Téma: Határterületek a tudományban |
|
john batky |
|
Én Séth utódja lehetek, mert még egyszer sem öltem meg a testvéremet. |
|
Gyöngy |
|
Kétségtelen, ez igen homályos fejezete a Bibliának. Egy dolog bizonyos belőle, az emberiség Kain és Séth leszármazottja, Séth természetéről semmit nem tudunk, a feleségek származása is ködbe vész .
|
|
john batky |
|
"25. Ádám pedig ismét ismeré az ő feleségét, és az szűle néki fiat, és nevezé annak nevét Séthnek: mert adott úgymond, énnékem az Isten más magot Ábel helyett, kit megöle Kain. 26. Séthnek is született fia, és nevezé annak nevét Énósnak. Akkor kezdték segítségül hívni az Úrnak nevét." (Mózes I. 4.)
"3. Élt vala pedig Ádám száz harmincz esztendőt, és nemze fiat az ő képére és hasonlatosságára és nevezé annak nevét Séthnek. 4. És telének Ádám napjai, minekutánna Séthet nemzette, nyolczszáz esztendőre, és nemze fiakat és leányokat. 5. És lőn Ádám egész életének ideje kilenczszáz harmincz esztendő; és meghala. 6. Éle pedig Séth száz öt esztendőt, és nemzé Énóst. 7. És éle Séth, minekutánna Énóst nemzette, nyolczszáz hét esztendeig; és nemze fiakat és leányokat. 8. És lőn Séth egész életének ideje kilenczszáz tizenkét esztendő; és meghala." (Mózes I. 5.) |
|
onodij |
|
Pont ez jutott eszembe ! mindig elmerengek Ádám-Éva történetén, midőn azt olvasom hogy fiaik más törzsbéli lányokat vettek nőül stb. Akkor ez most hogy is van ? - őket Isten teremtette a többiek meg lejöttek a fáról ? |
|
mpd |
|
...és aztán Seth klónozta magát. |
|
Rendes Kis |
|
Nekem is így rémlik, de pontosat én sem tudok erről ! ... |
|
john batky |
|
Úgy emlékszem, később született egy harmadik fiuk. Káin volt a föld, Ábel volt az ég és Seth volt a kettő között, ő vitte tovább szülei örökségét. Majd a jó öreg Rendes Kis megmongya. |
|
huszárló |
|
Azaz, otthon nem maradt más, csak az első pár. Újra neki ugrottak a projektnek,hogy szaporodjatok és sokasodjatok, csak azokról a skacokról nem szólt az Ószövetség. |
|
Gyöngy |
|
Mert aztán Káin elment Édentől keletre, ahol, biztos valami agyagpróba eredményeként, mégiscsak talált lyányokat.
|
|
huszárló |
|
Vagy ott van rögtön az elején Ádám+Éva ügye. Lesz 2 fiuk,de az egyik agyonüti a másikat. Ma honnan vagyunk annyian, mint a köles? |
|
mpd |
|
Vagy ott van az Ábrahám-sztori. Akárha Czeizel Endre írta volna. Hágár, a béranya kihordja Ábrám gyermekét, de aztán kisemmizik őket, mert az anya in vitro terhességre vállalkozik! |
|
Gyöngy |
|
Sok-sok bögyös szőkével, of course ... |
|
mpd |
|
Mózes, Mózes.... dögunalom. Nemhogy Szodomáról és Gomorráról készítene filmet. |
|
Gyöngy |
|
Jókora ventillátorok kellenek majd hozzá. |
|
|
gajo |
|
Kérhetsz menedékjogotKína, É-Kórea, Kuba |
|
mackó |
|
Remélem sokan vagyunk... |
|
mackó |
|
Á, én egy anyaföldhöz kötött lélek vagyok, nem megyek én innen sehova, csak a föld alá. Ha kiérdemlem. |
|
mandala |
|
Szóval, te is azt mondod, hogy el lehet menni innen kéremszépen, csak tessék!? ..
|
|
mackó |
|
Úgy gondolom, előbb a szocializmus alapjait kell úrja lerakni. Vagy hogy mondták... |
|
mandala |
|
Határ. Terület. Disszidálók ültetvénye.
Mit tegyen az, aki disszidálni szeretne? Ma már minden magyar ki van rekesztve ez alól??? |
|
Bátky János |
|
Apropó, hova tűnt a kékről Klaus? Vegy el se tűnt, csak más néven ír?... |
|
Bátky János |
|
Emlékezz Szent Tamás esetére. Nincs senki, akit ne lehetne megfogni valamivel, ebben biztos vagyok, nincs leveszett lélek Még ha Klaus Matefit írtad volna, elgondolkodnék... |
|
szalonna |
|
Gondolj a tékozló fiúra és szállja magadba, fiam. |
|
gajo |
|
Közben meg Honfi atyeistát pátyolgatod. |
|