Téma: Öregedés ellen |
pandala |
|
a kínaiak meg, most kezdenek sírni, hogy túl jól sikerült az "egyke" program ....
|
|
pandala |
|
ja, ezt mondta Lenin is és Sztálin is .... de Sztálinnak 100 milliós csükkentés sikeredett csak ....
|
|
R.András |
|
A világprobléma: a túlnépesedés. Sajnos, az élethosszítás kérdését nem lehet leválasztani a túlnépesedés kérdéséről. A túlnépesedés problémáját is meg kell oldani. A világprobléma gyökere: a kapitalizmus. Amely az erkölcsi világrend helyébe az amorális pénzhatalmat helyezte. Tehát a kapitalizmust kell megdönteni. Hogyan ? Szelíd, Gandhi-féle forradalommal.
 |
|
|
|
|
pandala |
|
https://telex.hu/techtud/2025/07/04/agykutatas-neurogenezis-felnottkori-agysejt Idézet: „A munkánk véget vet a régóta tartó vitának arról, hogy a felnőtt emberi agy képes-e új idegsejteket növeszteni” – nyilatkozta a LiveSciencnek a tanulmány egyik társszerzője, Marta Paterlini. A lapnak szintén megszólalt a tanulmányban nem érintett Rajiv Ratan, a Weill Cornell Medicine Burke Neurológiai Intézetének vezérigazgatója, aki úgy fogalmazott, hogy bár egyetlen tanulmány nem jelent abszolút bizonyítékot, a Karolinska kutatása „erős bizonyíték” a felnőttkori neurogenezisre.
A tanulmány és az ahhoz kitalált módszer új távlatokat nyithat az agykutatásban, az például izgalmas kérdés, hogy a felnőttkori agysejtképződés milyen összefüggésben van az Alzheimer-kórral vagy más neurológiai betegségekkel.
Igen, igen, én is észrevettem már, hogy okosodom!! ))) |
|
R.András |
|
Most anti-aging products target your skin. Cellics targets your cells. Backed by stem cell science, it supports healthy hormone levels, smoother skin, sharper cognition, and full-body vitality — from the inside out. This isn’t skincare. It’s cell care.
Tired of feeling old before your time? Say goodbye to creaky joints, low energy and dull skin! Cellics' breakthrough plant stem cells support healthy testosterone, immunity & more - so you can feel like you're 21 again! No needles, no gimmicks. Just science-backed results. Stem cell support for energy, skin, and drive ... https://cellics.co/pages/appledroppers-2 |
|
|
R.András |
|
Tudtad, hogy megelőzhető a photoaging, azaz a fényöregedés, amely UV által kiváltott bőrkárosodás? Az UV-sugárzás nem csak a barnulást gyorsítja fel, hanem a bőr idő előtti öregedését is, ezt a folyamatot hívjuk photoagingnek. Ez a bőr rugalmasságának csökkenéséhez, ráncok kialakulásához és pigmentfoltok megjelenéséhez vezet: vízvesztés, gyulladás, kollagén lebomlás. Kutatások szerint bizonyos probiotikumok lelassítják a photoaging folyamatát: Bifidobacterium breve: Kutatás igazolta a védő szerepét az UV által kiváltott bőrkárosodás megelőzésében. Jelentősen csökkenti a bőr transepidermális vízvesztését, szabályozza a hám megvastagodását, minimalizálja az alaphártya és a sejtkapcsoló struktúrák (tight junctions) károsodását, valamint mérsékli az interleukin-1β termelődését, amelyet a krónikus UV-sugárzás idéz elő. Lactobacillus plantarum: Ez a törzs növeli a bőr hidratáltságát, csökkenti a ráncok mélységét, és javítja a bőr rugalmasságát. Mindkét probiotikus törzs megtalálható a VSL#3® készítményben. Ez egy rendkívül magas koncentrációjú élőflórát tartalmazó étrend-kiegészítő, amely 450 milliárd élő baktériumot tartalmaz tasakonként, 8 gondosan válogatott baktérium törzsből. Segíthet belülről támogatni a bőröd egészségét és lassítani a photoaginget. Tudj meg többet a weboldalon: https://vsl3.eu/hu/shop/vsl3-tasakos/ VSL#3 HU Vitaminok/étrend-kiegészítők ... https://vsl3.eu/hu/shop/vsl3-tasakos/?utm_source=fb&utm_medium=paid&utm_campa ... |
|
R.András |
|
Már reggel fáradtan ébredsz? Vagy délutánra teljesen lemerülsz, és csak vonszolod magad végig a napon? Az állandó kimerültség nem „normális” – csak túl sokan élnek így. A MyReEnergetin segít visszanyerni az energiaszinted – sejtszinten támogatja a tested működését, hogy ne csak túlélj, hanem teljesíts. ✔️ PQQ + asztaxantin + B1-vitamin + szelén ✔️ Támogatja a sejtek energiaellátását ✔️ Segíti a pajzsmirigy, szív és idegrendszer egészséges működését ✔️ Védi az ízületeket, erősíti az immunrendszert ✔️ Lendületet ad fáradtság, kimerültség és lassú anyagcsere ellen ⚡ Több energia. Jobb közérzet. Hatékonyabb mindennapok. Most csak 12 990 Ft Raktárról, gyors kiszállítással. Rendeld meg most, és kezdd el visszavenni az irányítást! Igen, ezt kerested! ➡️ A MyReEnergetin étrendkiegészítő készítmény PQQ-Pirrolo-kinolin-kinont, Haematococcus pluvialis algát, Asztaxanthint, B1-Vitamint,Szelént tartalmaz. - Mycellen ... www.mycellen.com/product/myreenergetin-kapszula/ |
|
R.András |
|
Van, aki végre tényleg Neked válaszol. A Te helyzetedre, a Te igényeidre javasol. Sokan vagyunk úgy, hogy szeretnénk többet tenni az egészségünkért, de nem tudjuk pontosan hogyan. Teljesen elveszünk az információkban, a tudományos kifejezések pedig túl bonyolultak – és gyakran nem is Rólunk szólnak. Pontosan ezért hoztuk létre a Longevity AI-t. A digitális asszisztens nem csak választ ad, hanem érti is, amit kérdezel. Milyen termék való nekem? Hogyan hatnak ezek a molekulák? Mire figyeljek, ha szeretném elkezdeni a spermidint vagy az NMN-t? Akár ezek a kérdések foglalkoztatnak, akár teljesen más – a chatbot ott van, hogy neked személyesen segítsen. Mert az egészség nem sablonos. És a kérdéseid sem azok. A chatbot azért van, hogy támogasson – ha elbizonytalanodsz, ha információra van szükséged, vagy egyszerűen csak nem szeretnél egyedül dönteni. Készen állsz jobban érteni a tested jelzéseit? ... www.neoregedj.hu/spg/313207/Longevity-AI?utm_campaign=MetaBrandingCampaign&ut ... |
|
R.András |
|
AZ ELMÉD SEM PÖRÖG MÁR ÚGY, MINT RÉGEN? ❌ Elfelejted, miért mentél a konyhába ❌ Lassabban reagálsz, nehezebben koncentrálsz ❌ Folyton ködös a fejed, még pihenés után is Ez nem normális – az agyad sejtszinten fárad el, ha nem kapja meg a szükséges támogatást. ✅ A MyImmun NAD+ segíti az agysejtek energiaellátását ✅ Csökkenti a mentális fáradtságot, javítja a memóriát ✅ Élesebb gondolkodás, frissebb elme – természetesen Ne engedd, hogy az idő győzzön – próbáld ki most, INGYENES SZÁLLÍTÁSSAL! Az öregedés lassítható Étrend-kiegészítő a sejtmegújulásért. ... https://www.mycellen.com/ |
|
R.András |
|
MyMemory kapszula 14 990 Ft Az agy teljesítménye és a koncentráció fenntartása mindennapi kihívások során kiemelten fontos. A MyMemory támogatja a szellemi frissességet, javítja a memóriafunkciókat, és növeli a mentális éberséget, segítve, hogy szellemileg is a legjobb formánkat hozzuk. A Mymemory DMAE (dimetil-etanolamin), Bakopa monnieri, Ginkgo biloba, Ázsiai ginzeng, Cink kivonatot tartalmaz. Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet által notifikált termék! ... www.mycellen.com/product/mymemory-kapszula/?utm_medium=paid&utm_source=fb&utm ... |
|
R.András |
|
A Hosszú Egészséges Élet projekt a legnagyobb támogatást a közgazdasági társaságoktól kapja.
Növekszik az élettartamunk, de nem élünk egészségesebben – UniCredit Longevity Economic Forum 2025 2050-re az átlagos élettartam Európában várhatóan 4,5 évvel nő, míg az egészségben eltöltött élettartam csak 2,6 évvel – 67,4 évre emelkedik –, tovább növelve a különbséget a teljes és az egészséges élettartam között. A későbbiekben a várható átlag élettartam elérheti akár a 100 évet is, ami 27,4 évvel hosszabb életet jelent. Ez azonban nem feltétlenül jelent egyúttal jobb életminőséget is. – derül ki az UniCredit Bank legfrissebb nemzetközi kutatásából, amely a longevity kérdését vizsgálja. ... www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=pfbid023AjoSo2ws2aqp2ccy9LQHrUUeDiR ...
Kommentár: Nyazsgem te barom ! ... Told föl magadnak a 4,5 évedet !  |
|
R.András |
|
Tudtad, hogy amikor szomjúságot érzel, sejtjeid már órák óta "segélykiáltást" küldenek? A nyári melegben a dehidratáció nem csak az általános közérzetet befolyásolja - molekuláris szinten igazi káoszt okoz: + Sejthártya válság: Vízhiány esetén a sejtmembránok elvesztik rugalmasságukat, ez megnehezíti a tápanyagok bejutását és a salakanyagok eltávolítását. + Lassú "szállítás": A sejten belüli transzportfolyamatok 30-40%-kal lelassulhatnak vízhiány esetén. + Elektrolit káosz: A nátriumot, káliumot és magnéziumot tartalmazó "sejt-akkumulátorok" kimerülnek, ami energiahiányhoz vezet. A megoldás? Nem elég csak vizet inni! Az optimális hidrátáció elektrolit-egyensúlyt is igényel. Kutatások szerint a magnézium és kálium pótlása akár 60%-kal is javíthatja a sejtek vízmegkötő képességét. A tökéletes hidratáció kulcsa tehát nem csupán a mennyiségben, hanem a minőségben rejlik. Te miként hidratálod magad a nyári hőségben az alapvető vízfogyasztáson kívül? |
|
|
pandala |
|
Szórakozol?? Egészségedre!! :-( |
|
R.András |
|
"az AI-m ..." Nincs olyan, hogy "_az_ AI" ... Melyik AI ?  |
|
R.András |
|
Pandala barát, ez nagy téma ... ... Ebből már nekem kiszármazott egy doktori cím ... Nem akarsz-e Te is kihozni belőle 1-et ?
 |
|
pandala |
|
az AI-m nekem ezt mondja :
".... Miért fontos?
A nem algoritmizálható problémák létezése azt mutatja, hogy vannak a világban olyan kérdések, amelyeket sem ember, sem gép nem tud minden esetben „mechanikusan” megoldani. Ez az informatikában, matematikában, filozófiában és a mesterséges intelligencia fejlesztésében is alapvető jelentőségű felismerés.
Röviden: A „nem algoritmizálható” azt jelenti, hogy nincs rá általános, lépésről lépésre követhető, géppel végrehajtható megoldás."
|
|
pandala |
|
Há', nekem ez magas ... ;-) Illetve, nekem az mindig furcsa, amikor a "software"-t akarnánk behozni a képbe .... Ugyanis, a software-en leginkább olyan programokat értünk, amelyek algoritmizálható feladatokat tudnak megoldani .. És, én úgy tudom, hogy a matekban van olyan tudományág, amely a nem algoritmizálható dolgok elméletével foglalkozik ... És, szerintem az "élet" az tipikusan egy nem algoritmizálható izé, szvsz. De nemtom, lehet hogy ha nem a software szót használjuk, akkor már lehet valami a disszertációdban!  |
|
|
pandala |
|
Jó hosszú, sajnos ... ;-) Vannak már lehetőségek az AI kapcsán, amivel "kivonatolni" lehet egy videót .... A'szem, utána kéne néznem hogy h is lehet ezt könnyedén megtenni .. Néha nagyon hasznos lehetne .. Vagy akár, ilyen alapon keresni a videóban, és akkor megmondja, hogy egy adott témáról hol beszélgetnek a videóban!! ... Tkp. a'szem, a Gúgli AI-ja (is) már tudja ezt ..
|
|
|
|