22:25:24
 Frissítés
Keresés | Új hozzászólás
 
   » Isten hozott, kedves Vendég ! Fórumlakók | GY.I.K. | Bejelentkezés | Regisztráció   
 
 » méhes Fórum+  » Egészségügy
Téma: Az egészségügy rendbetétele
... Elejére 1. lap 
alexander
Olvasta: 9 | Válasz | 2017. március 23. 23:58 | Sorszám: 32
Ez az új egészségügyi nyilvántartási rendszer, országos adatbázis, amihez hozzáférhetnek a kórházak, házi orvosok patikák, gyógyszergyárak.
A beteg teljes kórtörténete elérhető, csak éppen elfelejtettek tájékoztatni bennünket személyes adataink gyújtéséről.
Ha nem hiszed nézz utána!
Majd még benézek, és leellenőrizlek, hogy fejlődsz e, vagy vágtatsz Nergál hátán a megsemmisülésig?
Felkesz Deneverr
Olvasta: 9 | Válasz | 2017. március 23. 00:27 | Sorszám: 31
Na meséjjj, nyilván vannak bizonyítékaid!
alexander
Olvasta: 8 | Válasz | 2017. március 22. 23:48 | Sorszám: 30
Átjátszották a külföldi cégeknek a betegek teljes anyagát!
Ez is csak nálunk fordulhat elő, a gyarmati helytartóságban.
Felkesz Deneverr
Olvasta: 9 | Válasz | 2017. március 22. 21:28 | Sorszám: 29
Új szívet, mindenkinek!
Legalább, egyszer!!
Felkesz Deneverr
Olvasta: 10 | Válasz | 2017. február 20. 05:18 | Sorszám: 28
http://www.webbeteg.hu/cikkek/egeszsegugy/20549/elektronikus-egeszsegugyi-szo ...

Elindult az elektronikus egészségügyi szolgáltatási tér próbaüzeme
Szerző: MTI

Elindult az úgynevezett elektronikus egészségügyi szolgáltatási tér (eeszt) éles próbaüzeme. Az ellátó intézményeket, orvosokat, gyógyszerészeket a betegadatokkal összekapcsoló rendszer növeli a betegbiztonságot - mondta az egészségügyért felelős államtitkár.

A rossz döntés nem fogható információhiányra

Ónodi-Szűcs Zoltán a rendszert bemutató sajtótájékoztatón kiemelte: az eeszt-nek köszönhetően a beteggel kapcsolatos minden fontos információ azonnal rendelkezésére áll az orvosnak, a gyógyszerésznek, és segítségével könnyen megismerheti a teljes betegutat. Könnyen belátható, hogy ez növeli a betegbiztonságot - mondta a politikus, hozzátéve: a rendszer a felelősséget is egyértelművé teszi, hiszen ezután "egyetlen rossz döntés sem fogható információhiányra".

Az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK) irányításával kifejlesztett, felhőalapú elektronikus rendszer összekapcsolja egymással a kórházi, a járóbeteg- és a háziorvosi ellátást, a gyógyszertárakat, a mentőszolgálatot, az ágazatirányítást és a lakosságot. Az eeszt-hez két portál tartozik, az ágazatin keresztül a kezelőorvosok, a gyógyszerészek láthatják az adott beteg egészségügyi adatait - egyebek mellett a betegutat, az esetleges allergiát, a laboreredményeket és más ellátási dokumentumokat -, de csak azokat, amelyekre végzettségük és munkahelyük feljogosítja őket, továbbá amelyek hozzáférését a beteg nem tiltotta le. ...

Részletek: http://www.webbeteg.hu/cikkek/egeszsegugy/20549/elektronikus-egeszsegugyi-szo ...(
https://www.eeszt.gov.hu/hu/web/guest/nyito-oldal
https://e-egeszsegugy.gov.hu/web/eeszt-informacios-portal/pilot-program
http://www.kormany.hu/hu/emberi-eroforrasok-miniszteriuma/egeszsegugyert-fele ...
)
Felkesz Deneverr
Olvasta: 9 | Válasz | 2017. február 16. 07:23 | Sorszám: 27
az egyik kedvencem az, amikor kiderül, hogy a nagyon független kórház Gabriella az "orvosbárók" fizetését nem az ő pozíciójuknak megfelelőekhez hasonlítja... És hüledezik ...
Felkesz Deneverr
Olvasta: 9 | Válasz | 2017. február 16. 07:13 | Sorszám: 26
https://www.facebook.com/janos.weltner/posts/1122511691139651

János Weltner
April 22, 2016 · Budapest ·

Az orvosbárózáshoz: ezt küldtem el az INDEX-nek:
Egészségügyünk grófi szérűjén
„Az orvosbárókra megy el a pénz” címmel közlik 2016.04.18-án Lantos Gabriella sok tekintetben megszívlelendő, némelyekben vitára indító magánvéleményét egészségügyünk bajairól. A legkisebb baj a cikkel az, hogy a pellengérre állított orvosokat nem a „Királyok, hercegek, grófok” csoportokba, hanem a szinte szánnivaló, bár blikkfangos báró kategóriába sorolja (fiatalabbak kedvéért az eredeti: https://www.youtube.com/watch?v=dg-T-0AWmIo ). Az, hogy az elbárósodott orvosokat a Rákosi kor tőkéskarikatúráinak stílusában ábrázolja, szinte enyhíti a cím felütését.
Nehéz eldönteni, hogy a cikk megszületését az motiválta-e, hogy jó irányba lökje az egészségügy elakadt szekerét, vagy hogy a közegészségügy jövő évi költségvetési kereteit ne kelljen a valós igényeket megközelítő, és a hasonló gazdasági helyzetű civilizált országok által elért szintre hozni, avagy hogy bemutassa az általa képviselt magánegészségügy előnyeit az OEP által finanszírozott egészségüggyel szemben, és ezzel támogassa a magánegészségügy piacépítését. Vagy egyik sem. Vagy mindhárom.
A még tisztábban látás érdekében tekintsük át együtt néhány állítását. Az eredeti számozottan, idézőjelben. ....

Felkesz Deneverr
Olvasta: 9 | Válasz | 2017. február 16. 06:53 | Sorszám: 25
Ha levinnénk a kórházak számát 25-re, akkor az azt jelentené, hogy az OECD-s átlag tizede alá csökkentenénk a számukat... még a sereghajtókéknak is csak cca az ötöde lenne nálunk ..
Felkesz Deneverr
Olvasta: 9 | Válasz | 2017. február 16. 06:41 | Sorszám: 24
"félkész idióta olvtárs kikutatja, mint aki mindig kész ráugrani egy komoly témában a legjelentéktelenebb momentumra és azt csócsálja hónapokon, éveken keresztül, mint a kényszeres személyiségzavaros barmok legtöbbike."

uhh, te súlyos beteg vagy ... :-(
és nem csak azért mert a tények sem érdekelnek.
az eu-ban is nyilván egy csomó idióta van, mi??
tiszavirág
Olvasta: 8 | Válasz | 2017. február 15. 19:53 | Sorszám: 23
Baromság a téma címe.

A "rendbetétel" azt az illúziót kelti, ha kitakarítjuk, mindent a helyére rakunk, akkor kész, örök életre rendbe van téve, többet nem kell hozzányúlni. Az egészségügyet nem lehet rendbe tenni, mert mindig változnak a koordinátái, max. fejleszteni, aktualizálni lehet. Változnak a körülmények, gazdasági pénzügyi lehetőségek, alkalmazott eljárások, még a betegségek is változnak, így soha nem lehet elérni egy olyan állapotot, amire azt lehetne mondani, na most "rendbe van téve."

De Lantos Gabriella felvetései igen figyelemre méltóak. Azért tudja felszabadultan megírni a gondolatait, mert nem része a feudális rendszernek.

Orvosbárók esete a meztelen királlyal:

https://www.vasarnapihirek.hu/fokusz/orvosbarok_esete_a_meztelen_kirallyal__a ...

"Kiváltságos hűbérurak fogságába került a magyar egészségügy.
- Nem igaz, hogy ha több pénzt adnának az egészségügynek, akkor minden rendben lenne.
- A hazai kórházak 80 százalékát be kellene zárni."


"vállalva azt, hogy a tb-járulék után másodszor is fizetnek az ellátásért."

"Én viszont a közvéleményt tájékoztattam a hamis mítoszokról és az egészségügy valódi problémáiról."

"nem igaz, hogy ha több pénzt adnának az egészségügynek, akkor minden rendben lenne. Ugyanazok még többet vinnének haza. A pénzhiány következmény, nem pedig ok."

– A nagyjából 30 ezres orvosi létszám 10-15 százaléka tartozik ide, 3-5 ezer nagyhatalmú orvos tevékenykedik. A pozíciójuk a közös bennük: a rendelkezésükre álló erőforrásokat saját szájuk íze szerint osztják el, holdudvart tartanak fenn, egy hűbérbirtok felett gazdálkodnak. A saját környezetükben véleményvezérek, s mivel az OEP csak szűkkörűen, papírból ellenőrzi a kórházakat, az orvosbárók azt csinálnak, amit akarnak. Valószínűleg minden kórházban van minimum egy-kettő belőlük. Általában aki vezeti az osztályt, úgy tesz, mintha az az övé lenne, mintha ő tette volna bele a pénzt, holott a társadalombiztosítás finanszíroz mindent, az alapanyagokat, az eszközöket, az ápolókat, a takarítót, ők pedig zsebre teszik a pénzt adózatlanul. Így még a nyugat-európai átlagnál is kétszer-háromszor több pénzt keresnek. Ez egy hierarchikus rendszer: a főorvos határozza meg, hogy ki kit műt meg és azt is, hogy kinek nem jut műtét."

"Innen az az orvosi bon mot, hogy a hálapénz a vágott seb nagyságával arányos.

És egy saját példa: tőlem eleinte a beszállítók megkérdezték a számlaszámomat. Ahhoz voltak ugyanis szokva, hogy tejelniük kell a vezetőnek."

"Nagy az ellenérdekeltség, de egyszer ki kell mondani: a király meztelen."

"Ha 30 ezer orvosi pecsétszámmal írnak fel Magyarországon gyógyszert, akkor 30 ezer orvos dolgozik, és mindegy, hogy ki a munkáltatójuk."

Tehát 30.000 receptet felírni engedélyezett orvos van ma Magyarországon.

"A finanszírozási problémát a potyautasok okozzák. Nagyjából 3,5 millió felnőtt tartozik ide, mert nem tesznek bele semmit a közösbe, csak kiveszik az ellátásból a maguk részét. A járulékfizető meg, ha nem kapja meg az elvárt színvonalat, hálapénzt vagy magánellátást fizet."

"Ha a társadalom szerint az normális, hogy egyharmad fizet csak tb-t, akkor tudomásul kell venni, hogy ennyiből ilyen közegészségügyre futja."

Mit tudna "a társadalom" ez ellen tenni?

"Általános állampolgári vélekedés: alanyi jogon jár az egészségügy, az nem egy szolgáltatás. Valamint, hogy az évi 70 milliárdos hálapénz rendben van, de a néhány száz forintos vizitdíj nem."

"a jelenlegi 160 kórházban"

(25 kellene helyette mindennel felszerelve.)

(A 600 úgy látszik elírás volt, lehet, hogy a cikkíró, de az is lehet, hogy én követtem el, most nincs kedvem ennek utánanézni, majd félkész idióta olvtárs kikutatja, mint aki mindig kész ráugrani egy komoly témában a legjelentéktelenebb momentumra és azt csócsálja hónapokon, éveken keresztül, mint a kényszeres személyiségzavaros barmok legtöbbike.)

"De amikor majd az élet kényszeríti ki, akkor nem lesz lehetőség a mérlegelésre, és akkor lesz csak igazán nagy a politikai veszteség."

"70 milliárd forint hálapénzt adnak az orvosoknak a magyar betegek évente. Az összeg nagy része (80 százaléka) az orvosok egynegyedének zsebében landol."

Azaz 7.500 orvos zsebében.

"Havonta ezerszer továbbítanak a kórházak hibás TAJ-számot"

Miért nem jár érte büntetés?

"Tavaly a kórházak 16 281 esetben adtak le nem megfelelő TAJ-számot az OEP-nek és 3,6 millió beavatkozás után kértek finanszírozást a kórházak."

Ez nem sok, 1/2 %.
Felkesz Deneverr
Olvasta: 8 | Válasz | 2017. február 15. 16:33 | Sorszám: 22
Praktice, ezek mindegyike hazugság.
Pl. a kórházak száma mindenképpen ...
600 darab, mi?? ..
tiszavirág
Olvasta: 8 | Válasz | 2017. február 15. 16:26 | Sorszám: 21
"Az orvosbárókra megy el a pénz"

"több lépcsőben és jelentősen át kell alakítani a kádárizmusból itt maradt, harminc-negyven éve változatlan elvek szerint működő orvoslást. Le kell számolni a tévhitekkel és mítoszokkal, amelyek elfedik a valódi problémákat. Például azzal, hogy kevés az orvos, mert ez nem igaz. Nem az orvos kevés, hanem a nővér, ezért az orvosok végzik el a kvalifikálatlanabb munkákat is"

"Száz éve meglévő százágyas kórházak vannak szerte az országban egymástól karnyújtásnyi távolságra, így minden orvosbárónak jut egy műtő vagy egy osztály. Rájuk megy el a pénz, ahelyett, hogy az egészségügyben dolgozókat fizetnék meg belőle."

Úgy látszik, hogy a rendszeren belül lévő orvosbáróknak nagyobb a lobbi ereje, mint a rendszeren kívül lévő intézményeknek.
Felkesz Deneverr
Olvasta: 8 | Válasz | 2017. február 15. 13:43 | Sorszám: 20
http://24.hu/belfold/2017/02/09/mutatjuk-miert-nincs-fogalma-a-kormanynak-mek ...
alexander
Olvasta: 8 | Válasz | 2017. február 10. 00:28 | Sorszám: 19
megfeledkeztél G. orbán felelőségéről, mert az orvosok külföldre mentek.
A sürgősségi ellátás 20% létszámmal működget, így azután a sürgős ellátásra behozott beteget haza küldik, aki reggelre meghal. Az egészségügy azt mondja, nem volt róla tudomása.
Persze így lehet átjátszani a kórházakat idegeneknek, ahogyan a gyógyszeriparnál már megtörtént.
Felkesz Deneverr
Olvasta: 8 | Válasz | 2017. február 09. 12:38 | Sorszám: 18
Amúgy, Magyarországon, az 1 millió lakosra jutó kórházak száma az uniós átlag alatt van. A kórházi ágyak száma viszont az uniós átlag felett ....
Felkesz Deneverr
Olvasta: 8 | Válasz | 2017. február 09. 12:23 | Sorszám: 17
Egy országban a szükséges kórházi ágyak számát nem az uniós átlaghoz kell igazítani hanem az álompolgárok egészségi állapotához .. :-(
(Persze, ha nincs rá péz', az egy másik kérdés ..)
Felkesz Deneverr
Olvasta: 8 | Válasz | 2017. február 09. 12:16 | Sorszám: 16
Nincs 600 kórház Magyarországon. Csak a negyede van ....
tiszavirág
Olvasta: 9 | Válasz | 2017. február 08. 19:13 | Sorszám: 15
Na végre egy informatív, hozzáértő, nem pártos iromány a témában:
http://index.hu/gazdasag/penzbeszel/2016/04/18/korhaz_orvos_egeszsegugy_beteg ...

http://www.martinko.hu/2016/05/04/


Ennek a nőnek a tapasztalatára kellene támaszkodni az egészségügy rendbetétele érdekében.

Nem orvoshiány van, hanem szakasszisztens hiány van.

Nem Orbán és a Fidesz az ellensége az egészségügy rendbetételének, hanem a kórházigazgatók ás az osztályvezető főorvosok.

25 kórházra van szükség a jelenlegi 600 helyett.

Nem szikére, hanem endoszkópos technikára és egynapos sebészeti beavatkozásra van szükség.

stb., stb.
alexander
Olvasta: 9 | Válasz | 2014. január 16. 19:27 | Sorszám: 14
a fővárosi példa, éppenhogy szemben áll a vidéki átszervezésekkel, amit említeni bátorkodtam, no, majd az ATV betelefonáló műsor felébreszti a csipkerózsika álomból Szotyka urat.
Ami LÁZÁR-LÉzer előremenetelét illeti, az mégsem kacsa, hiszen nem cáfolta senki, de Lézer is csak annyit mondott, hogy neki nem szült senki...
Lám így alakozódik egy magyarfób koalició, amolyan zsidó haccacáré buli...2018-ra, amikorra kiderülnek a zsidesz diszóságok...
Felhívom szíves figyelmedet a zsidó befektetők 2014évi liberalizációjára, az mi???
panda
Olvasta: 10 | Válasz | 2014. január 16. 14:48 | Sorszám: 13
http://www.peterfykh.hu/
Főigazgatói beköszöntő
A Péterfy Sándor Utcai Kórház Rendelőintézet és Baleseti Központ a Főváros egyik legnagyobb egészségügyi intézménye 1587 (877 aktív és 710 rehabilitációs/krónikus) ágyával, valamint szépen felújított rendelőintézetével áll az évente hozzánk forduló mintegy 50.000 fekvő-és 1.000.000 járóbeteg rendelkezésére.


Belül, 3D-ben :
http://www.peterfykh.hu/3dtour/


alexander
Olvasta: 9 | Válasz | 2014. január 16. 14:35 | Sorszám: 12
Új rendelkéz lépett hatályba ez évtől?
Tegnap értesültem megbizható forrásból, hogy megnyirbálják a szabad orvosválasztást, az ambuláns betegeknél, a háziorvosokhoz kötött ellátások előírt bővítésével.
Példa szerint, eddig kórházi szakágakban is volt járóbeteg ellenőrzés, miután a kórházak ambuláns tevékenységét szorgalmazták, most a körzeti orvos fogja e tevékenységet ellátni.
Bizonyos esetekben a szakmai feltétel semmibevételével lehet csak ezt végrehajtani.
Egy szívműtött műbillentyüs beteg egész életében syncumár vérhigító gyógyszert szed a helyes INR érdekében. Ezért folyamatos vérvizsgáltokkal állítják be a helyes értéket, és még nem is említem a műtéti beavatkozások miatti előkészületeket, amikor szoros menetrenddel injekciók és gyógyszerek alkalmazásával lehet akár egy foghúzást is elvégezni a fogorvos és az ambuláns szívszakorvos együttesével.
A beteg számára nagyon fontos az orvos-beteg kapcsolat, amit e rendelet semmibevesz!
Persze megoldható ez is magán orvosi ellátással, ám erre keveseknek van módja.
Íme az eü ellátáshoz való jog ismét csorbul. Úgy látszik a fidesz is, a korábbi, hibás útra lépett, ami a gyakorlatban majd megbukik és mindenki láthatja majd az átszervezések mendelei gyökerét. Molnár Szindróma!
Előre szólok, hogy az érintett betegek mindent elkövetnek majd orvosuk megtartása érdekében. Tegnap elmondták sírva, hogy szélnek eresztették őket a fideszesek...
Ennyit a kórmány emberközpontú egészségpolitikájáról...a választás évében...
Igen, ez a Se Szív, se Ész: ZSidész szindróma...
Rendes Kis
Olvasta: 10 | Válasz | 2013. június 24. 08:01 | Sorszám: 11
A román egészségügyet még a páciensek is itthagyják?
erdely.ma
Egy októbertől hatályba lépő uniós direktíva miatt a román egész- zségügy immár nem csak orvosok, hanem páciensek nélkül is maradhat – figyelmeztet a Solidaritatea Sanitara
... http://erdely.ma/kozeletunk.php?id=144045&cim=a_roman_egeszsegugyet_meg_a_pac ...
negyven rabló
Olvasta: 9 | Válasz | 2012. március 08. 15:47 | Sorszám: 10
Eltelt egy hónap.
Tegnap elmentem a bejárata előtt. Most még pont úgy néz ki, mint egy kórház!
Gyöngy
Olvasta: 10 | Válasz | 2012. február 10. 14:09 | Sorszám: 9
Ez a "dolgozók beszélik" meg a "magát megnevezni nem kívánó" nekem is mindig elég gyanússá teszi a közlést.
onodij
Olvasta: 10 | Válasz | 2012. február 10. 14:04 | Sorszám: 8
nem hiszek az atv-nek - de félek most igaza van...
Tovább ...
 
Jelmagyarázat    Van új hozzászólás
   Ezeket a hozzászólásokat már láttad
... Hibabejelentés | | | Gondola ...