Téma: Határterületek a tudományban |
|
gajo |
|
"A távolságot mint üveggolyót...
|
|
|
mandala |
|
Keleten, a kommunisták csapdájában!...
|
|
gajo |
|
Hm. 8 milliárd fényévre "látunk" el. Ha a világegyetemet gömb formában képzeljük el, akkor mi hol tartózkodunk ebben a gömbben? Nyilván nem a középpontjában. Erről nem olvastam. Tud valaki valamit? |
|
Rendes Kis |
|
Benne volt ... 15 mrd évvel ezelőtt ... Egy ezredmásodpercig ... |
|
Bátky János |
|
A jómultkorában a Spectrum-on vagy hol néhány fizikus azt fejtegette, néhány jelenséget jól lehet magyarázni, ha feltesszük, hogy a fénysebesség és egyéb univerzális fizikai állandók az időben változhattak... |
|
Bátky János |
|
Húha... most azt kellene írnom, hogy azon, amit a csiszár nyomni tud? |
|
onogur |
|
Na és? A XIX. században még tényként kezelték azt, hogy az emberi szervezet nem bír elviselni 60 km/h feletti sebességet. |
|
gajo |
|
" Az 1. korszakban nem volt érvényes az általunk ismert fizika."
Ez így nem magyaráz meg semmit , hisz ezen alapon a világmindenségben benne van a fénysebesség feletti sebesség lehetősége. |
|
Rendes Kis |
|
Meglehet ... Node min van rajta a csiszár képe ? |
|
Bátky János |
|
Elbizonytalanítasz... talán azt, ami a csiszáré? |
|
|
Bátky János |
|
Nemtom... szvsz a császár és a csiszár nem ugyanaz... |
|
Rendes Kis |
|
Az "add meg a császárnak, ami a császáré" kérdésében bizonytalan vagyok: ez császár ?? |
|
Bátky János |
|
Valószínűleg igen... vagy Te tudod, hogy most milyen törvényeknek kellene engedelmeskednünk? Én már régóta úgy élek, ahogy kiskoromban a családi asztalnál megtanultam... |
|
|
Bátky János |
|
Vannak ilyenek... a mostani reformokat tekintve hazánk állampolgárait nem védik a hadifoglyokra vonatkozó genfi egyezmények sem... |
|
Rendes Kis |
|
Én azt olvastam, hogy a világegyetem története 3 korszakra oszlik: a 3.-ban élünk 15 mrd éve. A 2. párezer év volt, az 1. pedig 1 ezredmásodperc. Az 1. korszakban nem volt érvényes az általunk ismert fizika. |
|
gajo |
|
Valahol olvastam, hogy világegyetemünk 1 másodperc a -28-on idő alatt, több fényévnyire tágult/robbant/. Mintha ez nagyobb lenne a fény sebességénél. |
|
|
HAME |
|
Idézet: Hame mester, ritka vagy erre, mint a fehér olló (h néma). Mit vessek fel a kedvedér'?
Mit szólnál hozzá, ha felvetne a pénz? |
|
HAME |
|
jajjajjaj, az még borzasztóbb!! A 10 dohánymentes hónap alatt kb. 10 kilót híztam fel, pedig egyébként sem voltam soványka. Ráadásul hasra dagadok, már lassan akkora pocakkal járok, mint egy cigányvajda. |
|
Bátky János |
|
Ne haragudj... beszéljünk inkább az evészetről? Arról csak nem szoktál le... Persze arra már ott az Elit rovat! |
|
HAME |
|
Nos kérlek, mint nem egészen egy éve leszokott láncdohányost a téma meglehetőst érzékenyen érint. Amikor dohányos témákat olvasok, egészen furcsa rágyújtási rohamok szoktak megtámadni. Nem mindig, de néha egészen kellemetlenül... |
|
Bátky János |
|
A bajom az ezzel, hogy ahogyan a húsról nem tudom megmondani, mikor került csomagba, a dohány terén még nagyobb a bizonytalanság a minőséget és egyebeket illetően. Egyszer szívtam valamit -a termékvédelmi vagy milyen törvény alapján nem árulkodnék mit-, amire ismerőseim azt mondták nemes egyszerűséggel: "pocokszőr"...
Sajnálatos módon az se biztos, hogy a BH-n a "made in UK" tényleg igaz-e, vagy Romániában sarabolt lóherelevelet tartalmaz...
PS: Gondolnám, számít a dohány minősége (A... Virginia, de ez is mit jelent???), mikor szüretelték, milyen volt a pác, milyen ISO-szerint készült,... |
|