Téma: Határterületek a tudományban |
|
gajo |
|
Kérhetsz menedékjogotKína, É-Kórea, Kuba |
|
mackó |
|
Remélem sokan vagyunk... |
|
mackó |
|
Á, én egy anyaföldhöz kötött lélek vagyok, nem megyek én innen sehova, csak a föld alá. Ha kiérdemlem. |
|
mandala |
|
Szóval, te is azt mondod, hogy el lehet menni innen kéremszépen, csak tessék!? ..
|
|
mackó |
|
Úgy gondolom, előbb a szocializmus alapjait kell úrja lerakni. Vagy hogy mondták... |
|
mandala |
|
Határ. Terület. Disszidálók ültetvénye.
Mit tegyen az, aki disszidálni szeretne? Ma már minden magyar ki van rekesztve ez alól??? |
|
Bátky János |
|
Apropó, hova tűnt a kékről Klaus? Vegy el se tűnt, csak más néven ír?... |
|
Bátky János |
|
Emlékezz Szent Tamás esetére. Nincs senki, akit ne lehetne megfogni valamivel, ebben biztos vagyok, nincs leveszett lélek Még ha Klaus Matefit írtad volna, elgondolkodnék... |
|
szalonna |
|
Gondolj a tékozló fiúra és szállja magadba, fiam. |
|
gajo |
|
Közben meg Honfi atyeistát pátyolgatod. |
|
|
Bátky János |
|
Odaát küzdök fogcsikorgatva az istengyalázó, Jézusszomorító, vad materialista, szemi-ateista népekkel, minden tudásomat beleadva... |
|
|
Ishmael |
|
""Rendben volna, ha hihetnénk, hogy a véletlen értünk dolgozik.""
Miért kéne ezt hinnünk? Nem kell ezt hinnünk. A véletlen események közül, amik kedvezőtlen eredménnyel zárultak, azok nem "fejlődtek" tovább. Az a kevés kedvező eredmény, ami a sok rossz között megszületett, azok haladtak tovább. De még a rosszak is haladhattak még egy pár lépcsőfokot, DE AZOKBÓL A VÉGÉN NEM LETT ÉLET. Te tényleg azt hitted, hogy egyetlen csapáson haladt a folyamat? Fenéket, milliószor millió úton indult el, de a legtöbb zsákutcának bizonyult. Némelyik már az első lépés után, mások később. |
|
mandala |
|
Mennyi a valószínűsége annak, hogy nincs Isten? ..
|
|
Rendes Kis |
|
Rendben volna, ha hihetnénk, hogy a véletlen értünk dolgozik. A valóságban ennek az ellenkezőjét tapasztaljuk. |
|
Rendes Kis |
|
Nono: hiszem majd, ha nekem is bejön legalább 1x ... |
|
Ishmael |
|
Az élet hihetetlen dolog, mondod. Nem inkább valószerűtlent akartál mondani? Mert hihetetlennek tartani olyasvalamit, ami VAN, nos..... Valójában a földi élet kialakulásához sok, egyenként és önállóan elég kis valószínűségű esemény kellett. De mindegyiknek VAN valamekkora valószínűsége. És, ha kellő mennyiségű időd van, akkor ezek előbb-utóbb bekövetkeznek. Márpedig egy oldatban a molekulák sokkal sűrűbben ütköznek, mint a mi szokásos időléptékünk, ami az emberi élet csigalassú tempójához van mérve. Másfelől pedig, az első lépés után már nem vakvéletlenről van szó. Egy adott molekulához nem kapcsolódhat az összes többi, csakis a megfelelők sokkal kisebb csoportjából valamelyik. A harmadik már még szűkebb körből kerülhet ki, és így tovább. A boltív utolsó köve már csak egyféle lehet! Tehát, annak valószínűsége, hogy a semmiből élet keletkezik hirtelen, egy lépésben, az hihetetlenül kicsi. De ha lépésenként nézzük, és a végén az egyes lépések valószínűsűgeit összeszorozzuk, sokkal nagyobb értéket kapunk! De hogy én ezt már hányszor elmondtam, és mindig hiába. Jössz újra meg újra a vakvéletlennel.
|
|
HAME |
|
Önmagában a lottó 5-ös is ~0 valószínűségű. Mégis bejön évente néhányszor. |
|
Rendes Kis |
|
Apukám is azt mondta (amikor arról faggattam, hogy "miért kell nekünk hihetetlen dolgokban hinni ?"), hogy az élet hihetetlen dolog. Vegyük csak azt az 1etlen tényt, hogy a Föld légkörének kémiai potenciálja pozitív. Önmagában már ennek a kialakulása is ~0 valószínűségű. Ezzel együtt azért az életben eléggé könnyű hinni ...
|
|
|
|
Jácintia |
|
Ez az ! nekünk tavaly tavasszal volt 3 hónap kábeltv nélkül - pont elég is volt az a 3 földi adó ... Tiszta pénzkidobás ez a kábelezés is ! Jééé!!! lehet itt is spórolni ! |
|
gajo |
|
csak 3 földi adót tudok fogni. |
|
Jácintia |
|
Egyébként ha nézed éjszaka a Duna II.-n az űrjárműből a Földről készült képeket - hát lakatlannak látszik !!!!!! |
|