Téma: Boldogság |
|
Felkesz Deneverr |
|
Sok mindent nem értesz, vagy csak úgy csinálsz... Jellemző! :-(
|
|
alexander |
|
A tanka két sora a Jézusi parancs, amely átokkal sújtja a meghasonlást okozókat, - itt aktuális ez az üzenet. Jellemző a tudatlanság...no, de a teszt működött, és elvált... |
|
alexander |
|
jellemző, hogy célszerűségről beszélsz - |
|
|
alexander |
|
Születésed óta halálos kórban szenvedsz. Én szóltam, az ego kórod elkísér a sírig, ha nem teszel ellene. Csak a halott nem beteg...még időben vagy, hogy elfogadd az ajánlatot! |
|
|
alexander |
|
Kezd el irtani egód dogmáit, és meggyógyulsz. Ezért a receptért adósom vagy koma.
Zazenről egy tanka
Olyan akarok - A világról semmit ne - Közöm se legyen - Ami meghasonlás ok A lét kétségeinek. |
|
|
R.András |
|
TEREMTSÜNK EGYÜTT EGY BOLDOGABB VILÁGOT Párbeszéd Háza, holnap, márc. 24-én 17.30-18.45 között beszélgetés Zlinszky Jánossal és Kuslits Bélával a március 20-án, a boldogság világnapján megjelent friss riportról. Ez a világnak, az egyes országoknak a boldogsághelyzetéről szól. Magyarország a középmezőny lemenő ágába soroltatott be. Mi alapján készítik ezeket a jelentéseket? Milyen szempontokat vesznek figyelembe? Miért nem tényező a hit? És kik készítik ezeket a jelentéseket? Kiknek? Milyen következtetéseket lehet levonni a jelentésből?... ... www.facebook.com/sajgosz/photos/a.1816584351962429.1073741828.181476906547729 ... |
|
|
|
dejszen |
|
Kóc,kóc kender kóc nyugdíjasnak minden nyóc
|
|
|
mpd |
|
Megvonni a nyugdíját azonnal, hiszen dolgozik. |
|
mpd |
|
(Kihagytam: és ott volt a SAJÁT véleménye, mint negyedik igazság.) |
|
|
mpd |
|
Én is úgy képzelem egyébként, hogy szembesült azzal: Kajafáséknak is igazuk van a maguk szempontjából, Jézusnak a sajátjából, és ott volt Róma igazsága mint harmadik szempont. Ha állást foglal az első kettő közül valamelyikben, a harmadikkal kerül szembe. |
|
|
mpd |
|
Na látod, ez is egy eldönthetetlen kérdés. Lehet, hogy azért mondta ezt, mert tudta, hogy erre a kérdésre nincs válasz. De lehet, hogy megpróbálta megválaszolni. Sose tudjuk már meg. De asszem ezen nem veszünk össze. |
|
Rendes Kis |
|
Pilátus NEM tudta, hogy van-e igazság. Jézussal folytatott párbeszéde azzal a kérdésével ér véget, hogy "Mi az igazság ?" |
|
|
mpd |
|
Igazság NINCS. Ezt már Pilátus is tudta. Az igazság eleve egy szubjektív fogalom. A valóság, az más, de az is rejteget érdekességeket. Mátyás király a huszadik születésnapjának reggelén 7 óra 29 perckor felébredt és előbb a bal, majd a jobb szemét nyitotta ki. Valóság ez? Valóság volt (vagy nem) ott és abban a pillanatban, de a jelenből nézve eldönthetetlen. |
|
dejszen |
|
Idézet: az egyik légnemű, a másik folyékony a harmadik szilárd.
Ezt nevezzük /ismert/ valóságnak..., és tudomásunk szerint igazság is, a kettő sokszor fedi egymást. |
|
schlempe |
|
Azért vegyük észre: én a VALÓSÁG-ról beszélek és nem az Igazságról. Azt akartam csak mondani: A VALÓSÁG SOKARCÚ. Van GŐZ van VIZ és van JÉG. Mindhárom matéria vegyi képlete H2O. És mégis: az egyik légnemű, a másik folyékony a harmadik szilárd...Ha valaki semmit nem tud kémiáról vegyi összetételről ilyesmiról--pl. egy kisgyerek--akkor 3 különböző DOLOGNAK véle azt, ami voltaképpen egy. |
|
Felkesz Deneverr |
|
Szép a tavasz és szép a nyár is, de szebb az ősz s legszebb a tél, annak, ki tűzhelyet, családot, már végképp másoknak remél. |
|