek-hatasara-hatat-forditottak- ...
Rendes Kis
Olvasta: 2 | Válasz | 2015. szeptember 21. 09:35 | Sorszám: 1164
Alájuk ajánlok: én már havi 1750-nel is beérem !
mackó
Olvasta: 2 | Válasz | 2015. szeptember 21. 09:33 | Sorszám: 1163
Addig lehetünk nyugodtak, amíg szépen kérik. Rövidesen mérgesek lesznek. És a 2000 euró is kevés lesz ...
mamácska
Olvasta: 3 | Válasz | 2015. szeptember 21. 09:06 | Sorszám: 1162
Nem a saját útlevelüket kérik vissza, hanem az osztrákoktól követelnek rendes útlevelet. “Sie fordern 2.000 Euro netto pro Monat Taschengeld und statt der Fremdenkarten, die ihnen als Asylwerber ausgehändigt werden, einen richtigen Reisepass.”
A karintiai St. Kanzian am Klopeinersee-ben húsz menedékkérő éhségsztrájkolni kezdett, hogy az ideiglenes tartózkodási engedély helyett visszakapják rendes útlevelüket, mellé pedig havi nettó 2000 eurós zsebpénzt.
Az Unzensuriert.at számolt be arról, hogy a karintiai St. Kanzian am Klopeinersee a migráns krízis egyik újabb ausztriai állomásává vált. Az itt elszállásolt ötven menedékkérőből húsz ugyanis éhségsztrájkba kezdett szerdán — a hírportál szerint egy sajtótájékoztatóval is nyomatékosítani akarták mondanivalójukat, erre azonban végül nem került sor.Követeléseiket kézzel írott papírlapokon adták a rendőrség tudtára: az útleveleik visszaszolgáltatását kérik (az osztrák törvények szerint a menedékkérőknek csak ideiglenes tartózkodási engedélyük lehet), valamint hogy havonta nettó 2000 euró költőpénzt kapjanak.

www.mindegybenblog.hu
mamácska
Olvasta: 2 | Válasz | 2015. szeptember 21. 09:03 | Sorszám: 1161
http://nemzeti.net/georg-spottle-ha-ezek-a-fiatal-kisportolt-ferfiak-egyszer- ...
mamácska
Olvasta: 2 | Válasz | 2015. szeptember 21. 08:05 | Sorszám: 1160
Lengyelország szolidáris és kiáll Magyarország mellett az országhatárok megvédése érdekében, ellenőrizetlen hordák beözönlése, az invázió ellen!
Nagyon sok lengyel testvérként tekint a magyarokra és látja a valós helyzetet az illegális bevándorlók, Európa muzulmán népvándorlókkal elárasztása ellen vívott küzdelemben !
Egyre nyilvánvalóbb, hogy hihetetlen szakadék van Európa politikusai és a valódi népakarat között ! A BBC, de még a Wall Street Journal olvasói, hozzászólói is 90%-ban kiállnak Magyarország, a magyar kormány intézkedései és a határok megvédése mellett !

Támogatja az illegális bevándorlás korlátozását szolgáló magyar kerítés építését a Le Figaro című francia konzervatív napilap olvasóinak jelentős többsége a honlapon végzett közvélemény-kutatás szerint.
Egyetért-e Magyarország azon döntésével, hogy kerítést épít a határain? - ezt a kérdést tette fel olvasóinak a francia lap.

A válaszadók 88 százaléka igennel válaszolt, 12 százaléka pedig nemmel.
Az internetes szavazáson - amely szerda délután 4 órától csütörtök délután 4 óráig tartott - 56 250-en vettek részt.

Lengyel oldalak: https://www.facebook.com/polakwbudapeszcie
https://www.facebook.com/Wszechpolacy

http://www.VilagHelyzete.com/
https://www.facebook.com/AWAKENINGtheWORLD
mamácska
Olvasta: 2 | Válasz | 2015. szeptember 21. 08:05 | Sorszám: 1159
http://vilaghalo.info/arcok/v/dalai-lama-tudja-a-megoldast-az-europai-menekul ...
Tovább ...
 
Jelmagyarázat    Van új hozzászólás
   Ezeket a hozzászólásokat már láttad
... Hibabejelentés | | | Gondola ...