Téma: Zsidók, antiszemiták, magyart gyűlölők |
|
mpd |
|
Nem egyszerű ellenszenv. Ezekre a zongoristákra jellemző, hogy a piacnak dolgoznak. Fiatalabb korukban transzcendens etűdöket, komolyabb Bach-darabokat tartanak műsoron, majd idősödve, befutott művészként áttérnek Chopinre, Schumannra.... és alibiznek. Nézze csak meg Kissint. Fiatal korában, szinte gyermekként, a legvirtuózabbak egyike volt, csuda darabokat játszott kiválóan. Most idén volt Mo.-on, és elkeseredve néztem, mi lesz a műsora..... találja ki, mi. Mielőtt antiszemitizmussal vádolna valaki, szerintem a No.1 Bach-játékos az Murray Perahía aki szefárd zsidó. (Transzcendenseket, szégyen és gyalázat, Berezovszkij ad elő a legjobban) |
|
keresztkem |
|
Ha NEM HALLGATJA, ez az Ön baja, nem az enyém.Én legföljebb Alfred Brendel Schubert játékát nem nagyon hallgatom, de azt se' azér', mert Brendel zsidó, hanem mert NEKEM NEM TETSZIK az ő érzelemmentes, kvázi "fatökű" zongora-klimpirozása--súbertben. Továbbá például, bár Schiff-et mint embert--és nem mint zsidót--nagyon útálom, azért Bach zongorajátékát zseniálisnak hallom-tartom-vélem. Nekem-nálam az esztétikai szépséget NEM ÜBEROLJA az emberi-politikai ellenszenv.Sőt! Hasonló a helyzet nálam Horowitz Chopin játékával kapcsolatban. keresztkem |
|
mpd |
|
Barenboim Horowitzcal, Brendellel, Schiffel, Schnabellel, Fischer Annieval és másokkal együtt azok közé tartozik, akiket SOHASEM hallgatok. Ha kívánja, majd megindoklom miért. |
|
mpd |
|
Hát azért volt ott egy Barna Könyv is. Abban persze igaza van Magának, hogy a Wagner és Liszt által meghirdetett Neue Deutsche Musik mozgalomnak nagy ellenségei, a Lipcsei Fafejűek (Schumannék, Joachim, Brahms stb.) történetesen éppen vagy maguk is zsidók, vagy egy táborba kerültek velük. Liszt az idősebb korára jellemző sztoicizmussal viselte a kritikákat (Gerelyemet a jövő homályába hajítom, volt ez a csodálatos, prófétikus mondása); Wagner azonban más habitus volt, és nemhogy felvette, de az érintettek pofájába vágta a kesztyűt. Liszt ekkoriban már a Vatikán köreiben forgolódott, ő úgymond már nem szorult rá, hogy antiszemita legyen. Wagner viszont sok üldöztetésnek volt már kitéve, és úgy érezte, ez az a pont, ahonnan most pedig visszatámad. És, ha támadni kellett, ahhoz volt neki tehetsége |
|
keresztkem |
|
Helyesbítés-kiegészítés: "Elég ezzel kapcsolatban a zseniális zsidó muzsikus: Daniel Barenboim--zongoraművész és karmester--"... Mert a TÉNYLEGES NEVET(!) LEFELEJTETTEM, az előző írásomban. keresztkem |
|
keresztkem |
|
"..Wagner mélységesen antiszemita volt." Ugyanis. EZ EGY KÖZKELETÚ TÉVHIT! NEM(!!!) VOLT "MÉLYSÉGESEBBEN" ANTISZEMITÁBB, mint a korabeli német átlagember! Amivel nem azt akarnám mondani, hogy különösebben "kedvelte" volna a zsidókat.De azt igen, hogy a zsidók igenis előbb kezdték Őt bántani, mint Ő a zsidókat. Ugyanis amikor a zsidó Meyerbeer Párizsban--Wagner pályájának kezdetén--azzal adta Neki vissza a kész Bolygó Hollandi-t, hogy a szövegkönyvet (librettó-t) megveszi Tőle, a zenét meg vigye ahova akarja, ÉS a megalázottságában Wagner NEM ADTA ODA se' a zenét se' a librettó-t, nos "EZT"(!) az ellene irányuló aktust ugyan mi másnak lehetne elkönyvelni, mint egy zsíros székben ülő--nem annyira tehetséges zsidó BASÁSKODÁSÁNAK? Ráadásul szakértelem híján. Talán JÓINDULATÚ CSELEKEDET VOLT EZ a pályakezdővel szemben--Ön szerint? Úgyhogy amit itt Wagnerrel kapcsolatban írni tetszett--kedves R.K.--bocsásson meg érte: ÉPÜLETES, ÁMDE VALÓBAN KÖZHIEDELEMKÉNTÉNT ÉLŐ SZAMÁRSÁG! Akárhonnan is 'vette, akárhol is olvasta: AKKOR IS SZAMÁRSÁG. EZT A LEGNYUGODTABBAN KI MEREM JELENTENI! Mentségéül szolgáljon, hogy olyan sokan, sokszor zenei szaktekintélyek-professzorok is állitják ezt a NYILVÁNVALÓ VALÓTLANSÁGOT, hogy "mindez" meggyőzheti azt-Önt--akinek sajnios nincs e kérdésben önálló ás megélt véleménye és tiszta HATÁSÉLMÉNYE! Szumma-szummárum: ma kijelenthető: WAGNER NEM VOLT ANTISZEMITA.Elég ezzel kapcsolatban a zseniális zsidó muzsikus--zongoraművész és karmester--egész életművére hivatkoznunk ÉS hagyatkoznunk--aki életének utolsó, mostani éveit gyakorlatilag TELJES EGÉSZÉBEN Wagner művészetének Izraelben való(!) megismeretésére és 'annak elfogadtatására szenteli. keresztkem
|
|
|
Cirus |
|
A Tett és Védelem Alapítvány - melynek célja: "...a romló minőségű közbeszéd, a kirekesztés és az antiszemitizmus táptalaját adó ismerethiány, valamint az atrocitások és törvénytelenségek elleni erélytelen jogi fellépéssel szemben kíván új alternatívát nyújtani a pozitív zsidó identitás és a közösségi szerveződés stratégiája mentén." - mint ismeretes, több, mint 42 millió forint állami támogatást kapott. A szervezet eddigi látványos eredménye: kilenc, májusban történt "antiszemita gyűlöletcselekmény" azonosítása; azaz darabonként több, mint 4 és félmillió forint. Ennyiért még én is azonosítom magamat, mert - amint az közismert - antiszemita, rasszista és neonáci vagyok. Az összeget sékelben is elfogadom, mert annak most magas az árfolyama - a minap is agyonlőttek egy öt éves palesztin terroristát. |
|
|
|