Téma: Halhatatlanság - figyelő. |
|
pandala |
|
(Őze Lajos - Búcsú Latinovitstól) Érdemes az elejétől a végéig meghallgatni... ott van a sluszpoén!
|
|
|
|
negyven rabló |
|
Miért van az, hogy nem szeretem Latinovitsot, de mégis mindig meg akarom hallgatni? |
|
|
|
pandala |
|
Olyan valakiről volt itt most szó, aki nem tudja h "hosszúéletű." Te írtad, nem én. Azér' nem érti. ....
|
|
R.András |
|
Olyan még nincs, aki szer nélkül tudja a hosszú életet ! Olyan lehet hogy van, aki még nem tudja, hogy majd fog kapni a szerből ... |
|
pandala |
|
Neki nem kell, csak nem érti! ..
|
|
R.András |
|
Csüggedés helyett inkább dolgozni kék a szeren ! |
|
pandala |
|
S csak csüggedten figyeli h hullanak mellőle a rokonok, ismerősök .... |
|
R.András |
|
Lehet, hogy még maga se tudja ! |
|
R.András |
|
Hát az igaz, ha hírvivőktől kell megtudni az igazságot, akkor már bajos a tisztánlátás ! |
|
|
pandala |
|
//Gondolom, van Gogh-tól is csak egy festményt kapott, s nem az összeset... Rembrandt-tól meg talán egyet sem .. // |
|
pandala |
|
Nem biztos, és el is magyarázza a filmben is, hogy ez nem jelenti azt pl. h a térben is mindenhol jelen volt a Földön. Tehát, egy rakás dolgot ő is csak hallomásból ismer(t), illetve csak később, utólag tanult meg!!!
( Kwisatz Haderach az, aki térben és időben is mindenhol jelen tud lenni! )
|
|
R.András |
|
Így könnyű történelemtanárnak lenni ! |
|
pandala |
|
"Egy történelemprofesszor váratlanul bejelenti, hogy otthagyja az egyetemet. A meglepett kollégák felkeresik az otthonában, hogy nyomást gyakoroljanak rá, adjon magyarázatot a történtekre. Mindenki megdöbben, amikor kiderül, hogy mi a visszavonulás valódi indoka. A professzor ugyanis azt állítja, hogy valójában több, mint tízezer éves, és tíz évnél tovább nem tartózkodhat egy helyen anélkül, hogy kiderüljön a titka. A kollégák persze képtelenségnek tartják az egészet, ám sem cáfolni, sem megerősíteni nem tudják a hallottakat. (egy szobában játszódik a történet, nincsenek grandiózus jelenetek, de remek film..)"
Az az igazság, hogy most így per pillanat a végére (sluszpoén!? már nem is igazán emlékszem, de talán nem is baj, mert így nem tudom lelőni a poént ... ;--D Lehet, áldozok rá egy kis időt, s megnézem még egyszer..
|
|
R.András |
|
Nem tudnád összefoglalni a lényegét ? |
|
gajo |
|
belenéztem.. hosszú... majd megnézem. |
|
gajo |
|
Gyanúsan kerek a szám! |
|
|
gajo |
|
(Ismerünk egy 200 évest... illegalitásban) |
|
R.András |
|
Most éppen van 7 milliárd 672 millió olyan ember a bolygónkon, aki még nem halt meg. Ki tudja, nincs-e köztünk néhány, akik még jó darabig nem is fognak meghalni ? |
|
|