Téma: Anyaság. |
|
|
|
|
|
|
|
Rendes Kis |
|
Kedves Barátaink!
A Mozgalom az Életért kezdeményezi a brüsszeli intézményeknél, hogy ismerjék el a megfogant, de még meg nem született gyermek élethez való jogát. A CL kéri, hogy tagjai is csatlakozzanak ehhez a kezdeményezéshez, és aláírással illetve ismerőseik buzdításával álljanak mellé.
Bővebb információ és aláírási lehetőség a következő honlapon található: http://www.oneofus.eu/hu/
Pár percbe kerül csak az aláírás, kérem, szánjatok rá időt Ti is!
Szeretettel CL |
|
|
|
|
|
|
mamácska |
|
Azt hiszem,abban egyetérthetünk,hogy a világon a legszebb dolog anyának lenni! Persze,tudom,hogy sok a gond a gyerekekkel, ha kicsi,akkor a gyermekbetegségek,iskola,stb. Ha nagyobb,akkor a gimnázium,elhelyezkedés,főiskola,egyetem stb. Ennek ellenére úgy érzem,hogy kevesebb lennék,ha nem lenne gyermekem! Én mindig több srácot szerettem volna,de a körülmények nem tették lehetővé,hogy többet vállaljak. Így ezt az egyet próbáltam emberré nevelni,több-kevesebb sikerrel. Néha nagyon haragszom rá,mert elszalad vele a ló, de büszke vagyok rá,mert elérte,amit én nem érhettem volna el,diplomája lett... |
|
|
|
|
|
|
|
Rendes Kis |
|
Anyává válás és kamaszlét – AUDIÓ
Ha a nő anyává válik, és nemcsak rózsaszín felhő az élete. Ha egy kamasz felnőtté válik, és nemcsak féktelen boldogság ez az időszak.
Rácz Zsuzsa, akit a Terézanyu sorozat megírása után szingli-ikonként ismert meg az ország, most boldog párkapcsolatban él és a második gyermekét várja. Közben az emberi kapcsolatok foglalkoztatják hivatásszerűen.
Legújabb pályázatai az anyává válás és a kamasz-lét kérdéseit feszegetik. Ebben a témában vár pályaműveket nem elsősorban a tökéletesre sikeredett példamutató hibátlanságról, sokkal inkább a megvívott küzdelmekről, a dilemmákról és arról, hogyan lehet jól kijönni abból, ami eredetileg sehogy sem stimmel.
... http://erdely.ma/eletmod.php?id=114905&cim=anyava_valas_es_kamaszlet_audio |
|
Gyöngy |
|
... de ők azok, akiknek önérzetét sérti a dolog , pedig ha fejben tartanák a #345-beli stratégiai elemzésedet, tán nekik is eszükbe jutna, hogy milyen taktikával védhetik ki optimálisan a stratégiát, már ha ennek az adott esetben szükségét látják. |
|
mpd |
|
Normális esetben elő se fordulhatna soha. Max. háború esetén (így ma is előfordul, és ma sem büntetik). A gyerekgyilkosság a túlnépesedés és a domesztikáció hatása. Pont ezt kerülnénk el, ha a népesség normális szintre csökkenne. |
|
glens |
|
Sőt, a gyerekgyilkosságot sem kellene büntetni. |
|
mpd |
|
Egyébként, a nyugati társadalmak fénykorában a nők számára a legjobb stratégia ez volt: 1. feleségül menni egy pénzes pasihoz 2. gyereket csináltatni egy várhatóan jó géneket hordozó pasival. Már, ha ez titokban maradt. És olvastam bizonyos felmérésekről, amiknek eredményét meg kellett semmisíteni, mert arról tanúskodtak, hogy igen-igen sok esetben sikeres volt ez a stratégia. |
|
mpd |
|
??nem ők esnek teherbe |
|