05:55:02
 Frissítés
Keresés | Új hozzászólás
 
   » Isten hozott, kedves Vendég ! Fórumlakók | GY.I.K. | Bejelentkezés | Regisztráció   
 
 » méhes Fórum+  » Közélet (játék felnőtteknek)
Téma: Hazaárulók
... Elejére 1. lap 
mamácska
Olvasta: 7 | Válasz | 2016. május 19. 14:15 | Sorszám: 37
Abbahagyta az aláírásgyűjtést az MSZP
2016. május 19. 08:16


Már két-három héttel ezelőtt felhagyott a vasárnapi boltzárral kapcsolatos aláírásgyűjtéssel az MSZP - nyilatkozta Gőgös Zoltán a Magyar Időknek.

A szocialisták elnökhelyettese elmondta: azért döntöttek így, mert már látnak arra garanciát, hogy a kormány visszavonja a vasárnapi nyitva tartást.

Hozzátette: korábban Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter és Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes (KDNP) nem fogalmazott egyértelműen a témával kapcsolatban, ezért akartak a szocialisták voksolást annak érdekében, hogy három évre bebiztosítsák az üzletek nyitva tartását vasárnap. Hozzátette, hogy az Alkotmánybíróság is elutasította beadványukat, így az lekerült a napirendről.

Gőgös Zoltán beszélt arról is, hogy tovább gyűjtik az aláírásokat az állami földek eladásával kapcsolatos, valamint a cégvezetők kétmilliós bérplafonjáról szóló népszavazási kérdésekben. Eddig 150 ezer szignót sikerült összegyűjteniük.

Megjegyezte: bár segítenek Kész Zoltánnak is a bérplafonnal kapcsolatos aláírásgyűjtésben, de külön íveket használnak, azt a csomagot a független országgyűlési képviselő fogja leadni a Nemzeti Választási Irodának.
mti
tiszavirág
Olvasta: 6 | Válasz | 2015. december 01. 23:06 | Sorszám: 36
Felfüggesztették, mert a kutya sem írta alá, csak Katus, meg Pircsi.
mamácska
Olvasta: 7 | Válasz | 2015. november 30. 15:15 | Sorszám: 35
http://www.origo.hu/nagyvilag/20151130-alairasgyujtes-indul-az-unioban-az-orb ...
mamácska
Olvasta: 7 | Válasz | 2015. november 16. 14:00 | Sorszám: 34
A párizsi terrorcselekmények miatt a Demokratikus Koalíció és az Együtt is felfüggeszti az európai uniós kvóták alkalmazása érdekében indított aláírásgyűjtését, ugyanakkor sem Gyurcsány Ferencék, sem Szigetvári Viktorék nem tartják szükségesnek, hogy változtassanak a migránsokkal kapcsolatos eddigi álláspontjukon.
– Gyurcsány Ferenc bejelentése értelmében a következő napokban a teljes belpolitikai tevékenységünket felfüggesztjük, így az aláírásgyűjtést is – mondta a Magyar Időknek Gréczy Zsolt. A DK szóvivője nemmel válaszolt viszont arra a felvetésünkre, hogy a történtek tükrében a DK szükségesnek tartja-e, hogy bármit is korrigáljon a menekültekkel, a kvótával vagy a fizikai határzárral kapcsolatos eddigi álláspontján.
Ismert: miután Gyurcsány Ferenc a múlt héten Brüsszelben az Európai Bizottság több tagjával is találkozott, a DK pénteken megkezdte aláírásgyűjtését annak támogatására, hogy kötelező uniós kvótákat határozzanak meg és ez alapján osszák el a menekülteket az EU tagállamai között. A párt az Eurobarométer legfrissebb közvélemény-kutatására hivatkozva akkor közölte: a magyarok 74 százaléka egyetért a kötelező uniós kvótákkal, a kérdésben nemzeti egység jött létre Magyarországon.

www.magyaridok.hu
mamácska
Olvasta: 7 | Válasz | 2015. június 10. 10:46 | Sorszám: 33
Brüsszelben folytatott tárgyalásokat a Demokratikus Koalíció, a magyar kormány anyagi mozgásterének csökkentéséről. A párt képviselői Giovanni Kesslerrel, az Európai Unió magyar közbeszerzéseit vizsgáló Csalás Elleni Hivatalának, az Olaf vezetőjével folytattak megbeszélést az Európai Ügyészség felállításáról. A radikális atlantisták egy új uniós hivatal felállításával Brüsszel közvetlen felügyelete alá helyeznék az uniós források felhasználását, ami a gyakorlatban a tagállamok anyagi mozgásterének korlátozásához vezet. Az új hivatal felállása esetén ugyanis nem a magyar kormány, hanem Brüsszel dönthetne arról, milyen vállalatok és magánszemélyek juthatnak hozzá az uniós pénzekhez, melyik párt holdudvarának támogatása elfogadható, és melyik minősül sikkasztásnak.

Az Európai Ügyészség felállításának két, igen jelentős strukturális vonatkozása van:

Megakadályozná, hogy a kormánypárt saját embereinek ossza le az uniós pénzeket, a politikai ellenfeleket pedig megfossza a brüsszeli forrásoktól. Ez a látszólag pozitív irányú változás azonban mindössze annyit jelentene, hogy nem a Fidesz-közeli személyek jutnának az uniós pénzekhez, hanem valamelyik másik, Brüsszelnek jobban tetsző párt holdudvara. Nem nehéz belátni, hogy ha nem a Fidesz osztja le a forrásokat saját embereinek, hanem a Demokratikus Koalíció, vagy az MSZP teszi ugyanezt, az a munkából, bérből élő többségi lakosságnak semmilyen érzékelhető változást nem jelentene. Az Európai Ügyészség felállítása körüli vita tehát nem arról szól, hogy az emberek anyagi helyzete javuljon-e, hanem, hogy melyik párt férhet hozzá a legális látszattal elvételezhető uniós pénzekhez. Nem nehéz belátni, hogy ez a kérdést minden normális ember számára teljesen érdektelenné teszi.
Az Európai Ügyészség hétköznapokban látszólag érdektelen témája azonban jelentősen korlátozhatja a jövő magyarországi politikájának lehetőségeit. Az új hivatal működésének lényege a gyakorlatban az lenne, hogy Brüsszel a mostaninál jóval szigorúbban ellenőrizné, mire költi a kormány az uniós forrásokat, és ebben a kérdésben minden téren döntési jogosultsággal rendelkezne. Ez egy jogi fegyvert ad Brüsszel kezébe a mindenkori magyar kormánnyal szemben. Ha egy Brüsszel céljait Magyarországon kiszolgáló párt a saját embereinek leosztja az uniós forrásokat, az Európai Ügyészség vizsgálata azt legálisnak nevezné. Ha az éppen aktuális kormánypárt valamilyen téren szembemegy Brüsszel akaratával, az Európai Ügyészség azonnal súlyos problémákat találna az uniós pénzek felhasználása terén, és erre hivatkozva Brüsszel különböző jogcímeken korlátozni tudja a magyar kormány anyagi mozgásterét – eleve nem is engedne kifizetni olyan pénzeket, ami nem a Brüsszel által favorizált politikai párt holdudvarához jutna. Az Európai Ügyészség felállítása Brüsszel kezébe adná a magyar költségvetés egy tekintélyes része fölötti rendelkezést, ami a magyar belügyekbe való durva beavatkozás. Ha az Európai Unió nem akarja támogatni az ország fejlődését, ne utalja ki a forrásokat, de a költségvetés feletti ellenőrzést Brüsszel kezébe adni teljesen abszurd gondolat.
Ugyanakkor Gréczy Zsolt, a radikális atlantista párt szóvivője közleményében emlékeztetett arra, hogy a Demokratikus Koalíció már 2014 májusában bejelentette, hogy támogatja az Európai Ügyészség felállítását. A párt akkoriban vált érdekeltté abban, hogy működési költségeit Brüsszel beavatkozásával kelljen fedezni, a kormány ugyanis jelentős mértékben visszaszorította a radikális atlantista pártok finanszírozására használt – civil szervezetekből, pénzintézetekből és vállalatokból álló – pénzmosó hálózat működését.

www.hidfo.ro
Békáscity
Olvasta: 7 | Válasz | 2015. június 05. 10:21 | Sorszám: 32
http://www.gondola.hu/cikkek/96664-Totalis_baloldali_homokozo.html#.VXAa48Bkx ...
mamácska
Olvasta: 7 | Válasz | 2015. május 29. 08:20 | Sorszám: 31
Máté T. GyulaGyurcsányi, az européer

Álláspont. Szégyelljük magunkat! Rongy emberek vagyunk, mi, magyarok!

Máté T. Gyula – 2015.05.29. 02:10

Nem csak embertelenek és kuruckodók, hanem hiányzik belőlünk a keresztényi lelkiismeret is! Nézzünk mélyen magunkba!

Hiszen eme intelem Brüsszelből érkezett…

Egy bizonyos Gyurcsány-Gyurcsányi Ferenctől – a pontos vezetéknév alighanem üzleti titok, vállalkozástól és kortól függően, hol ez, hol az fizet jobban. E tiszta szívű, híresen istenfélő, a keresztény értékeket a Kommunista Ifjúsági Szövetség üzletvezetőségétől az ultraliberális Demokratikus Koalíció elnökségéig fejlesztő ember okított tegnap minket az EU egyik fővárosából. Gyurcsány azt kérte tőlünk, „magyaroktól”, hogy „győzzük le félelmeinket a menekültekkel szemben”. Képregény-Bibliában sem olvashatnánk szebbeket, és talán ránk is törne a tévé-lelkiismeret, ha nem hallgatnánk tovább az Altus prófétáját.
Szerinte ugyanis nem azért kell nekünk, magyaroknak – egyszerűen imádnivaló, ahogy többes szám első személyben beszél hazája polgárairól, szerénysége útlevéltársairól – „emberiességből, mondhatni, keresztényi lelkiismerettől vezérelve” befogadnunk a gazdasági menekülteket, mert arra valamilyen erkölcsi érték kötelez minket. Nem! Azért, mert ez „uniós kötelességünk”. Hálátlan mocskok vagyunk, hogy az unióból érkező sokzsáknyi pénz ellenére nem vágjuk össze a bokánkat, és nem teljesítjük humor-Juncker EU-bizottsági vezér minden ukázát.

Vegyünk példát róla, jó Gyurcsány Ferencről. Ő igen, ő tud viselkedni, ha megfizetik, teljesít. Ha azt gondolják, hogy most messze nem a menekültkérdésről, hanem a gyurcsányi Altus uniós eurómillióiról, burkolt pártfinanszírozásról beszélünk – nos, jól hiszik. A történet azonban nem ennyire egyszerű, sőt tartok tőle, ennél lényegesen elkeserítőbb.

Kezdjük a „feladónál”, az Európai Unió pénzügyekben döntést hozó bürokratáinál.

Kövezzenek meg, de én nem hiszem, hogy az unióban Gyurcsányra szabtak volna bármilyen milliókat fialó projektet. Ők ezt szolgákra, jól teljesítő, becsülettel bólogató és kellőképpen borítékorientált végrehajtókra találták ki. Az illetékes úr vagy úrhölgy Brüsszelben valószínűleg azt sem tudja, hogy Gyurcsánynak mi a pártállása és nemzetisége, neki elég, hogy ő a „megfelelő ember a feladatra”. A hunyó az egyre nagyobb hatalmú Európai Bizottság. Ez a testület hozta és fedezi azt a támogatás-ellenőrzési rendszert, amelyben magáncégek felügyelnek országokat. Nevezhetnénk abszurdnak a rendszert, de hát van annak azért szép európai hagyománya, amikor az adóbehajtást vagy éppen a hóhérságot magánkézbe szervezik ki. Mint ahogyan Gyurcsányék itthon tervezték a traffipaxot. Meg aztán nyilván a brüsszeli funkcionáriusnak sem lehet ideje mindenre – a titkárságot, a szakértői, tanácsadói gárdát is vezetnie kell valakinek, aztán meg szabadidő is van a világon, valamikor el kell költeni a több ezer eurós havi gázsit.

Gyurcsány ezt a helyzetet használta ki, hasonlóan ahhoz, mint ahogy tette ezt a rendszerváltás utáni Magyarországon. Az, hogy keresett rajta „némi pénzt”, azt, hogy azt törvényesen használta-e fel, személyiségfejlődését ismerve aligha meglepő. Az igazi újdonság a történetben, hogy Gyurcsány most önmagát az Európai Unió képviselőjének igyekszik pozicionálni. Amolyan őszödi taktika ez: beismerem, kifordítom a tényeket, és rálicitálok. Hiszen abból nem tudja kimagyarázni magát, hogy pénzt kapott Brüsszelből magyar ügyek ellenőrzésére. Akkor sugalljuk azt, hogy ő tényleg azért kapott jól fizető megbízást Brüsszelből, hogy Budapestet ellenőrizze. Ő Brüsszel budapesti embere. Aki őt bírálja, az magát az uniós tagságot kérdőjelezi meg. Aki Gyurcsány-ellenes, az EU-ellenes. Meg fordítva: ha az EU-kritika bűn, akkor Gyurcsányt bántani is demokratikus értékeket kérdőjelez meg. Ő európer, a magyarok meg, ha nem őt támogatják, civilizálatlan bunkók. Ez a szemlélet a nyugati támogatást vesztő frászt hozza rá az MSZP, az Együtt, a PM vezetőire, az LMP-s Schiffer Andrást pedig „Je suis, Gyurcsány!” póló gyártására készteti. Ebben a helyzetben felejtős minden ellenzéki előválasztási terv, inkább alkudjanak meg a Fletóval, az asztal alatti mégis csak biztosabb a szavazónál.

Keserű ez az egész sztori. Hiszen unióról, belpolitikáról szóló vitának tünteti fel az Altus–Gyurcsány–Gyurcsányi-ügyet. Pedig az egésznek alighanem csak egy köztörvényesekre vonatkozó Btk.-tételnek kellene lennie. Brüsszelben is, Budapesten is.

- See more at: http://magyarhirlap.hu/cikk/26193/Gyurcsanyi_az_europeer#sthash.FxUyk3a3.dpuf
Békáscity
Olvasta: 7 | Válasz | 2014. december 09. 21:57 | Sorszám: 30
Magyarellenesség: Gyurcsány: Trianon jogos volt, a ...
magyarellenesseg.blogspot.com/2013/01/gyurcsany-trianon-jogos-volt... Cached
Jan 20, 2013 · A mai napon Gyurcsány Ferenc a komáromi DK meghívására lakossági fórumot tartott, ahol a megyéből összecsődített párttagok, és a maréknyi ...
Békáscity
Olvasta: 7 | Válasz | 2014. december 09. 17:17 | Sorszám: 29
Egyetértek és viszem is a Bagoly klubba (fb)
Békáscity
Olvasta: 7 | Válasz | 2014. december 09. 17:16 | Sorszám: 28
Egyetértek.
tiszavirág
Olvasta: 6 | Válasz | 2014. december 09. 15:38 | Sorszám: 27
Hányszor hallottam már az amerikai elnökválasztások során, hogy a kampányban egymásnak esnek, és mindent fröcsögnek egymásra, de amikor megtörtént a választás (szerintem ott sem lehet sokkal magasabb a részvétel, mint nálunk), szóval a választás után mindenki beáll az elnök mögé, akármelyik oldal is nyerte meg a csatát. Ugye ti is hallottátok ezt a szöveget? Mindenki ezt harsogta itt nálunk, hogy milyen kulturált és demokratikus is ez a júeszéj. Még a ballibsik és internácik is folyton ezt szajkózták, és tessék, mi van itt nálunk, képtelenek elfogadni, hogy a választás főszereplője a választó, nem nekik adta a hatalmat. Akkor ki is a kulturálatlan és antidemokrata???
tiszavirág
Olvasta: 6 | Válasz | 2014. december 09. 13:14 | Sorszám: 26
Nur nicht bekakken.
Lépten-nyomon azt kell írni és társalogni, hogy Gyurcsány már egyszer jól félrevezette Brüsszelt, amikor növekedést hazudott, miközben a GDP a mínusz 10 felé startolt. Hisz még Brüsszel egy ilyen hazudozónak?
Békáscity
Olvasta: 7 | Válasz | 2014. december 09. 13:04 | Sorszám: 25
tényleg kéne már egy Békeséta ...
Békáscity
Olvasta: 7 | Válasz | 2014. december 09. 12:51 | Sorszám: 24
Ki,kik hatalmazták,kérték fel????
"A párt a látogatás céljáról csak annyit közölt, hogy a volt miniszterelnök Magyarország európai kapcsolatainak megerősítése, az uniós források további biztosítása, illetve a kelet falovaként viselkedő Orbán-kormány okozta elszigeteltség enyhítése miatt utazik Brüsszelbe."
http://m.mno.hu/hirtvkulf…/gyurcsany-brusszelbe-megy-1262360
Rendes Kis
Olvasta: 7 | Válasz | 2014. december 04. 08:33 | Sorszám: 23
Jenki áramlat
Máté T. Gyula
Kedves liberális, balliberális és egyéb színorientációjú Olvasóink! Van egy rendkívül kellemetlen hírem önöknek

Ha Orbán Viktor kormánya megbukik, akkor is szükségünk lesz gázra. Sőt, orosz vagy legalábbis keletről érkező gázra.
Egyszóval a Déli Áramlat leállását ennek fényében tessék harsányan ünnepelni és kárörvendeni!

Javaslom továbbá azt is, hogy John McCain szenátor neofasisztázós otrombasága után se bontsanak pezsgőt! Orbán
Viktor kormánya ugyanis ettől, az immár tengerentúlról megtámogatott nácizós hablatytól sem fog megbukni. Ráadásul,
amit Amerika hihetetlenül jogszerű és demokratikus háborújának címlaphőse, a professzionális vietnami veterán megengedett
magának…, nos, nyájas liberális olvasó, azt nem csak a miniszterelnökkel, mindannyiunkkal, az összes magyarral szemben
engedte meg. Ennyibe vesz minket: jobb esetben feláldozhatók vagyunk egy ócska retorikai fordulatért, rosszabb esetben
sokadszorra megkaptuk a bűnös nemzet címkét, mert nem teljesítjük kellő lelkesedéssel a washingtoni diktátumokat.

Azonban kérem, higgyék el: mindettől egy percig sem fogják jobban érezni magukat, ugyanis egy fillérrel sem fog
kevesebbe kerülni a ballib energiastratégák által az oroszt kiváltani hivatott méregdrága amerikai palagáz.
Legfeljebb kötelező lesz vásárolni, sőt szeretni fogjuk megvenni az amerikai életforma jegyében, ha „megértjük”
az újabb washingtoni intést.

Nem tudni, hogy mik voltak Vlagyimir Putyin valós indokai, amikor hétfőn leállította a Déli Áramlatot. Összesküvés-elmélet
van bőven.

Egy: http://magyarhirlap.hu/cikk/11438/Jenki_aramlat#sthash.N1bKsB6A.dpuf
... www.facebook.com/notes/polg%C3%A1ri-szemle/m%C3%A1t%C3%A9-t-gyula-jenki-%C3%A ...
... www.facebook.com/pages/Egymilli%C3%B3an-Orb%C3%A1n-Viktor-%C3%A9s-korm%C3%A1n ...
mamácska
Olvasta: 7 | Válasz | 2013. január 22. 13:04 | Sorszám: 22
2013-01-22
Gyurcsány szerint jogos volt Trianon

Jogos békeszerződés a trianoni diktátum, a határon túli magyaroknak semmi közük a magyarsághoz, különben se akarjanak beleszólni az ország belügyeibe – a barikad.hu beszámolója szerint így látja Gyurcsány Ferenc a világot 2013-ban.
Hétfőn Gyurcsány Ferenc a komáromi DK meghívására lakossági fórumot tartott. Az esemény nem indult zökkenőmentesen, egy idős ember székét felemelve rátámadt a teljesen higgadtan és a rendezvény elején kiosztott házirendet betartó nemzteti radikálisokra - áll a barikad.hu tudósításában.

A beszámoló Gyurcsány megint alkotott, jogos békeszerződésnek nevezte a trianoni diktátumot és kijelentette, hogy a határon túli nemzettestvéreinknek semmi köze a magyarsághoz, és ne is akarjanak beleszólni az ország belügyeibe.

A fórumon kiderült az is, hogy a sukorói befektetés csak jót tett volna az országnak és a Velencei tónak, illetve hogy Irán terrorista állam és a munkahelyteremtő befektetéseit a terrorvédelemre hivatkozva el kell utasítani. Gyurcsány Ferenc szerint az, hogy Bajnai, illetve őellene nem folyik eljárás, az nem az elszámoltatás elmaradása, hanem az ártatlanságuk bizonyítéka.www.barikad.hu
mpd
Olvasta: 7 | Válasz | 2013. január 21. 15:30 | Sorszám: 21
Eggy csecsemőnek minden hoax új!!
onogur
Olvasta: 7 | Válasz | 2013. január 21. 11:52 | Sorszám: 20
Egy évvel ezelőtti hoax.
Rendes Kis
Olvasta: 7 | Válasz | 2013. január 21. 11:28 | Sorszám: 19
Semjén testvérpártnak nevezte az RMDSZ-t – Fordulat Erdély-viszonylatban? – VIDEÓ
erdely.ma
Megindult a verseny a külhoniak kegyeiért: az MSZP Kolozsváron kért elnézést a határon túliakról eddigi ...
... http://erdely.ma/kozeletunk.php?id=134276&cim=semjen_testverpartnak_nevezte_a ...
onodij
Olvasta: 6 | Válasz | 2013. január 18. 13:26 | Sorszám: 18
Game Ower ! Wellcome to Siberian !
Bomba hír
Putyin pénzügyi terroristának nevezte és a terrorista törvény alapján,
elfogatóparancsot kért Soros Györgyre, a magyar származású milliárdosra.
Putyin nem engedni, hogy kiárusítsák a hazáját, és az NWO, Új Világrend markába kerüljön!
Ezért elrendelte, hogy egy nemzetköz elfogató parancsot adjanak ki Soros György ellen, akit rajta kaptak, hogy pénzügyi segítséget akart küldeni azoknak, akiket ellenzéknek hívnak Oroszországban, és akik nemrég néhány tízezer embert az utcára vittek, hazugságokat bebeszélve nekik a választási csalásokról.

Ettől kezdve mister Sorosnak nem sok játéktere marad, hogy folytassa a piszkos játékait, mely térdre kényszerítette az egész világ pénzügyi rendszerét, folyamatosan együttműködve Rothschild és Rockefeller .
Putyin beszédét hivatalosan tették közzé az orosz hatóságok.

"Ma nyilvánosságra hozzuk az Orosz Federáció és miniszterelnökének Vlamimir Putyinnak a közleményét: Nemzetközi elfogató parancs kibocsátást kértük a Soros György magyar deviza spekuláns, pénzügyi terrorista ellen.
Az orosz titkosszolgálatok felfedezték, tetten érték, hogy dán derivatívák és más külföldi valuták által támadást kezdett az orosz valuta ellen a pénzpiacokon.
Meg kell említeni, hogy Soros ezeket a Derivatívákat (származékos ügyletek) luxemburgi bankok segítségével használta fel, mely szigorúan tiltva van az EU államai által aláírt Bázel II szerződésben."

Forrás: Stampa Libera
onodij
Olvasta: 5 | Válasz | 2013. január 18. 13:25 | Sorszám: 17
http://www.flagmagazin.hu/akt/magyarorszagot_gyalazzak_sulyos_levelet_irt_a_l ...
huszárló
Olvasta: 4 | Válasz | 2013. január 17. 11:32 | Sorszám: 16
Inkább bekenik a vörös ördögök a szőrös mancsukat liszttel szép fehérre, hátha bejön a számításuk egyszer.
Ida
Olvasta: 2 | Válasz | 2013. január 16. 21:44 | Sorszám: 15
/Az idézetben szereplő intelmek lelőhelye Bocskai István erdélyi fejedelem végrendelete. Történelmünk egyik szégyenfoltja, hogy míg az erdélyiek hallgattak az okos szóra és lélekben sosem szakadtak el Magyarországtól, addig 2004. december 5-én - a kettős állampolgárságról szóló ügydöntő nép- szavazáson - a magyarországiak egy jelentős része a posztkommunista-szocialista MSZP és a kozmopolita-balliberális SZDSZ nemzetellenes kampányának hatására eltaszították maguktól erdélyi testvéreiket.
http://www.huncor.com/tothgy/eorsikolozsvaron.htm
Ida
Olvasta: 1 | Válasz | 2013. január 16. 21:44 | Sorszám: 14
Tóth Gy. László
Eörsi Mátyás kalandjai Kolozsvárott
(Megjelent: Magyar Nemzet, 2005. március 18.)


„Meghagyom, szeretettel intvén mind az egymás közt való szép egyezségre, atyafiúi szeretetre. Az erdélyieket, hogy Magyarországtól, ha más fejedelem alatt lesznek is, el ne szakadjanak. A magyarországiakat, hogy az erdélyieket el ne taszítsák, tartsák őket atyafiaiknak, vérüknek.”

http://www.huncor.com/tothgy/eorsikolozsvaron.htm
Ida
Olvasta: 2 | Válasz | 2013. január 16. 21:38 | Sorszám: 13
2005 III 13 = Eörsi Mátyás igy járt

Közlemény

Közleményünk első sorában hadd illesse köszönet és elismerés az Erdélyi Magyar Ifjak Egyesületének tagjait bátor, önbecsülésre és nemzeti elkötelezettségre valló cselekedetükért. Eörsi Mátyás előadásának megakadályozása Kolozsvár szimbolikus, – mondhatni: szakrális – színhelyein, egyenesen erkölcsi imperatívusz volt az SZDSZ és Eörsi Mátyás másfél évtizedes nemzetellenes tevékenysége után.

Az Erdélyi Magyar Ifjak Egyesülete közösségünk lelkiismeretét jelenítette meg, midőn egy íratlan etikai parancsnak engedelmeskedve állta el a Bocskai István szülőházába vezető utat. Szó sincs arról, hogy fellépésük „Magyarországról importált” lenne. Ez egyébként is fogalmi képtelenség: Magyarország és az elszakított nemzetrészek egyetlen történelmi-kulturális szerves egységet jelenítenek meg a Kárpát medencében, éppen az Eörsi Mátyás által tagadott egységes magyar nemzet eszméjének jegyében.

http://www.erdely.ma/hirek.php?id=9326
Tovább ...
 
Jelmagyarázat    Van új hozzászólás
   Ezeket a hozzászólásokat már láttad
... Hibabejelentés | | | Gondola ...