Téma: Építészet |
|
tiszavirág |
|
Azokat az embereket kellene pellengérre állítani, akik engedélyezték ennek is és a spenót háznak a felépítését ilyen míves régi épületek mellé. Vajon kik voltak azok? Élnek még? Legalább szégyellik magukat?
Ezek a nagy pénzkidobások!
|
|
|
|
R.András |
|
Mégis lebontják a MTESZ-székházat a Kossuth téren sebesp | 2016. június 19. Eltűnik egy ismert épület a nemrég felújított Kossuth térről, az Országház szomszédságából. Nemrég még a korszerűsítését tervezték, de kiderült, nem éri meg átépíteni. ... http://tervlap.hu/cikk/show/id/4559 |
|
R.András |
|
Unokáink mégse fogják látni: eltűnik az MTESZ-székház Így épült az MTESZ-székház (forrás: Fortepan) 2016. szeptember 10. 18:48 Megszületett a döntés a Kossuth téri metrómegálló felett tornyosuló MTESZ-irodaház bontásáról. Ezzel újabb, a modernséget hirdető Kádár-kori ikonikus épület tűnik el: az elmúlt években mintha a Belváros szabadulni kívánna e terhesnek érzett építészeti örökségtől. ... http://pestbuda.hu/cikk/20160910_unokaink_megse_fogjak_latni |
|
|
|
|
|
|
|
|
R.András |
|
Szerintem az építész kikérné magának, ha azt mondanánk a művére, hogy szép ... |
|
gajo |
|
Ez a XXI. század szépségeszménye! |
|
|
|
R.András |
|
Huhh, látom, ez az üvegfal baromi nagy. Mennyi kidobott pénz ! ... És tényleg nem is csak pocsékba, hanem kárba ment. |
|
menta |
|
van néhány madársziluett rajta - de aránytalanul kicsik - 2x3-as felületekre szoktak olyanokat tenni egy kicsi molino-reklám is van rajta, de nem elég |
|
R.András |
|
Máshol a nagy üvegfelületekre rányomnak 1-2 sas-sziluettet. Azt talán kormányhivatal nélkül is föl lehetne ide is nyalni. Egyszer régen voltam a Fertő-tónál. Hajnalban ült a tavon vagy tízezer madár. Amikoris a szárazföld felől kényelmesen, ráérősen bevitorlázott a tó fölé egy fiatal sas. Azonnal mind a tízezer fölrebbent. Ezt csak azért mondom, hogy a sasnak madár-körökben igennagy tekintélye van ! |
|
menta |
|
(bent voltam tegnap az üzemeletetőknél. "a probléma a korm.hivatal elé terjesztett " Az baj. A "hivatalnak packázásait" már Shakespeare is alig bírta elviselni, azóta meg csak romlott a helyzet.
"Mert ki viselné a kor gúny-csapásit, Zsarnok bosszúját, gőgös ember dölyfét, Útált szerelme kínját, pör-halasztást, A hivatalnak packázásait, S mind a rugást, mellyel méltatlanok Bántalmazzák a tűrő érdemet Ha nyúgalomba küldhetné magát Egy puszta tőrrel?" http://www.magyarulbabelben.net/works/en/Shakespeare,_William/Monologue_of_Ha ... |
|
R.András |
|
A sajtóban szomorúan olvastunk a NIF Zrt. irodáinak is helyet adó épület üvegfalának repülő madarak tömeges pusztulásáról. Magyarország legnagyobb beruházó cégeként fontosnak tartjuk örökölt állatvilágunk és természeti kincseink védelmét, nem véletlen, hogy kivitelezéseink során is kiemelten figyelünk az élővilágunk védelmére. A fentiek miatt az irodaház üzemeltetőjétől tájékoztatást kértünk, hogy miként kívánja megoldani a kialakult helyzetet. ... www.facebook.com/nifzrt/posts/693520004154477 |
|
menta |
|
nem tudom, de most mindegy is, gyorsan kellene segíteni: valószínű a vándorló fenyőrigók vonulási irányában van. Kellene rá egy molinó, jobban teljesítünk,vagy éljen a mosópor- mindegy (próbáltam írni olyanoknak, akiknek talán van módjuk segíteni) |
|
R.András |
|
Az ilyen értelmetlen és nem is ártalmatlan üvegfalat minek nevezik ? Posztfunkcionalizmus ? |
|
|
|