Téma: közétkeztetés |
|
mpd |
|
Végeztek, jó régen már, egy kísérletet patkányokkal. A lehető legelemibb összetevőkre bontották a patkány szokásos táplálékát, és az összetevőket külön-külön tálkában kínálták nekik. Természetesen mindenből a megszokott aránynak megfelelően fogyasztottak. Ha valamiből kevesebbet kaptak a szükségesnél, egy bizonyos határig többet fogyasztottak egy-két másik összetevőből (tudjuk, a zsír-szénhidrát-fehérje egy határon belül képes egymásba átalakulni a szervezetben). Ha viszont ennél nagyobb mértékben csökkent az egyik összetevő, arányosan a többiből is kevesebbet fogyasztottak (lásd növényeknél: Liebig-törvény). Azaz, inkább kevesebbet ettek, mintsem hogy saját egészségük rovására túlsúlyba került volna valamelyik összetevő. Ergó, minden élőlény szervezete tudatában van a szükségleteknek. Az ember ugyebár kiszakadt természetes közegéből, de ősember-ösztöneiből maradt annyi, hogy ha bőségesen van táplálék, be kell zabálni, mert holnap nem biztos, hogy lesz. Ha valóban értelmes lény lenne, belátná, hogy holnap is lesz, ezért nem eszek ma sokat mert minek. De, úgy látszik, nem értelmes. |
|
mpd |
|
Na ja. Én a tepertővel vagyok így: ha nem sózhatok meg minden egyes falatot, le se bírom nyelni. |
|
panda |
|
Koleszterin, sóval!?? Pfujj |
|
Zsíros B. Ödön |
|
A minap akartam lágytojást enni, de letettem róla.
Nem volt itthon só. |
|
panda |
|
Igen, sajnos nagyon rászoktunk a "túlsózásra". :-( |
|
Rendes Kis |
|
Nyilván úgy gondolják, hogy a szakács elég sót tesz bele és nem szabad túlsózni. |
|
Cirus |
|
Én a sót sem értem.. Só nélkül az ételnek nincs íze. |
|
panda |
|
Állítólag, nem jó belüle sokat inni... árt mint a sok alkohol. ;-) |
|
mpd |
|
A közétkeztetésben tilos sót, cukrot rakni az asztalra, valamint tilos szénsavas vagy cukrozott italokat adni. Mindent értek a szénsavas kivételével. A szódavízzel mi a bánatos pimpili baj van? Méreg? |
|
|