Téma: Építészet |
|
Cakpakk |
|
Köszönöm a segítséget mindenkinek váras dologgal kapcsolatban. |
|
Rendes Kis |
|
Kozma kávéház az Iparművészetiben
„Az új ház. Kozma Lajos modern villái” című építészeti tárlat köré szerveződik az a formabontó este, melyre 2007. május 3-án kerül sor az Iparművészeti Múzeumban. Tíz nappal a kiállítás zárása előtt a vendégek kávéházi hangulatban, a Hot Jazz Band élő zenéje mellett vehetnek részt az építészeti témájú beszélgetésekben, és késő estig rendhagyó tárlatvezetésekben lehet részük ... http://gondola.hu/cikkek/54195 |
|
onogur |
|
Hozzáfűzés: Igazából ezeket a bástyákat füles bástyáknak nevezzük. A füles bástyákon belül megkülönböztetünk ó-olasz rendszerű és új olasz rendszerű bástyákat. |
|
|
onogur |
|
1. A bástya alakja miatt nevezik olasznak.
2. Én csak egyet ismerek, az Archaeológiai Értesítőt. De az csak évi egy kötet, valami ötezer forint körül van. az Akadémiai Kiadónál lehet előfizetni. |
|
Cakpakk |
|
Sziasztok! Lenne 1 (több) kérdésem itt bizonyára ért hozzá valaki. 1) várak esetén mit jelent az egészen pontosan, hogy "olasz rendszerű bástya"? EZ a fal magasságára, netán dőlésszögre utalhat? 2) Létezik valami régészettel, múzeumokkal kapcsolatos újság (lehet hogy csak létezett, nemtom), sajna elfelejtettem a címét pontosan (állanóan valami múzsa ugrik be, de ha megfeszülök sem jut eszembe) 3) Adott emberke bölcsészdoktori disszertációja, ez valamely könyvtárban megtekinthető, ha igen, általában hova "adják" le? Azt tudom a müszaki témájuakat, hol keressem, alt OMIKK vagy az anyaegyetem, de bölcsészeknél (ráadásul ezt valamikor a 80-as évekbe írták) nemtom hogy megy ez (Széchenyinek a netes katalógusát megnéztem ott nem találtam).
|
|
|
|
|
|
|
iszalag |
|
Én úgy-de-úgy elmennék! /Sajnos, nem megy Mújdricza csodálatos ember! Ha tudtok, feltétlenül menjetek el.. |
|
|
Rendes Kis |
|
VAN FOGALMAD? címmel a Liget folyóirat előadás- és beszélgetés-sorozatot indított a Budapesti Városvédő Egyesület új helyén. (Budapest V. Kossuth Lajos u. 14-16.), mindig csütörtöki napon, 18.00-kor.
Következő összejövetel március 8-án: az ARÁNYÉRZÉKRŐL Horgas Béla, Bíró Béla, Mújdricza Péter http://epiteszforum.hu/?q=node/4732 |
|
katáng |
|
A Budapesti Honismereti Társaság február 7-én (szerdán) du. 5 órai kezdéssel tartja újabb előadását. Témák. - Gróf Batthyány Lajos Pest-Budán - A Belvárosi Helytörténeti Klub és a kerület építészeti múltja Helyszín: Budapest Főváros Levéltára ( XIII. Teve u. 3-5, a metró Árpád-hídi megállójánál) Az előadás nyilvános, belépődíj nélküli. |
|
iszalag |
|
2007 Jan 26
Idézet: Isten segítségét kérem, hogy elszabaduljak elfoglaltságaimtól, hogy megnyíljak Előtte erre az imaidőre, hogy eljuthassak a szeretetre, és még jobban szolgálhassam.
|
|
|
|
|
iszalag |
|
Idézet: Arra hívjuk meg, hogy alakítson ki egy “megszentelt teret” a mindennapjaiban, amelyben szakít mintegy 10 percet imádságra: itt és most, a számítógép előtt ülve, a képernyőn megjelenő útmutatások és a napi olvasmányokból választott szentírási szöveg segítségével.
/Szerintem ez csodálatos, megérne egy külön rovatot is! |
|
|
|
zmb |
|
Ha már ott tartanék. Különben inkább kényszerből jöhet szóba, valószínűleg eltoltam a szennyvízcső felső szintjét, ezért ha tálcát raknék, akkor nem folyna el mind a víz. De még centizgetek, hátha - tálcával egyszerűbb lenne. |
|
Rendes Kis |
|
Nem tudom, lejön-e ennek a kis háznak a romantikája:
Óbuda-Újlak, Lajos u.
A "kerületben" felirat helyén is 1 hangulatos, romos kis ház volt ... sajnos, arról már lekéstem ... |
|
|