Téma: Tanárok - tüntetés |
|
mpd |
|
Téged hogyan érint a (40) számú hozzászólásom? |
|
Late Devonian |
|
2014. január 27., hétfő, 16:51 Utolsó frissítés: 2014. január 27., hétfő, 17:23 Szerző: Zubor Zalán
Általában szeretik a diákok az erkölcstant, igaz, többnyire azért, mert a tanárok nem tartják magukat a kerettantervhez, hanem a gyerekek érdeklődéséhez szabják az órát – derült ki a hvg.hu-nak nyilatkozó pedagógusok beszámolóiból. Mint mondják, a tanárok többnyire teret adnak a közös gondolkodásnak, vitának az órákon, emiatt lehetetlen is az előírt lexikális tudást bebifláztatni. Ebből pedig még lehetnek konfliktusok, amikor elindul az erkölcstanoktatást is ellenőrző szakfelügyelői rendszer.
|
|
|
fokos |
|
A KHP nem megtagadta a dolgozatírást, hanem fogalma sincs, mi az. Bukjon szarásig, soha ne juthasson el az érettségihez, de még a közelébe se.
|
|
fokos |
|
Írjál róla fogalmazást! Tehát a bevezetés-tárgyalás-befejezés (minimum négy mondat) tényleg elvárható lett volna. De ezt már a cikkíró is leírta. Most tényleg! Miért ciki, hogy egy nyilván történelem, vagy magyar, vagy osztályfőnök tanár ilyen dolgozatot akar íratni? |
|
mpd |
|
Olvasgat az ember 19. századi dolgokról. És elcsodálkozik, mert kiderül, hogy 1848-49-ben zavartalanul folyt az élet Mo.-on is. Eleve volt egy csoport az arisztokráciában, akik nem támogatták, nem ellenezték a felkelést, egyszerűen kimaradtak belőle. Legfeljebb megnézték utazás előtt: ma hol is van útlezárás csata miatt? A rebellis magyarok úgy utazgattak keresztül-kasul Európán, a labancokon is keresztül, mintha mi sem történne. |
|
Rendes Kis |
|
Az az igazság, hogy 1848-49 a kortársak közül sem mindenkit érintett meg. Hallottam olyan családi naplóról, amelybe az említett években csak az időjárásra és a termésre vonatkozó bejegyzések íródtak ... |
|
mpd |
|
Idézet: Engem a a cosinus tétel nem érintett meg anno.
És írtatok dolgozatot ilyen címmel:
Mit jelent számomra a cosinus tétel?
|
|
mpd |
|
Emlékeztetőül, ez volt a kérdés:
"mit jelent számodra március 15.?" |
|
mpd |
|
Jó akkor másképpen fogalmazok: a K.H.P. nem rossz dolgozatot írt, hanem kvázi megtagadta a dolgozatírást. Ügye emiatt fegyelmi ügy, nem pedig osztályozható beszámoló.
Ha a dolgozat célja a tanult tantárgyi fogalmak visszaböfögtetése lett volna, akkor ki kellett volna kerülni a szubjektumot, és a címet valahogy így megfogalmazni: Milyen fittyfirittyek kiváltására alkalmas az emberekben a március 15-i hagyomány? |
|
rafiki |
|
Engem a a cosinus tétel nem érintett meg anno.
A dolgozat NEM véleménydolgozat volt, hanem bizonyos tantárgyi fogalmak helyes használatáról kellett volna számot adni. És bizony ez mérhető és osztályozható, még akkor is jó jeggyel, ha a tárgy szerinti vélemény esetleg szöges ellentétben áll a közfelfogással, ha egyébként a tantárgyi fogalmak használata helyes.
Kis hülye picsa (bocs) azt hitte, hogy, ha visszaböfögi azt, amit a szüleitől hall nap, mint nap, akkor az nagyon menő. |
|
Rendes Kis |
|
A tanár ezt a poshadt, deheroizált világot osztályozta le, amiben tocsogunk. |
|
mpd |
|
Vigyázzunk azért, 1848 megítélése már a kortársak közt sem volt egyértelmű. Gondolj csak Széchenyire. |
|
mpd |
|
Komoly? Nem látod az idióta tanárt? Hogy a francba lehet ilyen dolgozatot íratni? És méghogyanabb lehet ezt osztályozni? Az kap ötöst, aki jó sok sablont belesűrít hazaszeretetről, márciusi ifjakról, együtt dobbanó szívekről, áldozatról stb.? Ez a kis nyavalyás meg leírta amit otthon hallott az idióta szüleitől. Még ez se baj, ez állítólag egy szabad ország. De semmiképp sem szabadott volna jegyet adni erre a dolgozatra. Őt nem érintette meg az ünnep, hát akkor részéről tárgytalan a dolgozat. Feleltetem szóban oszt jónapot. |
|
Late Devonian |
|
Leosztályozta a dolgozatot!! :--D Ki kap kettest?... Ki kap... Ki kap 5-öst?? - Az, aki ccccsontot hoz a kutyámnak! ...
|
|
fokos |
|
Az idióta tanárt nem látom benne, a többit igen. Viszont látom benne a liberálovcs "értelmiség" ébredésének első jeleit.
|
|
|
glens |
|
De, fordítsunk a dolgon: mi van, ha Te tévedsz? Teljesen ki van ez zárva? Nem, dehogyis, nincs. Csakhát idáig még nem fordult elő. |
|
mpd |
|
Na ja. Vagy Te hiszed azt, hogy én azt hiszem. Persze, lehet, hogy én hiszem csak, hogy te azt hiszed, hogy én azt hiszem.
De, fordítsunk a dolgon: mi van, ha Te tévedsz? Teljesen ki van ez zárva? |
|
glens |
|
És ha valaki olyan rossz színész, mint OV, akkor folyamatosan lelepleződik Esetleg azt hiszed, hogy lelepleződik, mert mindent ilyen szemüvegen keresztül látsz.
|
|
mpd |
|
Ezt most komolyan visszautasítom. Egy kicsit se gyűlölöm. Nagyon sok rossz tulajdonságom van, de talán azt elmondhatom, hogy a gyűlölködés nincs köztük. Igazából senkit se tudnék most mondani, akit gyűlölnék. A gyűlölet szerintem is beteges. Légyszíves más tulajdonságok miatt ostorozni! Arról van szó, hogy a politika az színjáték. És ha valaki olyan rossz színész, mint OV, akkor folyamatosan lelepleződik. Ettől még lehet jó ember, jó apa, sőt, jó miniszterelnök is, csak rettentő mulatságos ez a show. |
|
glens |
|
Ez jó lesz arra is, hogy Ádernek adjanak egy tockost. Igazi ov-s húzás: kinevezem a húgát főnöknek egy olyan intézménybe, amit aztán megszüntetek. Örüjjé' bakker! Betegessé kezd válni az Orbán gyűlöleted, Testvérem. |
|
|
Late Devonian |
|
Nade, nyilván lesz jogutód cég, hát nem? De. 1:0 ide. ( Late MMIV Devonian; azaz Late Már megin' igazam Van Devonian. )
|
|
|
|