Téma: Romantika ... |
|
gajo |
|
Nem tudtam lefényképezni! Olyan sűrűn megyek a telekre, hogy közben elvirágzott. |
|
|
|
gajo |
|
Egyetlen napraforgóm maradt, a többit felzabálták a csigák. |
|
gajo |
|
Menthetetlenül! A romantika kialakulása nem a véletlen műve. A tömegember megjelenése, óhatatlanul hozta magával a visszavágyódást /és nem az elvágyódást/ egy "emberibb", emberi léptékű világba.
|
|
negyven rabló |
|
Te tényleg menthetetlenül romantikus vagy! Ez nem hiba, hanem állapot!
(Én csak szeretnék ilyennek lenni.)
|
|
|
gajo |
|
Jóvanna! Onnan jön a link. |
|
|
gajo |
|
Ez sem rossz. Hol van?
Domboldalban. |
|
negyven rabló |
|
Irtam, hogy "majdnem", de azért inkább felvettem a szemüveget. Tényleg nem nagyon pointillista. Ilyen rohamom volt akkor éppen.
794-re: Ez sem rossz. Hol van?
799-re: Lehet hát, de minek? |
|
vectrix.hu |
|
Mostanában olvastam valahol (de hol ?), hogy a XIX.sz.-i romantika miért kedvelte azokat a témákat, ahol a romos épületeken kihajt a fű, stb., tehát ahol a természet hódítja vissza az uralmat az emberi civilizációtól. De a válaszra már nem emléxem ...
|
|
|
|
gajo |
|
Idézet: Ilyen géppel készült, ez év, ápr. 28-án, reggel 9 óra, 23 perc, 37 "-kor.
...persze az adatokat módosítani is lehet... |
|
gajo |
|
Szegény napraforgók! Manapság a gyomirtó végez velük. |
|
|
gajo |
|
".../a romantikusok/a rafináltan illetlen látványt a romos tájban találták meg, ahol is a civilizált, geometrikus kő fuldoklik a vad vegetáció ölelésében. Egy épület láttán egy igaz romantikus szeme elsőként a párkányokon és a tetőn lévő,"sárga kányazsázsát" veszi észre. Ez arról árulkodik, hogy végső soron minden föld; hogy a vadon mindenütt előtör. ... Ezeknek a jámborul fonák képeknek a mélyén egy hatalmas, örök kérdés lappang: az, hogy milyen kapcsolatban áll egymással a civilizáció és az, ami mögé került - a természet - , a racionális és a kozmikus világ." /José Ortega y Gasset/ |
|
gajo |
|
Ezen ne pironkodj! |
|
gajo |
|
Idézet: Sztem ez látszott is a képen, ellentétben az "Ösvény valahol Magyarországon" c. képpel, ami valódi és valóban tiszta romantika, igazán befér a világomba.
Kb. 50 méter után vége, és balra nézve ezt látod:
|
|
gajo |
|
"de nekem ez majdnem egy pointillista festmény, mint pl. ez: "
Sürgősen keress fel egy szemorvost! |
|
gajo |
|
...az idő meg rohan... |
|
katáng |
|
- Szó sincs róla, jellemem nem valami erős. Folyton hajladozom, nyújtogatom nyakam, úgyhogy a bőre már már egészen megráncosodott. Azzal vádoltok, hogy köpönyegforgató vagyok? Igazatok van. De ti, akik a földre sütitek fejeteket, és a sötétséget imádjátok, tudjátok meg hogy én a napot bámulom, ezt a mindig mozgó, izzó bálványt, mely úgy változik, mint az élet, és úgy fénylik, mint az igazság. (Kosztolányi: Napraforgó) |
|
negyven rabló |
|
Kösz a vigasztalást. Nem halmoztál, szerintem jól vesszőztél. |
|
katáng |
|
(Halmoztam a vesszőket, azt mondod? Jogos észrevétel lenne. ) |
|