Téma: Bevándorlás,migráció |
|
|
|
|
|
Omniscient |
|
Megint jönnek a migránsok Szerbia irányából MTI, 2016. március 3., csütörtök 07:30
A horvát szakaszon egyetlen illegális migránst sem fogtak el a hatóságok, Szerbia felől azonban egyre erősödik a nyomás – olvasható a Magyar Hírlap csütörtöki számában.
Tavaly október közepe, a magyar–horvát zöldhatár lezárása óta azon a szakaszon megszűnt az illegális migránsok beáramlása, ezért ott egyetlen személyt sem fogtak el tiltott határátlépés miatt – közölte a lappal az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK).
A szerb szakaszon azonban az elmúlt hetekben naponta hatvan-hetven főt állítottak elő a hatóságok, az eddigi csúcs 237 fő volt február 21-én. http://mno.hu/belfold/megint-jonnek-a-migransok-szerbia-iranyabol-1331437 |
|
mamácska |
|
Finnország bezár 18 menekültközpontot
A finn menekültközpontok kihasználtsága jelenleg 85 százalékos.
2016.03.03 12:59 MTI
Négy állandó központot a fővárosban, Helsinkiben, Kuusamo, Lappaja:rvi, Suonenjokiban zárnak be augusztus végéig. Emellett 12 ideiglenes központnak nem hosszabbítják meg a menekültek elhelyezésére szóló szerződését.
Beszüntetik egyben a fiatalkorúak számára fenntartott befogadó helyeket az ország déli részén fekvő Lahtiban, illetve a nyugati Kyröskoskiban tavasszal-nyáron. Mintegy háromezer menekült számára létesített befogadói helyet számolnak.
A bevándorlási szolgálatnál hangsúlyozták, hogy a finn menekültközpontok kihasználtsága jelenleg 85 százalékos. Januárban öt menekültközpontot zártak be különböző településeken, rá egy hónapra pedig további ötöt. Korábban a finn belügyminisztérium több tucatnyi központ bezárását helyezte kilátásba.
A szolgálat adatai szerint 2015-ben mintegy 32,5 ezer migráns érkezett az országba főképpen Irakból. Két évvel korábban, 2014-ben négyezer volt a menedéket kérők száma. A migránsok többsége a svéd-finn határon át érkezett, míg voltak olyanak, akik Németországból komppal keltek át Finnországba, illetve Oroszországból Lappföld körzetében lépték át a határt. |
|
mediator |
|
Drábik már jó pár évvel ezelőtt írt erről a könyveiben. És basszus...! Ez is bejött, annak ellenére, hogy csak egy piti konteósnak van kikiáltva.
Nem jobboldal/baloldal a fő kérdés már, hanem az, hogy egy adott kérdéskör a nemzeti érdekeket sérti-e, vagy sem. ("Egy a tábor, egy a zászló...) |
|
mpd |
|
3. próbálkozás: szögesdrótért
|
|
|
mpd |
|
Mikor Sorossal először pattogtunk, elinflálta a manyup-pénzeinket. Egyetlen rövid, neki ujjgyakorlat árfolyam-kiigazítással. Most megint nekimentünk, a pedagógus-tüntetéssel (mintha Sorost érdekelné ilyen piszlicsáré dolog), és érdeklődéssel várom, hogy rúg seggbe minket bosszúból. Talán beígér a migráncsoknak némi célprémcsit: mondjuk ezer dezsőt ad nekik egy méter szögesdrótból, ami bizonyíthatóan a mi kerittésünkből származik. |
|
Rendes Kis |
|
Ööö ... Ide most olyan aduászra van szükség, aki elintézi, hogy ne mi legyünk a szopóágon. |
|
mpd |
|
Sorosnak?! há' ménem mingyán Simicskának?! Hát szekértoló-e vagy te?! |
|
mpd |
|
Tavaly is aggódtam, hogy mire hazajövünk, lakott lesz a ház.... beköltözik néhány effendi. Akkor, nyár közepén, fel-feltűnt néha egy-egy migráncs mifelénk is. |
|
Rendes Kis |
|
Nagyon egyszerű: oda kell ajándékozni néhány millió hektár földet Sorosnak a Bánátban, mindjárt nagyon vigyázna rá, hogy le ne zuhanjon a telkének az értéke. |
|
|
mpd |
|
Így van. Idén nagyon örülök, hogy nem külföldre terveztük a nyaralást.
|
|
missmarple |
|
Most néztem a macedón-görög határon táborozókat.
Ne legyen igazam, de ennek nagyon rossz vége lesz. Egyre erőszakosabbak, nem tudom, hogyan lehet visszatartani őket. A végén Európa úgyis itt hagyja a Balkánt a problémával..... Mint már annyiszor. |
|
mpd |
|
Jaja. A parasztnak lenézett hansik lázonganak, orrukra kell koppintani. Ilyenkor derül ki, hogy az "osztrák", az kb. olyan nemlétező nemzet mint pl. a "szlovák". Egyetlen törekvésük, hogy németeknek látsszanak. Aztán, mikor a friccek beszólnak nekik, sírnak-rínak. |
|
missmarple |
|
Akkor marad a nemzetek felszámolása. Két legyet egy csapásra...
Amúgy Angi, most éppen Ausztriát okolja..... |
|
mpd |
|
Jó-jó, de ahogy írtam, ennek megvan a módja, és az nem ez. A migránsoknak fele se alkalmas a német iparban dolgozni, és ennek a félnek a negyede se AKAR dolgozni. Nem szólva a csecsemőkről, öregekről (láttam olyat, aki TOLÓSZÉKKEL jött), és persze az asszonyokról, ők eleve nem dolgozhatnak. Százezer melósért el kell tartani egymillió ingyenkosztost. Nincs az a kapitalista, aki ezt így intézné, hiszen hiába az államot fogja ez terhelni, az állam meg az ő adójukat költi erre. Nem szólva a garantált zavargásokról. Én dolgoztam olyan helyen, ahol a rendőrség hetente megjelent és bilincsben vitt el egy-egy melóst, hát nem a hatékonyság csúcsa. |
|
mpd |
|
Persze. Itt is közhír, Glanc beírta ide. |
|
missmarple |
|
Mi van? Mi van?
Drága a hazai munkaerő, meg az uniós munkavállaló.Le kell nyomni a fizetéseket..... A nemzetállamok felszámolása pedig ezerrel zajlik. |
|
missmarple |
|
Nem nézted mostanában a googlegroups-ot? Tudod mi történt? |
|
mpd |
|
Most már jó lenne végre tisztán látni. Mi is folyik itt? Az, hogy Németország így kívánta a munkaerő-hiányát megoldani, nyilvánvaló baromság, csecsemőknek való etetés. A nagytőkések nem hülyék, ha munkaerőt akarnak toborozni, nyitnak Törökországban (Libanon, Jordánia, stb.) egy központot, szakképesítés, nyelvtudás meglétével lehet jelentkezni, pár havi képzés-felkészítés után irány egy német érdekeltségű gyár valahol a Közel-Keleten vagy Ázsiában, és aki ott megfelel, mehet gályázni a Vaterlandba. Megvan ennek az útja-módja, nem ez a vircsaft. Merkel folyamatosan hazudik, a testbeszéde, sunyi tekintete elárulja messziről. de akkor mi van? |
|
dejszen |
|
Kiadták a parancsot a megállításra /amit eddig is megtehettek volna/. Görögországban milliók torlódnak fel. "Elfoglalják" Görögországot, majd sorra a balkáni országokat. Magyarország sem marad ki. /Eltervezték ezt már régen/. |
|
|