Téma: Nem is tudom ... |
|
tiszavirág |
|
Van egy rossz hírem....azt a csoportot soha nem fogjuk tudni legyőzni, mert már az egész világra kiterjedően megszerezte a hatalmat, és hol a svéd tv-ben, hol a német tv-ben, hol az osztrák színházban, hol a Johns Hopkins egyetemen irányítja ránk a lövegeit...pénze mint a pelyva, de azt is belőlünk préseli ki szerte a nagyvilágban. Ehhez a hatalmas erő koncentrációhoz képest egy kis parányi magyar holokauszt központ nekik egy lófütty. |
|
Rendes Kis |
|
Persze, meghajolunk, de ez akkor is beteg dolog. Annyi évszázad óta hajolunk meg mindenféle zsarnokok előtt ... Jó volna végre 1 olyan rendszerváltozás, amikor nem egyik zsarnokot cseréljük 1 másikra ... |
|
tiszavirág |
|
Az természetes, hogy normális magyar ember nem rajong az ilyesmiért, de mint gondolkodó ember meghajol a muszáj előtt. |
|
Rendes Kis |
|
Értem én, hogy ez egyfajta "védelmi pénz", ezzel együtt hadd ne rajongjak érte ... ... Mindenesetre az, hogy az államunk úgy érzi, hogy meg kell felelnie ezeknek a maffiózóknak, aláássa az adófizetési kedvemet ... |
|
tiszavirág |
|
...de hivatkozni lehet rá, és ezáltal mégis csak lehet a pofájuk elé tartani valamit... a fontos, hogy ne kerüljön túl sokba. |
|
tiszavirág |
|
"A közoktatásban végrehajtott törés-zúzás közjó?" Nem sok információ áll rendelkezésemre, csak a médiumokban olvasott, látott adok-kapok, tehát nem vagyok az ügy szakavatott tudója, de azt én el tudom fogadni, hogy az jó, ha a tanárok nem a helyi kiskirályok alá tartoznak, hanem egy központi oktatási intézményhez, és azt is jónak tartom, ha a tanárok működését ellenőrzik a tanfelügyelők. A tanárok sem csodalények, minthogy senki sem az, nem tartom rossznak, ha időről időre vizsgálják a működésüket. Az én időmben is voltak tanfelügyelők és látva az idő közbeni mérhetetlen minőségi romlást a tanár-társadalomban, nagyon is rájuk fér a továbbtanulásuk, fejlesztésük egy központilag szervezett grémium berkein belül. |
|
Rendes Kis |
|
Nohát, ezaz: mivel semmi sem elég nekik, ezért 1 fillért is kár tömni beléjük ... |
|
tiszavirág |
|
"talán a holokauszt-megemlékezéseket túlzásba vitte." ....amit biztosan azért tesz, hogy a rendkívül pimasz, az egész világra kiterjedő pofátlan zsidó lobbit valamennyire leszerelje, és hivatkozási alapot biztosítson Magyarországnak, ami pedig lehetetlen, mert azoknak semmi nem elég, azok a megsemmisítésig képesek harcolni. |
|
|
Rendes Kis |
|
Ezekhez az ügyekhez annyira nem tudok hozzászólni. Ha azt vesszük, Hunyadi János is "oligarcha" volt, oszt mégiscsak a közjót szolgálta. |
|
mpd |
|
Na ez a (nagyjából), ez tetszik. Ezt kéne kibontanunk kissé. Pl. az MTK kistafírozása az közjó? A Nemnevezemnevén Emlékévre jövőre fordítandó sokmilliárd közjó? A közoktatásban végrehajtott törés-zúzás közjó? A trafikügy, a Kishantos szétverése, földmutyizás azok közjók? Szemérmesen el szoktunk siklani felette, de Mészáros Lőrinc mértéktelen meggazdagítása az közjó? |
|
Rendes Kis |
|
Nem látom, hol itt a hátrálás. Szerintem a kormány (nagyjából) a közjónak megfelelően cselekszik, az önkormányzat meg azzal pontosan szembement. |
|
Rendes Kis |
|
Esztergom speciális eset. Több odavalósi ismerőstől, első kézből hallom a híreket: Meggyes nem rossz srác, csak súlyosan melléfogott, amikor Tétényi Évát választotta tanácsadójának.
2004 tökéletes vízválasztó a "mieink" és az "ezek" elhatárolására. Az alapján Meggyes is és Te is "mieink" vagytok. |
|
mpd |
|
Aha!!! Hátrálsz mi? Most meg meghúzod a határt: ez (a közjó megkerülése) nyilván CSAK az önkormányzati szinten fordul elő! A parlamenti frakcióban vagy neaggyisten a kormányban természetesen szó sem lehet róla!! Hej-hej. Hosszú még az út, de legalább már nyitva a szemed, ha ellenzőt is tartasz elé.
|
|
Rendes Kis |
|
Hát igen, ezt mondja a menesztett zeneiskola igazgató is, hogy ennek a nem ránkerőltetett, hanem végre igazán szabadon megválasztott önkormányzatnak illene a "közjó"-t szolgálnia. Namost, én úgy látom, hogy éppen ez hibádzik. Sajnos, önkormányzati szinten kevés a párthűség. Vagy, ha a párthűség csak a szavakban mutatkozik meg, a tettek meg azzal ellenkezőek. Az említett önkormányzati képviselő hajthatatlannak mutatkozik a zeneiskola kérdésében. Ez pedig a "közjó"-val ellenkezik. Így, sajnos, ezt az önkormányzatot el kell csapnom. |
|
mpd |
|
Ott van Meggyes. Itt is védték a kartácsak....ő most a "mieink" (vagy ha velem se közösködsz: a "tieid")? |
|
onogur |
|
Nálunk van egy remekül, közmegelégedésre működő KDNP-s polgármester, aki permanens harcban áll...na kivel? A helyi Fidesz-frakcióval, akik két éve folyamatosan meg akarják buktatni, még a költségvetést se voltak hajlandóak elfogadni, háromszor kellett szavazni. Na most a helyzet az, hogy a Fidesz-KDNP az OGY választáson indítja polgármesterünket, tehát nem lehet még négy évig a kerület első embere. Megcsinálták. Na akkor most ki is a szemétember, és kik a "mieink"? Egy gyárilag vörös kerületben lett volna esélye a polgármesternek újrázni, de nem, majd jön valami huszadrangú senki pártapparatcsik jelöltnek. |
|
Rendes Kis |
|
Főbenjáró vétségből egy is éppen elég, hogy az ember (emberek egész csoportja) eljátssza a becsületét. A kormány szerintem jól muzsikált, talán a holokauszt-megemlékezéseket túlzásba vitte. Emiatt egy kicsit neheztelek rájuk, de azért ez nem főbenjáró. Mindenesetre elgondolkoztam, hogy akarok-e adót fizetni ennek a csapatnak, ha ilyesmikre költik az adóforintjaimat ... De, attól tartok, még mindig ők a legjobbak (legkevésbé rosszak) a politikai palettán. És a távolmaradás sem opció, mert akkor jönnek a "legazok". Viszont ezt az önkormányzatot, sajnos, nem tudom a szavazatommal támogatni, így most gondban vagyok. |
|
mpd |
|
Egy cselekedetük nem tetszik, ugye, hogy 2004-ben egy elfuserált népszavazáson rosszul szavaztak. (szerinted, meg szerintem is, de mások szerint nem biztos) Na most. Fogadok, hogy a jelenlegi kormány bármelyik tagjának (igen, még a Főnöknek is!!!!) volt az utóbbi években olyan húzása, ami nem tetszett neked (ha tudnál róla). lehet, hogy nem is egy!!! Folytassam? |
|
Rendes Kis |
|
Nem értem, mi abban az abnormális, hogy szemétemberekkel nem vállalok közösséget. |
|
Rendes Kis |
|
Az bizony meglehet. Akkor elmegyek remetének. |
|
mpd |
|
Ezt olvasva azt hiszem, valami nem stimmel nálad. Ne vedd zokon, de ez egyáltalán nem normális gondolkodás. |
|
onogur |
|
Akkor "mieink" kategória nem létezik. |
|
Rendes Kis |
|
Ízlésbeli kérdésekről lehet eltérően vélekedni, erkölcsbéliekről nem. Az, hogy eláruljuk-e a testvéreinket vagy sem, az nem véleményes. Nem vagyok hajlandó elfogadni azt, hogy "mieink"-nek tekintsek szemétembereket. A "mieink" csak és kivétel nélkül jóemberek lehetnek. Ahova szemétemberek is bejuthatnak, azok nem lehetnek "mieink", azok csak "ezek" lehetnek. |
|
mpd |
|
Kikérem magamnak a célozgatást!!! De a témához szólván: le kéne számolni azzal az elvvel (még mielőtt világnézet lesz belőle, vagy éppen dogma!), miszerint a mieink azok mind jóemberek, a többiek meg szemetek. Ismerek olyan fórumtulajdonost, aki több millió szemétmagyarról beszélt nemrégiben..... azon az alapon, hogy hogyan szavaznak az emberek. Ez nem helyes, és veszélyes is. |
|
|