21:11:13
 Frissítés
Keresés | Új hozzászólás
 » Isten hozott, kedves Vendég ! Fórumlakók | GY.I.K. | Bejelentkezés | Regisztráció 
 » Életmód
Téma: Öregedés ellen
R.András
Olvasta: 2 | Válasz | 2025. április 29. 13:12 | Sorszám: 1519
„Azt próbálta örökül hagyni ránk: vigyázzunk, mi, az ő fiai nem bánhatunk kegyetlenül magunkkal”.
Biztosan sokan olvastátok ezt az írást, még tavaly jelent meg. Őze Áron színművész publikálta
édesapjáról, Őze Lajosról. Számomra mindig Latinovits Zoltán marad a legnagyobb magyar színész.
De akit a legjobban szerettem és szeretek, az Őze Lajos. Kilencven éve, 1935. április 27-én született.
Nagyon fiatalon, 1984-ben halt meg. Még ötvenéves sem volt. És milyen öregnek tűnt...

Őze Áron: Érzelmes vallomás az én Apukámról (részletek)
„[...] Vigyázni kellett Apámra. Megesett – jó pár hónappal a halála előtt, amikor szintén a Jánosban volt –, hogy kiszökött a kórházból. Tudta, hogy a Rómeó és Júlia megy, imádta játszani Lőrinc barát szerepét, taxival beviharzott a Nemzetibe, át a fél városon, Budáról a VII. kerületbe, a színházi öltöző előtt szembejött vele a „váltója”, Nagy Zoltán, Apám „lekérte” róla a jelmezt, és már ment is be a színpadra. Kollégái – ők mesélték nekem később – örömükben kizökkentek a szerepükből.
Apám a váratlanság mestere is volt. De kiszámíthatóan tudott váratlan lenni. Anyám egyszer úgy mondta nekem: „A betegség túlélte Aput.”
Hosszan volt beteg Apám. Utólag már úgy él bennem az együtt töltött idő, mintha állandóan sietett volna, hogy amit még lehet, eljátsszon. Csak hát tizenöt évig sietett így, egyre betegebben, negyvenkilenc éves koráig. 1969-ben diagnosztizálták rákkal. Orvosa közölte vele: „Művész úr, vagy pár hónapja van hátra, vagy tizenöt éve.” Apu az utóbbit választotta.
[...]
Emlékszem, amikor Anyu azt mondta Gábor bátyámnak és nekem, hogy öltözzünk fel szépen, meglátogatjuk Aput a kórházban, legyen ránk büszke. Apu a piros padján várt minket. Kicsit mosolygott. Anyu elment egyeztetni az orvossal. Apu maga mellé ültetett minket. Mi némák voltunk. Ő beszélt. Lassan, nagyon lassan. Valami olyasmit mondott, hogy az életet meg kell élnünk, nem pedig csak túlélnünk. Aztán ránk nézett, és keményebben közölte: „Anyátokra vigyázzatok!”
Tizennégy éves voltam, felfogtam mindent, hogy Apu talán búcsúzik, mégis olyan ünnepi, olyan szép volt az egész.
[...]
Nekem nem volt „klasszikus apám”. Nem tudott apaságot adni magából. Mert az apaság nem egy leírt szerep volt, azt nem lehetett megtanulnia, színpadra vinnie. Nem volt hozzá instrukciója. Pedig ő jó apa akart lenni. De már ereje sem volt hozzá. Ez számára is nehéz lehetett. Nem kellett megbocsánatom neki, mert nem volt miért. Úgy szeretett minket, ahogy ő szeretni tudott. És ezt csak felnőttként értettem meg.
[...] Ma már tudom, hogy ott, a kórházi padon, amikor utoljára még az életről szóló intelmeit hallgattuk a bátyámmal, azt próbálta örökül hagyni ránk: vigyázzunk, mi, az ő fiai nem bánhatunk kegyetlenül magunkkal.”
... www.facebook.com/mezogaborhalozat/posts/pfbid0yriUH6shfJDcymTgSPLTK6ob28iR7u3 ...
R.András
Olvasta: 2 | Válasz | 2025. április 29. 12:00 | Sorszám: 1518
Altos Labs
Altos Labs is a biotechnology company focused on restoring cell health and resilience through cell rejuvenation to reverse disease, injury, and the disabilities that occur throughout life.
Learn more about Altos.
... www.altoslabs.com
R.András
Olvasta: 2 | Válasz | 2025. április 25. 08:40 | Sorszám: 1517
Tiszta vérkeringés, erősebb szív! <3 A nattokináz segít megelőzni a vérrögök kialakulását és javítja a véráramlást.
Természetes védelem szívednek és ereidnek – Fedezd fel a nattokináz hatást keringési rendszeres támogatására!
A vSherpa Nattokináz tiszta, természetes eredetű enzim, amely segít fenntartani a vérkeringés egészséges egyensúlyát. Hatékonyan támogatja a véráramlást, csökkenti a vérrögök kialakulásának kockázatát, és hozzájárul a szív- és érrendszer hosszú távú egészségéhez. ...
... https://vsherpa.hu/pages/vsherpa-nattokinaz?utm_medium=paid&utm_id=1202218162 ...
R.András
Olvasta: 2 | Válasz | 2025. április 23. 19:08 | Sorszám: 1516
pandala
Olvasta: 2 | Válasz | 2025. április 23. 16:52 | Sorszám: 1515
( a'szem, a Kalmia.hu -ról rendeltem )
igen, innen: https://kalmia.hu/marnys-k2-d3-vitamin-folyekony-etrendkiegeszito-30-ml
pandala
Olvasta: 2 | Válasz | 2025. április 23. 16:49 | Sorszám: 1514
Nem tőlük (MoleQular) vettem, de praktice a'szem ugyanazt ... (Marnys)
A "K2/D3" a kulcs, és hogy olyan olajba keverik, ami segíti a felszívódást ..

R.András
Olvasta: 2 | Válasz | 2025. április 23. 13:33 | Sorszám: 1513
A www.neoregedj.hu/ cuccait én _nem_ próbáltam ki !
Csak azért idéztem be ide, hogy meglegyen a gyűjteményünkben !
pandala
Olvasta: 2 | Válasz | 2025. április 22. 23:18 | Sorszám: 1512
aha, tehát https://www.neoregedj.hu/

jé, éppen mostanában szereztem be ilyen D3/K2 cseppeket ....
lehet, hogy 180 évig fogok élni!

R.András
Olvasta: 2 | Válasz | 2025. április 22. 18:13 | Sorszám: 1511
Az öregedés nem végzet – hanem lehetőség.
Dr. David A. Sinclair, a Harvard professzora és a világ egyik legismertebb öregedéskutatója szerint az élet meghosszabbítása nem csupán álom – hanem tudományos realitás.
A Lifespan című könyvében (magyarul: Meddig élünk?) Sinclair olyan módszereket oszt meg, amelyeket ő maga is alkalmaz nap mint nap a sejtek egészségének fenntartásáért és a NAD+ szint optimalizálásáért.
Reggeli rutinja? NMN, rezveratrol, TMG és D-vitamin – tudományosan igazolt hatóanyagok, amelyek a sejtek energiatermelését, a sirtuinok aktiválását és a hosszú távú egészséget támogatják.
Sinclair egy teljes szemléletváltást képvisel: szerinte az öregedés kezelhető és akár visszafordítható is lehet – megfelelő életmóddal, mozgással, táplálkozással és tudományosan validált kiegészítőkkel.
Fedezd fel a Longevity Útmutatóban, mit tanulhatunk Dr. Sinclair életmódjából, és hogyan támogatják termékeink a hosszú, egészséges életet.
... www.facebook.com/neoregedj.hu/posts/pfbid0je4ooe7azEvVj7Xpo4jnVBbHRDvkVcenwLP ...
R.András
Olvasta: 2 | Válasz | 2025. április 22. 07:51 | Sorszám: 1510
Az Anthropic vezérigazgatója, Dario Amodei úgy véli, hogy az AI 5 év alatt megduplázhatja az emberi élettartamot
Anthropic CEO Dario Amodei Believes A.I. Could Double Human Lifespans in 5 Years
“We can make 100 years of progress in areas like biology in five to ten years,” said Anthropic CEO Dario Amodei.
... www.facebook.com/groups/1076655906815707/user/100001038684493/
R.András
Olvasta: 2 | Válasz | 2025. április 22. 06:52 | Sorszám: 1509
Megállítható-e az öregedés? - Kerepesi Csaba (2023.05.26.)
Klubrádió
110 E feliratkozó | 5800 megtekintés | 2023. máj. 28.
A 2023. május 26-i Reggeli személyben Pálinkás Szüts Róbert vendége Kerepesi Csaba, bioinformatikus és a mesterségesintelligencia-kutató, a SZTAKI Informatikai Kutatólaboratóriumának
tudományos munkatársa volt, és arról beszélgettek, megfordítható-e a biológiai óránk, azaz megállítható-e az öregedés, valamint hogy a mesterséges intelligencia veszélyes-e.
... www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=pfbid04myBHLkBbekzfzWz2cYDDDvjbthYD ...
pandala
Olvasta: 2 | Válasz | 2025. április 22. 05:06 | Sorszám: 1508
pandala
Olvasta: 2 | Válasz | 2025. április 22. 05:04 | Sorszám: 1507
( a link : https://edition.cnn.com/2025/04/19/science/nasa-astronaut-don-pettit-astropho ... )
pandala
Olvasta: 2 | Válasz | 2025. április 22. 05:02 | Sorszám: 1506
Hét hónapig volt fenn! ....
pandala
Olvasta: 2 | Válasz | 2025. április 22. 05:01 | Sorszám: 1505
Monnyuk Don Pettit sem fiatal, aki épp' most tért vissza a Szojuz MS-26-al az ISS-ről! ...

" Don Pettit, a NASA régi űrhajósa, aki már négyszer járt az űrben, szombat este tért vissza a Földre a Nemzetközi Űrállomásról. Pettit, aki vasárnap töltötte be 70. életévét, a Roszkozmosz űrhajósai, Alekszej Ovcsinyin és Ivan Vagner kozmonautákkal együtt a kazahsztáni Zhezkazgan közelében szállt le egy Szojuz űrhajóval, miután hét hónapig tartózkodott a Föld körül keringő laboratórium fedélzetén. "
pandala
Olvasta: 2 | Válasz | 2025. április 18. 22:49 | Sorszám: 1504
https://www.spacelaunchschedule.com/launch/falcon-9-block-5-axiom-space-missi ...
pandala
Olvasta: 2 | Válasz | 2025. április 18. 22:47 | Sorszám: 1503
Kapu Tibor parancsnoka 65 éves .... és még mindig az űrbe jár ..
R.András
Olvasta: 2 | Válasz | 2025. április 18. 14:29 | Sorszám: 1502
A technique that may create a new field of medicine
Mitochondria transplants could cure diseases and lengthen lives
... www.economist.com/science-and-technology/2025/03/31/mitochondria-transplants- ...
R.András
Olvasta: 2 | Válasz | 2025. április 17. 09:18 | Sorszám: 1501
A orvosbiológiai tudomány Húsvétje
Feltámadást nem ígérhetünk, nem a mi kompetenciánk, de megfiatalításon nagy on sok kutató dolgozik. Erről van egy jó áttekintés a csatolt videóban. A videó angol nyelvű, de magyar feliratozás választható.
A beszélgetés David Sinclair a rejuvemáció vezető kutatójával és két munkatársával történik.
David Sinclairrel kapcsolatban két érdekességre érdemes felhívni a figyelmet. Sinclair 1969-ben született beszélgetés pedig 2025-ben készült. Látható, hogy egyáltalán nem néz ki 55 évesnek. Amit kutat általában saját magán is kipróbálja.
A másik érdekesség, hogy édesapját még Szigeti Andrásnak hívták. Sinclair apja és nagymamája 1956-ban kényszerültek elhagyni Magyarországot. David már Ausztráliában született, jelenleg az USA-ban dolgozik, a Harward professzora.
Methuselah and Lazarus: The End of Sickness and Death | The World Forum 2025 - full panel
Methuselah and Lazarus: The End of Sickness and Death at The World Forum 2025 Is aging inevitable—or is it just another disease to be cured? In this visionar...
... www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=pfbid02CTsUdSEKWAZLFxYFMddghh8gcHrk ...
R.András
Olvasta: 2 | Válasz | 2025. április 16. 12:45 | Sorszám: 1500
Tudtad, hogy a kvercetin nevét a tölgyfáról kapta?
Ez a különleges növényi hatóanyag először a tölgyfa kérgéből lett kivonva – innen ered a neve is: a latin "quercus" jelentése tölgyfa.
Azóta a természet számos más formájában is megtaláljuk: almában, hagymában, bogyós gyümölcsökben, teában… és a hatása lenyűgöző:
✔ Erős antioxidáns – sejtvédelem belülről
✔ Gyulladáscsökkentő tulajdonságok
✔ Immunerősítés és vírusok elleni védelem
✔ Természetes antihisztamin – allergiák, asztma enyhítésére
✔ Agysejtek védelme és idegrendszeri támogatás
✔ Hozzájárulhat a NAD+ szint emeléséhez, a hosszú távú vitalitásért
A tölgyfa évszázadok óta az erő és az életerő szimbóluma. Nem véletlen, hogy egy ilyen különleges hatóanyag épp innen indult útjára.
Tudj meg többet a kvercetin hatásairól és fedezd fel, hogyan segíthet egészséged megőrzésében!
... www.facebook.com/neoregedj.hu/posts/pfbid02w19PWYhqBimUQPnoEr16hcShpFfDj8ubkS ...
R.András
Olvasta: 2 | Válasz | 2025. április 16. 12:40 | Sorszám: 1499
Rendkívüli örömömre szolgált, hogy a szingapúri Gerophysics konferenciának magyar előadója is
volt a HON-RENből:

... www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=pfbid02RQ9Hcy83XFayfi7opaAH6Fcqi4HN ...
R.András
Olvasta: 2 | Válasz | 2025. április 15. 07:54 | Sorszám: 1498
Molecular mechanisms of aging and anti-aging strategies
Cell Communication and Signaling
https://biosignaling.biomedcentral.com › ... | Oldal lefordítása
Írta: Y Li · 2024 · Idézetek száma: 74 — Aging is a complex and multifaceted process involving a variety of interrelated molecular mechanisms and cellular systems.
... https://biosignaling.biomedcentral.com/articles/10.1186/s12964-024-01663-1
R.András
Olvasta: 2 | Válasz | 2025. április 13. 05:53 | Sorszám: 1497
Revitalize Your Cells with AEON – the ultimate anti-aging supplement! Combining 11 potent compounds, including powerful NAD+ precursors, AEON supports optimal cellular health, energy metabolism, DNA repair, and healthy aging. Unlock your longevity today!
Support healthy aging with AEON
... https://lifeunlocked.eu/products/longevity-complex-aeon?variant=4664021034633 ...
R.András
Olvasta: 2 | Válasz | 2025. április 12. 09:30 | Sorszám: 1496
Vásárlóink már tudják:
az NMN nem csak ígéret – sejtszinten támogatja a szervezetet.
* Tudományos alapokon, orvosi fejlesztéssel
* Német minőség – kompromisszumok nélkül
* Tapasztalható energia és koncentráció javulás
Próbáld ki most -10% kedvezménnyel a KUPON10 kóddal!
neöregedj.hu | Ahol a fiatalság időt nyer
... www.neoregedj.hu/?utm_source=fb&utm_medium=paid+social&utm_campaign=RETARGETI ...
R.András
Olvasta: 2 | Válasz | 2025. április 06. 10:21 | Sorszám: 1495
Revitalize Your Cells with AEON – the ultimate anti-aging supplement! And unlock your longevity today.
Support healthy aging
Boost cellular health and overall well-being with one of the world's best longevity supplement. This unique blend of 11 compounds improves energy metabolism, DNA repair, and supports healthy aging.
... https://lifeunlocked.eu/products/longevity-complex-aeon?variant=4664021034633 ...
Tovább ...
Jelmagyarázat    Van új hozzászólás
   Ezeket a hozzászólásokat már láttad
... Hibabejelentés | | | Gondola ...