Téma: Romantika ... |
|
gajo |
|
Nem tudom ki festette, lehetséges az, hogy a második és az utolsó ló vágtat, a másik kettő inkább galoppozik? /És mit keres a földön egy magyar zászló? /
|
|
|
gajo |
|
Hm. Rabló urat régen láttam. |
|
gajo |
|
Nem baj Kedves!
Éljen a romantika, éljen a romanticizmus! |
|
missmarple |
|
Attól tartok lemaradtam.
Szóval nem értem, hogy mit nem értesz?
a lelki szükséglet> motiváció ami valamilyen viselkedést hív elő. Ki mondta, hogy Neked szeretet hiányod van? |
|
gajo |
|
A szeretet hiánya csecsemő és kisgyermek korban, olyan lelki szükségletet hív elő a későbbiekben
Én ezen nevettem /3x/ mert - a nagyobb családban is - a legkisebb lévén, a szeretet hiányát nem éreztem, sőt talán túl sokat is kaptam. /Na most meg ez lesz a baj/ |
|
|
katáng |
|
Úgy hiszem szíve mélyén mindenki szeretet után sóvárog, valami feltétel nélküli elfogadásra. A naiv (mondhatnám romantikus ) mesékben is a szeretet a kővé vált embert életre kelti, a rút békát csodaszép királyfivá változtatja... Az ész okos érvelése mellett nem árt némi álmodozás, rácsodálkozás (pl. egy őszi japán juharra, egy szép költői képre, festményre). |
|
gajo |
|
Maga a tény is romantikus! |
|
gajo |
|
Honnan gondolod, hogy úgy gondolom? |
|
|
Rendes Kis |
|
A Romantika ennek a szegény, jobb sorsa érdemes fórumnak kb. az egyetlen pezsgő topikja ... |
|
missmarple |
|
Mert úgy gondolod, hogy nincs rá szüksége? |
|
gajo |
|
És túl az üveghegyeken, amikor kiértek a rettenetes, sötét, nagy, Kerekerdőből, és a gonosz boszorkát már régen felfalták az ordas farkasok...
|
|
gajo |
|
A szeretet hiánya csecsemő és kisgyermek korban
No, most végleg megrendült a hitem, mindenféle cicológusban... |
|
|
|
missmarple |
|
A szeretet hiánya csecsemő és kisgyermek korban, olyan lelki szükségletet hív elő a későbbiekben, ami a felnőtt kötődést is befolyásolja a párkapcsolatokban, amiben az egyén szinte "mindent megtenne" a szeretetért, akkor is, ha racionálisan tisztában van azzal, hogy egyéjszakás kalandról van szó. (Ugyanakkor persze bizalmatlan és gyanakvó is, ami nem igazán tesz jót a hosszú távú kapcsolatnak). |
|
gajo |
|
Aha! Nincs saját kerted, ezért a másét kapálod össze-vissza!
" 2007. január 09. 19:49 | Sorszám: 0"
Majdnem öt év! Évi 175 hozzászólás! Ez már szenvedélybetegség? |
|
gajo |
|
A "valóság" a kanyar előtt volt! |
|
katáng |
|
Jujj! Ezt kifejtenéd bővebben? |
|
missmarple |
|
Alapvetően. Csak más sorrendben. A szeretet hiánya > kötődési zavar, Hitetlenség > bizalom hiánya És azután már csak a reménytelenség. |
|
katáng |
|
Igazad van! Csak az a ronda gravitáció ne avatkozna bele! |
|
missmarple |
|
Hát mert nincs szenvedélybetegség topic.
Ja, egyébként a romantika is vezethet túlzásokhoz..... |
|
Rendes Kis |
|
Bruhh ... Belegondolni is rossz a "valóság"-ba ! |
|