Téma: Határrevízió |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
R.András |
|
Évtizedekkel a világ előtt a magyar vasúti ipar 19–20. század fordulójára a Ganz-gyár mozdonyait mind szélesebb körben megismerték, és nemcsak belföldön, hanem külföldön is piacokra talált. Így jutott a gyár az első gőzmozdonyexporthoz, amit 1900-ban az egyik olasz vasút megrendelésére teljesített. Ugyanebben az évben érte el a magyar mozdonygyártás első világraszóló sikerét is. A gyár a MÁV ... ... www.facebook.com/trianon.non/photos/a.1429530477301875.1073741828.14295270973 ... |
|
R.András |
|
Magyarország támogatja Ukrajna EU-tagságát Magyarország támogatja Ukrajna európai uniós tagságát - jelentette ki Orbán Viktor miután tárgyalt az ukrán kormányfővel. Ma az EU-ban Ukrajna szempontjából két döntő ügyet is blokkolnak: az egyik a vízummentesség, a másik a szabadkereskedelmi megállapodás. Ukrajna uniós vízummentessége Magyarországnak erkölcsi kérdés, ezért Magyarország azonnali hatállyal bevezeti a nemzeti vízumok díjmentességét az ukrán állampolgároknak. ... www.kormany.hu/hu/a-miniszterelnok/hirek/magyarorszag-tamogatja-ukrajna-eu-ta ... |
|
|
|
|
R.András |
|
A magyar nyelv napját ünnepelték az Ungvári Nemzeti Egyetem Humán- és Természettudományi Karán Illyés Gyula szerint „Magyar az, akinek nyelve és esze magyarul forog. Becsületesen nem lehet más vizsgát találni arra, hogy kit tartsunk igazán magyarnak. Nem könnyű vizsga ez. Sokkal nehezebb annál, ami elé a fajta testi jegyeinek kutatói állítják az embert. Itt a lelket kell kitenni.” ... www.karpatalja.ma/karpatalja/kultura/a-magyar-nyelv-napjat-unnepeltek-az-ungv ... |
|
|
negyven rabló |
|
Anélkül, hogy megkérdőjelezném a szlovák nemzet létét, most nem kérem vissza a fehér lovat! |
|
R.András |
|
Az 1918. november 28 ától december 6-áig a pesti Astoria Szállóban zajlottak a magyar–szlovák tárgyalások, kezdetben a békekonferencia döntéséig terjedő modus vivendi kialakítását célozták. Itt lett kidolgozva Milan Hodza és Bartha Albert által az első szlovák állam határa. - Mely egyébként szorosan követi a valódi szlovák-magyar etnikai határokat. És ezzel lényegében elismerték a kor valódi etnikai viszonyait!!! (piros vonal) Ezt a megállapodást sajnos semmisnek tekinteték k... ... www.facebook.com/trianon.non/posts/1787351658186420:0 |
|
|
|
negyven rabló |
|
Buda/Pest maga a fertő! Mondom ezt én, aki az egész életét itt élte le! |
|
R.András |
|
Nagy kár, hogy a nép a pesti ízléshez akar igazodni ... ! |
|
negyven rabló |
|
Úgy '85 körül megálltunk Dunaszerdahelyen egy kocsmánál egy pofa sörre, hogy ki ne száradjunk. A csaposnéni (úgy 35 körül lehetett), olyan gyönyörű palóc kiejtéssel beszélt, hogy nem állhattam meg szó nélkül, elkezdtem dicsérni. Szegénykém, gúnyolódásnak vette, azt mondta, hogy nem beszélhet mindenki úgy, ahogy Pesten beszélnek! Hiába mondtam neki, hogy én pont ezt szeretem, mert szépséges, nem hitte! Rossz szájízzel jöttem el onnan. |
|