Téma: Romantika ... |
|
|
gajo |
|
és a lovas edző, oktathat lovaspólót, viszont lovas pólót viselhet a lovasedző... |
|
negyven rabló |
|
Na jó! A "lovas edző" azt jelenti, hogy az edző lovon ül. A "lovasedző" pedig azt, hogy az edző a lovaglást oktatja. Ez épp olyan, mint a "magyar tanár" és a "magyartanár" közötti különbség! Belátom, hogy egy mocsok vagyok! Tartsuk meg a különleges, kifejező nyelvünket! |
|
Rendes Kis |
|
Látom, oda akarsz kilyukadni, hogy elárultam, hogy az edzőm milyen állatot tart, de nem közöltem, hogy mire oktat. Nos, akkor most pótlom: lovagolni tanít ! |
|
negyven rabló |
|
Már most meg ne haraguggyá, de meg köll kérdeznem, hogy a "lovas edző" és a "lovasedző" között van-e különbség? (Gondolok itt a "farkas kutya és a farkaskutya közötti különbségre.) Khm. |
|
|
negyven rabló |
|
Igen! Otthonról hozták és végigcipelték! Ma sem tudnak szabadulni tőle! Nem is akarnak! |
|
|
gajo |
|
Ajjaj! Most nézem, ez eredetileg szerelmi romantikaként indult... |
|
|
gajo |
|
Otthonról hozták
Végig cipelték az úton? |
|
negyven rabló |
|
Ha ritkán is, azért itt vagyok. Sok dolgom volt az elmúlt hónapokban. Életvitelt váltottam. Bele kell szokni.
Mellesleg, sztem nem nagy durranás a cigányok zászlója. Otthonról hozták, csak míg az indiai zászlóban a kerék a szövésre utal, a másikban az örök vándorlásra.
Lehet, hogy elfogult vagyok! |
|
|
|
|
Rendes Kis |
|
A lovas edzőm is fölöttébb ki van akadva a művészek lóábrázolásain ... |
|
Rendes Kis |
|
A lovakon is élénkebb színűek a rojtok ...
Hajrá, magyar apák, magyar anyák ... |
|
gajo |
|
Igen, lehet, ám a festményen nagyon élénkek a színek. Ők is onnan vehették a sugaras kereket:
Mondjuk nem örülnék, ha ez kerülne a zászlónkra. |
|
gajo |
|
Én is azt gondoltam, de valami van benne, a kép tanúsága szerint:
Úgy gondolom a festő nem túlzottan tanulmányozta a lovak mozgását. Emlékezetem szerint, csak fényképsorozattal tudták eldönteni, hogy van-e olyan pillanat, amikor a ló egyik lába sem éri a földet, nos van olyan pillanat. |
|
|
Rendes Kis |
|
Szerintem ilyen, hogy egymás mellett van a 2 mellső lába, csak akadályugráskor van ! |
|
|
gajo |
|
Nem tudom ki festette, lehetséges az, hogy a második és az utolsó ló vágtat, a másik kettő inkább galoppozik? /És mit keres a földön egy magyar zászló? /
|
|
|
gajo |
|
Hm. Rabló urat régen láttam. |
|