Téma: Jó hírek (csak erős idegzetűeknek !) |
|
glens |
|
Áprilisban a nyers adat szerint 4,1, naptárhatástól megtisztítva 5,0 százalékkal nőtt a kiskereskedelmi forgalom az egy évvel korábbival összevetve - jelentette csütörtökön a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) a második becslés alapján. Lassan két éve (21 hónapja, ha jól emlékszem) folyamatosan nő a kisker forgalom. Félrértések elkerülése végett: a volumen is növekszik. |
|
|
glens |
|
Annyi jó hír egészen biztosan van benne, mint az #50-es hozzászólásig a topikban. |
|
|
orosz_hussalata |
|
Ez most a divat, nekem is furán hangzik (szerintem a szokásos igénytelen tükörfordítás eredménye), majd kiderül megmarad-e a nyelvben pár év múlva. |
|
mpd |
|
Na és akkor mi is ebben a jó hír?!
|
|
mediator |
|
inkább ezt mondja, mint hogy hevenájszdéj! |
|
glens |
|
És utána szép napot kíván, ahelyett, hogy - mondjuk - azt mondaná, hogy viszontlátásra, vagy viszlát. Értem én, hogy kedves akar lenni, de nekem ez nagyon mesterkélt. |
|
negyven rabló |
|
Jajj tényleg! Ez eszembe sem jutott, de teljesen (tök) igazad van! Azt mondja egy zacskó tejre, hogy ő is a magáé?! Tökéletes! |
|
negyven rabló |
|
Teljesen igazad van! Nekem is feláll, ha valaki azt írja, hogy fel áll! |
|
tiszavirág |
|
Szerintem nem azért. Lehet, hogy ha még egyszer átolvasom, észreveszem.
Attól én is kifekszem, ha a rendőrségi hírben azt mondja valaki, hogy az úriember szíven szúrta áldozatát, vagy a hölgy zaklatta a kamionosokat..... Ezeket a szerencsétleneket semmire sem tanítják? Miért nem tudja azt mondani, hogy a férfi, vagy a nő? Az miért nem áll a szájára? |
|
tiszavirág |
|
Nekem a tegeződésen is fel áll a szőr a hátamon. Őriztünk mi libát együtt? (Érdekes, a ballibsik csak akkor allergiások rá, ha a kormány teszi....) |
|
glens |
|
Teljesen általános lett az "Őt kéred?" a bolti eladóknál. A hátamon feláll a szőr. |
|
negyven rabló |
|
Igy történt kérem! Könnyítettem magamon!
Azért írtad külön -mert bár tanultad, hogy egybe kell írni-, mégis azt látod mindenhol, hogy szinte mindent külön írnak, mert ez most valamiért sikk lett. Meg a mondat közbeni nagybetűk, meg az "aki" vonatkozó névmás használata mindenre, meg az "úriember", meg a "hölgy" meg a ... Érthetetlenül terjednek mint a ragály! |
|
tiszavirág |
|
Legalább könnyítettél magadon. Nem tudom miért írtam külön, mindig egybe szoktam. |
|
negyven rabló |
|
Nem szívesen kötözködöm, de a "rezsicsökkentés" egybeírandó! Ellenkező esetben van egy "rezsi" és egy "csökkentés" szó, ami ugyan külön-külön értelmezhető, de fogalomként csak egybeírva értelmes. (Bocs! ) |
|
|
|
rafiki |
|
Kereselet-kínálat. Nyáron többen autóznak, mint télen. Ennyi, nem több. Közrejátszik az is, hogy nyár elején mindig gyengébb a forint a megnövekedett valutakereslet miatt. (forintvisszarendeződés: aug-szept, amikor elkezdik kivinni a mg-i termékeket.) |
|
tiszavirág |
|
Nekünk 2014-ben 170.000 nettó Ft-t jelentett a rezsi csökkentés éves szinten. Nevezhetjük ezt 13. havi nettó átlagfizetésnek, nevezhetjük ezt 2 havi átlagnyugdíjnak, vagy akár béremelésnek is. |
|
glens |
|
Szél Bernadett már fanyalog is: A kormány a felelős azért, hogy nincs érdemi béremelkedés Magyarországon. ... Ha figyelembe vesszük azt, hogy a dolgozók kétharmada keres az átlag alatt, és a megyék háromnegyedének átlagkeresete sem éri el az országos átlagot, akkor rögtön látjuk: az átlagkereset nem az átlagos dolgozók jövedelmét tükrözi.
Megmondaná valaki, hogy kik az átlagos dolgozók? |
|
tiszavirág |
|
Erre jön a ballibsi szöveg, jó, jó, de ez után jön majd a feketeleves.... |
|
glens |
|
Az év első három hónapjában ismét tekintélyes mértékben, 5,2 százalékkal emelkedtek a reálkeresetek a nemzetgazdaságban a KSH csütörtök reggeli gyorstájékoztatója szerint.
Ezzel 27 hónapja folyamatosan növekednek a reálbérek Magyarországon. A versenyszférában – a legalább 5 embert alkalmazó vállalkozásoknál – továbbra is magas szintű, 59 ezres létszámbővülés ment végbe 2014 márciusához képest. |
|
|
tiszavirág |
|
Nagyon helyes. Egyrészt nyáron sok a külföldi, csak fizessenek. Másrészt jó, ha a Misi gyerek nyáron is figyeli a költségvetést, míg mi nyaralunk valami félpanziós 4 csillagos wellness spa-ban. |
|