Téma: Határterületek a tudományban |
|
onogur |
|
Há nemtom, az én 188 centimhez nemigen tanáltam nálam magasabb luvnyákat. ( Nem járok kosármeccsekre nőket felszedni ) |
|
mpd |
|
Hahh, nekem meg a szőkék a kedvenceim, de alig-alig emlékszem szőke barátnőkre.... |
|
mpd |
|
Dehonnem. Még reagáltál is rá. Ezt írtam a 218-ban:
Természetesen nem. Kihagytad a példából a nemi szelekciót. A vizsla kan minden szukát megugrik, amit elébe vezetnek. (Ha szabadban élő kutyákról lenne szó, nem ezt tenné.) Az ember férfitagjai meg azért válogatnak a feleségnekvaló kínálatból. Mégpedig olyat keresnek, aki hozzájuk hasonló antropológiailag. És itt ez a lényeg. |
|
lapis lazuli |
|
Ki mondta hogy kicsi vagyok? Nem én vagyok kicsi, a nőim voltak magasak. És spec. nem "arra" gondoltam, többek közt arra, hogy hiába magas, ha tapló, hiába magas, ha olyan mint a nádszál, stb. Szóval a legtöbb nő azt mondja, hogy a baromi magas pasi az ideális, de a legtöbb nő nem jár baromi magas pasival, ahogy én tapasztalom. |
|
onogur |
|
Há perszepersze, most mingyá jössz azzal, hogy "kis ember nagy bottal jár". |
|
onogur |
|
Nem válaszoltál a magyar vizslák pulikkal történő "fertőzésére". |
|
lapis lazuli |
|
Tapasztalati úton mondom, hogy nekem 1 azaz 1 darab barátnőm volt összesen, aki alacsonyabb volt nálam, a többi mind magasabb. Volt, aki egy tenyérnyivel is. Nem minden a magasság. |
|
mpd |
|
""Tapasztalati úton azt mondom, hogy a magyar lányok kedvelik a magas fiúkat. Márpedig a dinári típus minimum 10 centivel magasabb az átlag turáninál. Mégsem borult minden.""
És ez annak köszönhető, hogy vannak magyar fiúk is, akik nem szeretik a colinger dinári lányokat (vagy azok a töpörtyű magyar fiúkat).
|
|
Bátky János |
|
Tapasztalati úton azt mondom, hogy a magyar lányok kedvelik a magas fiúkat. Hol lakik az a Prokrüsztész, akinek 2.10m hosszú az ágya? |
|
mpd |
|
Jaja!! Gondoltam, hogy ilyen értelemben használod. |
|
onogur |
|
"a dinári és a magyar jelleg között erősebb a különbség, mint hogy egyformán preferálja őket egy választás előtt álló fiatal,"
Én ezekhez a dógokhoz nem értek. Tapasztalati úton azt mondom, hogy a magyar lányok kedvelik a magas fiúkat. Márpedig a dinári típus minimum 10 centivel magasabb az átlag turáninál. Mégsem borult minden. |
|
Bátky János |
|
Sejtem, mi lehet benne... dogon-magyar szolidaritás, multiszálas DNS-lánc... Ajánlott film: Az ötödik elem, amelyben Bruce Willis a hidrogén, hélium, lítium és berillium után felfedezi a bórt... |
|
onogur |
|
A cro-magnonid egy antropológiai embertípus. Közép-Európára jellemző, legnagyobb arányban a bajorok, csehek, szlovákok között fellelhetőek. "Őshonos" európaiak. |
|
lapis lazuli |
|
Hajaj!!! Szívesen be is másolnám a czikket, mert van benne pár érdekes feltevés, de amúgy baromságnak tűnik, és elég hosszú is... Mondjuk offtopiknak legalább nem oftopik. |
|
|
mpd |
|
Genetikailag nem, hisz arra nagyon kevés negyvenezer év. Antropológiailag, úgy igen. De az nem a természetes, hanem a nemi szelekció műve. |
|
lapis lazuli |
|
Érdekes. Beütöttem a gugliba, hogy cro-magnoni ősember, és az első cikk ami kijött, kb. ufómagazinos volt, és a többi 10 is... |
|
lapis lazuli |
|
Valahogy így gondoltam, illetve úgy, hogy szó szerint vett krómanyoniak nincsenek, hiszen, továbbfejlődtek valamelyest, nem? |
|
mpd |
|
SZVSZ más-más értelemben használjátok a kromannyoni kifejezést. Te úgy érted, cr.-i az Európát úgy 40-45 ezer éve meghódító, a neandervölgyit kiszorító embertípus. Ezek egy része Észak-keletre vándorolt, majd onnan a népvándorlások korában visszatért és behatolt Európába. A Te felfogásod szerint ők is cr.-iak, de Onogur őket már - gondolom - turániaknak nevezi, cromanyoninak csak az ittmaradt ősöket tekinti. |
|
mpd |
|
""Ha igazad lenne, akkor a mai csehek nem lennének többségében cro-magnoniak, hiszen a számtalan népvándorlás kellett volna, hogy változtasson rajtuk valamit, de ez nem történt meg. Ugyanaz a népesség él ott, mint tízezer éve.""
Ez volt az én eredeti állításom: lehet folyamatos, vagy sokszori a bevándorlás; ha egyszerre nem nagy arányú, nem változtat az eredeti jellegeken. pont ezt mondtam, nézd csak vissza.
|
|
mpd |
|
Na, közelítünk egymáshoz. Igazából nem a történelemnek kellett volna másképp alakulni ahhoz, hogy egyik vagy másik jelleg uralkodjon: egyszerűen annál az egyszeri keveredésnél nagyobb kellett volna legyen a számbeli különbség, és akkor színmagyarok lennének azóta is. Az ehelyett kialakult hibrid jelleg körül oszcillál a tényleges kinézet. Másrészt, csendben hozzátehetjük, a dinári és a magyar jelleg között erősebb a különbség, mint hogy egyformán preferálja őket egy választás előtt álló fiatal, ugyanakkor kisebb annál, mint hogy teljesen elutasítsa. |
|
lapis lazuli |
|
Visszaszívva a cro-magnoni. Most olvasom, hogy mindannyian cro-magnoniak vagyunk. Vagy mi a szösz. Hogy van ez? Bocs, hogy ilyen tájékozatlan vagyok, de hirtelen megzavarodtam. |
|
Bátky János |
|
Nézzünk csak körül jól a Kárpát-medencében!... Mégis a Szíriuszról jöttünk? |
|
lapis lazuli |
|
A csehet cro-magnoniak? Ez mit jelent? Mi milyenek vagyunk? A cro-magnoni meg a neander-völgyi fajta állítólag nyom nélkül kipusztult, nem? Vagy csak a neander-völgyi? |
|
onogur |
|
Ennél azért árnyaltabb a kép. Volt egy egyszeri hirtelen keveredés, amikor is kialakult a kábé 80:20 arány a magyarok javára. Onnantól kezdve kissé erősödött a turáni-pamíri, majd a török hódoltság kezdetén délről beáramló népesség miatt a dináriak erősödtek. Ezer év viszonylatában az arányok mára ugyanakkorák, mint a honfoglalás idejében. Tehát semmi sem utal arra, hogy a 20%-os dinári idővel teljesen beolvadt és eltűnt volna, ha a történelem másképpen alakul. Ha igazad lenne, akkor a mai csehek nem lennének többségében cro-magnoniak, hiszen a számtalan népvándorlás kellett volna, hogy változtasson rajtuk valamit, de ez nem történt meg. Ugyanaz a népesség él ott, mint tízezer éve. |
|
|