Téma: Pelyheskedés nagyhatalmakkal |
|
mackó |
|
Én is ebben bízok, de hogy mi haszna lesz, nem tudom. Valahogy mindig későn reagálónak érzem a lépéseit és megnyilvánulásait. Elhiszem, hogy óvatosnak kell lenni egy ilyen témában, de egy ártatlan embernek sokkal nagyobb vizet kellene kavarnia. Már a látszat miatt is. Remélem, megfelelő lépések és döntések születnek ebben a témában (is), de félek nem elég az, hogy kinek van igaza. Mást is előtérbe kell helyezni ahhoz, hogy ebből megfelelő módon lehessen kimászni. Abban reménykedek, hogy van ilyen a cilinderben... |
|
mamácska |
|
Nem hiszem,azzal egyértelművé tenné a vétkességét. Szerintem be fogja perelni a Jóbarátot. |
|
mackó |
|
Kíváncsian várom, hogy mik a "szükséges intézkedések". Ugyanis ebbe a lemondása is belefér. Remélem, hogy nem erről van szó. |
|
|
|
Rendes Kis |
|
“Putyin barátai” klub alakult az olasz parlamentben Putyin barátai névvel alakított olasz parlamenti klubot az Északi Liga párt képviselőházi frakciója. A klub az Oroszországgal való diplomáciai és ... ... http://karpathir.com/?p=10552 |
|
|
|
Rendes Kis |
|
Putyin hitleri példával figyelmeztette Oroszország ellenségeit Forrás: hir.ma „Hitler megpróbálta elpusztítani Oroszországot, és emlékszünk, annak mi lett a vége” – így fogalmazott évértékelő beszédében Vlagyimir Putyin az orosz parlament képviselői előtt.
Az orosz elnök szerint hazája elég erős és bátor ahhoz, hogy megvédje magát a külső támadásoktól. Az államfő ugyanakkor hozzátette: nem hagyja magát belerángatni egy költséges fegyverkezési versenybe az Egyesült Államokkal.
Putyin úgy véli, a Nyugat az ukrajnai eseményektől függetlenül is szankciókkal akarta sújtani Moszkvát, hogy megállítsa Oroszország dinamikus növekedését. Az elnök kijelentette: az oroszok nem akarnak elszigetelődni, ezért továbbra is tárt karokkal várják a külföldi befektetőket. ... http://erdely.ma/vilag.php?id=177516&cim=putyin_hitleri_peldaval_figyelmeztet ... |
|
|
Rendes Kis |
|
Elvileg nem rossz ötlet, hogy ne egy helyen tartsam a pénzemet, hanem ha hozzám betörnek, megmaradjon a szomszédnál tartott pénzem. Ha megbízható a szomszéd. A jelexerint ez a szomszédba simlis. |
|
mackó |
|
A pénzt még nagyjából megértem, hogy itt-ott befektetési célból, nagyobb profit reményében nem saját országában tartja. De az aranyat? |
|
tiszavirág |
|
Punkt ezzel foglalkoztam az Amerika topikban. Vajon miért tartják ott a vagyonukat? Te átvinnéd a szomszédhoz a vagyonodat megőrzésre?
|
|
|
|
Rendes Kis |
|
McCaint soha nem tartottuk egy különösen meghatározó gondolkodónak, mindig is egy teapartys, sarahpalinos vonalon mozgó, de azért alapfokú műveltséggel rendelkező, édesen komcsifaló, rendes republikánusnak tartottuk, aki a nyilvánvaló korlátai miatt nem képes árnyalt vélemények megalkotására. Viszont különbséget tud tenni szövetséges és ellenség között. Tévedtünk… „Ragadjatok fegyvert, harcoljatok az orosz disznók, a németek, a zsidó sertések és más férgek ellen”. Így fogalmaz ma az Egyesült Államok hű szövetségese, a fasiszta disznó meg fűteni szeretne… A fasiszta disznó meg fűteni szeretne Nem sokáig élt a remény, hogy a Soros dollárokkal és az ezekhez szervesen hozzátartozó elvárásokkal nyakig kitömött Obama-adminisztráció közelgő bukása után normalizálni lehet az amerikai-magyar kapcsolatokat. ... www.flagmagazin.hu/politika/a_fasiszta_diszno_meg_futeni_szeretne ... www.facebook.com/balazs.csepanyi.7?fref=nf |
|
|
|
tiszavirág |
|
Hátborzongató, de nagyon is el kell gondolkodni ezen a videón és terjeszteni ezerrel.... Talán Magyarországnak is tiltakoznia kellene az amerikai beavatkozás ellen.......
Egyre többen beszélnek arról, hogy a jenkiknek jól jönne egy európai háború...... Badfriend pofáján is azt a lenéző, lebecsülő amerikai mosolyt látom.... Németh Zsolt meghívja egy megbeszélésre, ő visszaüzen, hogy ebédelni menne el hozzá szívesebben....válogat, hogy lássuk, ő van ugyan a mi országunkban, de ő az úr, ő mondja meg, hogy mikor és hogyan.....
Mindezek után óhatatlanul eszébe jut az embernek, amikor Orbán az első szankció életbelépése után kijelentette, hogy lábon lőttük magunkat.... |
|
|
Rendes Kis |
|
Hiszen ugye Török eleve azért indult volna el, mert a kampány nem Veszprémről szól, hanem arról, hogy elvész-e a fideszes kétharmad, ő meg pont azért indult volna, hogy ő lehessen a kétharmad nyelve, ha győz, és elvileg egy civil kívülálló szavazatán múlhasson egy-egy jelentős döntés. És ő pont az a szereplő lett volna a játszmában, aki nem a kormány és az ellenzék átlátható viszonyáról szól majd, hanem önmagáról, meg rólunk, a többi civilről, akik kívül vagyunk a kormány-ellenzék viszonyrendszeren, vagy akár direkte elutasítjuk azt.
Szóval Simicska színre lépése persze baromira felkavarja az eddig sem álló vizet, de ebből a szempontból nem hoz be semmi újat. Éppen az a helyzet, hogy - a sok egyéb feltételezhető motivációja mellett - Simicska nagyjából azért indul el, amiért Török is tenné, vagyis hogy civil indulóként beleköpjön mások levesébe és a saját ügyére irányítsa a figyelmet.
Törököt Simicska aktivizálódása a szó primér értelmében amúgy nem kéne, hogy megijessze, hiszen ha jól értem az ismert oligarchát, neki kifejezetten jól jönne, ha Török is jól szerepelne, hiszen ő a Fideszt szeretné gyengíteni.
Török visszalépésének szerintem egyszerűen az a valódi oka, hogy Simicska teljesen elszívná előle a figyelmet-levegőt és Töröknek akár még az egy százalék is álomhatár maradhatna. Ez nem Török bénasága, óriási pechje van, hogy pont, amikor ilyen jól kitalálta és nekirugaszkodott, valaki váratlanul ellopta a showt tőle. A helyében én sem lennék szívesen kettes számú vicces kívülálló, de ez a megfutamodás mégiscsak megfutamodás. Mert lehet, hogy jól kiszívott volna, na de mekkora, unokáknak is mesélhető poén már, hogy "Simicska Lajos ellenfele voltam egy választáson". ... http://cink.hu/torok-gabor-beijedt-1664051773 ... www.facebook.com/torokgaborelemez/posts/10152429841327312?fref=nf |
|
Rendes Kis |
|
Nyílt levél André Goodfriendnek, az Egyesült Államok ideiglenes budapesti nagykövetének
Ügyvivő Úr!
Bár Ön – hatáskörét bárdolatlanul túllépve – a magyar belpolitika aktív és cinikus szereplőjévé vált, hazám kormánya angyali türelmet és rendkívüli udvariasságot tanúsított ön iránt. Én viszont nem vagyok politikai szereplő, így nem kötnek az írott és íratlan diplomáciai szabályok. Ezért nyíltan kimondhatom: ön semmiben sem különbözik a hitleri birodalom tejhatalmú megbízottjától, Edmund Veesenmayertől, és a szovjet kommunista birodalom helytartójától, Kliment Jefremovics Vorosilovtól. Ahogy ők, úgy ön is szemérmetlen nyíltsággal beleavatkozik Magyarország belügyeibe a hőn áhított államcsíny nyilvánvaló szándékával. ... www.szmm.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=5140 |
|
|
|
fokos |
|
A ruszkik tudják, hogy tudjuk.Tudják, hogy tudjuk, Putyin egy KGB-s főfregattfőhadnagy. Tudják, hogy tudjuk, érdemes velük kereskedni, de ezt nem igazán fogják tudni politikai befolyás szerzésére felhasználni. |
|
|