Téma: Moralitás a politikában |
keresztkem |
|
Mert HATODIK LJENYIN BUZI VÓT, NEM NŐ! keresztkem |
|
keresztkem |
|
A "szüffrazsettség" NEM "AZ" amiről beszélek.Az "más káposzta"! Itt ezzel a szüfra izével el teccik lenni tévedve. keresztkem |
|
mpd |
|
A Jobbik most feszegeti a minisztériumok által "kiszervezett" százmilliókba kerülő munkákat. Na most, ennek több szegmense is érdekes. 1. Így könnyű létszámot csökkenteni (látszólag), hogy aztán a munkát meg külsősökkel végeztetik. Parasztvakítás. 2. Az államigazgatást privatizálni, finoman szólva is, NEM ILLIK. 3. Ha megkapargatnánk, lehet, hogy ezeknek a "külső" cégeknek a dolgozói, akik a kiszervezett munkát elvégzik, valójában A MINISZTÉRIUM ALKALMAZOTTJAI, súlyosabb esetben a saját irodájukban, a hivatali munkaidejükben végzik el azt a munkát, amire hivatalnokként ugyebár nem képesek (ezért kell kiszervezni a melót). Parasztvakítás/2. |
|
Rendes Kis |
|
Sajnos, a polisz ügyei közé beletartozik az ellenség legyőzése. Ez, amíg külső ellenséget kell legyőzni, jót tesz: összekovácsolja a poliszt. Igenám, de sokx kiderül, hogy belső ellenségek is vagynak. És attól kezdve a politika maszatolódik ! |
|
mpd |
|
Szüfrazsettek mindig voltak, vannak és lesznek. Mint Lenin. |
|
keresztkem |
|
"..nem zárja ki, hanem éppenséggel föltételezi a moralitást. " Valóban "nem zárja ki"--én is úgy gondolom. Ámde akkor: 1.) Miért van oly' rossz véleménye az embereknek róla--mármint a politikáról? 2.) Miért van rossz véleménye a politikáról még a gondolkodó és keresztény-nemzeti érzelmű, gondolkodásmódú embereknek is--akik elviekben a MORALITÁS "OLDALÁN ÁLLNAK"? 3.) Miért oly' szignifikánsam elitélő a véleménye a poitikáról a NŐKNEK?--mármint az IGAZI NŐKNEK? 4.) Mindennek ellenére miért "hajszolja mégis" néhány "nőnek mondott nőnemű ember" a magyar politikában az ú.n. "női kvótát"? Ill. annak bevezetését? Egyelőre megint "csak" ennyi. keresztkem |
|
Rendes Kis |
|
Elvileg a politika = a köz ügyeiért való fáradozás. Úgyhogy nem zárja ki, hanem éppenséggel föltételezi a moralitást. |
|
keresztkem |
|
Politika és moralitás= TŰZ és VIZ. Az általános és a legtöbbek által elfogadott, vallott sőt terjesztett felfogás és vélemény, nézet szerint.De minimum ilyen szentenciákat olvashatunk a leggyakrabban erről: "A POLITIKA ÚRI HUNCUTSÁG" vagy " A POLITIKA A MÁSIK EMBER BECSAPÁSÁNAK MŰVÉSZETE" de minimum: "A POLITIKA NEM TISZTESSÉGES DOLOG"!A tehetséges és becsülees ember "nem politizál" de méginkább: "az politizál, aki a szövegelésen kívül semmi máshoz nem ért"! Etc...etc...Jelen sorok irója --természetesen--a fenti megfogalmazások EGYIKÉVEL SEM ÉRT EGYET! Ámde bizonyos feltételek mellett --sajnos--mindegyik, fenti megállapitást igaznak kell hogy tartsa.Nagy baj, hogy igaznak kell, hogy tartsa--esetenként tisztázva a peremfeltételeket, ám globálisan a fenti megfogalmazások tartalma MÉGIS HAMIS! Miért? Ezt próbálnám hic et nunc röviden vázolni.Mert szerintem az IGAZI POLITIKA LEGLÉNYEGE: A MÁSOKÉRT, A TÖBBI EMBERÉRT CSELEKVÉS, embertársaink, a többi ember javának MUNKÁLÁSA! Úgy, ahogy lehet, és annyira, amennyire lehet.MÁR HA AZ ADOTT HELYZETBEN EGYÁLTALÁBAN LEHET! EZ "A" POLITIKA AZ IGAZI! Az más kérdés, hogy van-é ilyen egyáltalában és hol és mikor? Ámde mielőtt a vitában továbbmennénk, leszögezem: én arról beszélek, ami a POLITIKA KELL(-LENE) HOGY LEGYEN! Az emberek többsége meg arról, hogy ebben a pillanatban MIT LÁT vagy VÉL Ő POLITIKAKÉNT?! És hozzáteszem.Amikor a többiek e vélekedését POLIIKADEFINICIÓNAK, nem fogadom el, NEM AZT ÁLLITOM, HOGY AZ 'EMBEREK A POLITIKÁVAL KAPCSOLATBAN NE' A VALÓSÁGOT MONDANÁK! Ők valóban "azokat" a lapidáris megfogalmazásokat látják a politikában, amit a fentiekben citáltam--egynéhányukat--és helyesen látják, többnyire, de legalábbis valósághűen.Sajnos. Egyelőre ennyit, mert sok mondanivalóm lenne ezzel kapcsolatban ámde kiváncsi lennék: érdekel-é mindez rajtam kívül mást, másokat is, mert ha igen, akkor folytatom , ha nem, akkor nem. keresztkem |
|
|