04:07:20
 Frissítés
Keresés | Új hozzászólás
 
   » Isten hozott, kedves Vendég ! Fórumlakók | GY.I.K. | Bejelentkezés | Regisztráció   
 
 » méhes Fórum+  » Ferencvárosi TC és egyéb sportok
Téma: Fradisták szabadon bármiről 1
... Elejére 1. lap 
mackó
Olvasta: 1 | Válasz | 2013. szeptember 09. 08:26 | Sorszám: 321
Sajnos Te voltál a telitalálatos, mi szinte mindannyian a vágyainkat fogalmaztuk meg.
Nem mondok semmit a találkozóról, az elképzelés nélküli "játékunk" még most is nyomaszt, pedig 3 nap után már múlni szokott...

1-2 Kisricso
1-3 Lundqvist(azt nem írom le mi lesz ha 1 csatárral indulunk neki a meccsnek...)
3-0 Jegemac A realista
1-2 Profi
2-0 Tutetem11
2-3 Karesz
1-2 Dani
1-3 Góbé
1-1 JM8H
0-1 mackó (Böde góljával a 91. percben)
X-X Gulya
X-X Janny
1-3 Pamp
0-2 gajo
1-2 SAs1899
2-2 Lorinc82

A válogatott meccsekre leadott tippek esetében nem vezetünk bajnokságot, az csak egyetlen csapatunk bajnoki mérkőzéseire szól.


Magyarország–Észtország
2013. szeptember 10. (20.30)

X-X Kisricso
X-X Lundqvist
X-X Jegemac
X-X Profi
X-X Tutetem11
X-X Karesz
X-X Dani
X-X Góbé
X-X JM8H
1-0 mackó
X-X Gulya
X-X Janny
X-X Pamp
X-X gajo
X-X SAs1899
X-X Lorinc82
jegemac
Olvasta: 1 | Válasz | 2013. szeptember 08. 13:01 | Sorszám: 316
Profi játékos, feldolgozza.
Mondjuk csodálkoznék ha taliznátok, szerintem a válogatottal van, kedden van még egy észtek elleni meccs.
Arra is lesz tippike?
Tényleg volt telitalálat a román meccsre leadott tippikék között.
Ha igen, akkor az egy óriási bravúr, az előjelek, pontosabban a mesterséges médiafelhajtás nem ezt az eredményt prognosztizálta.
Lehet, hogy a megalázó vereségért, a kiábrándító játékért inkább a zsurnaliszták okolhatók?
tutetem11
Olvasta: 1 | Válasz | 2013. szeptember 08. 06:21 | Sorszám: 315
Jó reggelt Uraim!

Válogatott meccs ide , válogatott meccs oda ma egy új nap kezdődik:
indulás Temerinbe ahol a mieink játszanak egy felkészülési tornán. Kiváncsi leszek Dani milyen állapotban lesz fejben a péntek után.
kisricso
Olvasta: 1 | Válasz | 2013. szeptember 08. 01:11 | Sorszám: 314
Ez a pénteki román-magyar meccs teljesen elkeserítő volt. És nem amiatt, hogy 2.percben megszerezték a vezetést, mert lett volna még idő egyenlíteni, fordítani. Hanem azért, mert a játékunk egyenlő volt a nullával, vagy még azzal se. És lehet itt bármit mondani, hogy fejlődik-e a focink vagy sem, de amíg mindig elbukunk akár a legelején, akár a legvégén (csoportmeccsekkor)addig abszolút nem fejlődik a labdarúgásunk. Lehet azon gondolkozni, hogy ki a hibás, kinek mit kellett volna mit csinálni, stb, stb...amíg az MLSZ-nek az a legnagyobb problémája, hogy egyes szurkolótáborok (nem csak a miénk) hányszor anyázza a bírót, szidalmazza az ellenfelet addig teljesen felesleges gondolkozni bármiben is. Mert igenis megvannak a nagy nyugati országokban is ezek a kedves megszólítások az ellenfél szurkolótáborának, játékosának. És nem csak Egervári a hibás mindenért (felnőtt válogatott), hanem az egész MLSZ és sleppje.

És akkor kicsit a mi aranykezű kéziseinkről
Békéscsabán játszottunk, nyertünk is 5góllal. Aminek nagyon örültem, hogy végig kezünkben tartottuk a meccset, amikor feljebb jöttek mindig volt 1-2 játékos, aki 4-5gólra növelte az állást. Meccs vége felé megsérült Vérten Orsi, remélem nem komoly a sérülése (bal kezét fájlalta, és talán valami kötést is kapott). Kovacsicz Móni le se utazott, derekát fájlalhatta Győr meccs után, bízom benne, hogy nem komolyabb az Ő sérülése.
És akkor szólnék néhány szót az utánpótlásunkról is. Ifi csapatunk X-elt, míg juniorok 10-el kaptak ki. Hatalmas hibákat hallok az utánpótlásunkról, remélem mielőbb javul a helyzetünk, mert ha így folytatjuk akkor ha kieshetnénk komoly kiesési gondjaink lennének. Úgy látszik, hogy a junioroknál (94-es a korosztály) 98-asokat akar játszatni az edző, és őket hosszú ideig nevelni, de nem biztos, hogy ez sikerre vezethet. És ezeknek a fiataloknak (98-asoknak) olyan hibáik vannak, amik az ő korukban nem csoda, de a junior bajnokságban nem férnek bele ezek.
gulya
Olvasta: 1 | Válasz | 2013. szeptember 07. 15:41 | Sorszám: 313
Üdv!

Kivert a víz tegnap.Szerencsétlen Guzmicsra verik a balhét,hát könyörgöm arra kéne aki őt oda betette.Jó mondjuk kap azért ő is.Ilyen szarul rég játszott ez a csapat.Félidőben akkor lehetett volna változás talán ha a Mészölyt be küldték volna az öltözőbe.Na akkor össze kapták volna magukat.De ezzel az Egervárival....Erre a posztra is úgy látszik külföldi edző kell,nincs más megoldás.Mindig elhisszük,hogy na majd most,aztán szar van a palacsintában.S a legszebb,hogy még mindig oda érhetünk simán a második helyre.Na ahogy a vak is mondja:-meglátjuk..
tutetem11
Olvasta: 1 | Válasz | 2013. szeptember 07. 13:37 | Sorszám: 312
Én az egész országabn uralkodó állapotokra gondolok. A foci csak egy szelete az egésznek.
orosz_hussalata
Olvasta: 1 | Válasz | 2013. szeptember 07. 13:07 | Sorszám: 311
Szerintem ilyesmiről nincs szó. Ebben a belterjes hazai "labdarúgásban" rendet kéne vágni, egyes csoportoknak nagyon kényelmes ez a semmi.
tutetem11
Olvasta: 1 | Válasz | 2013. szeptember 07. 12:00 | Sorszám: 310
"Ha valaha is létezett a magyarok Istene, az már rég itt hagyott bennünket."

Valami ilyesmire gondoltam a turáni átok alatt én is...
Sokat , nagyon sokat kéne tennünk hogy ismét ránk mosolyogjon a Jóisten. Teszünk is csak éppen nem érte, hanem ellene.
orosz_hussalata
Olvasta: 1 | Válasz | 2013. szeptember 07. 11:25 | Sorszám: 309
Egy olvasói levél az nso.hu -ról

„Kedves Nemzeti Sport!

Hogy őszinte legyek, nem igazán tudom megmondani, hogy mi vett rá arra, hogy most levelet írjak Önöknek. Talán a túl nagy feszültség, a stressz, a csalódottság, a magatehetetlenség… Lehet, hogy kissé megkönnyebbülök majd, ha kiírom magamból érzéseimet, bár nagyon nehéz szavakba önteni mindazt, amit a román–magyar után gondolok. Erdélyi magyarként újból megállapíthatom, hogy az „anyaországi” magyarok ismét cserbenhagytak engem/minket. Nem azért, mert kikaptak, hanem mert szívtelenül és akarat nélkül játszottak végig egy olyan meccset, amely számomra sokkal többet jelent egy egyszerű focimeccsnél. Én személy szerint 12 éve rúgom a bőrt itt Romániában, habár alacsony szinten, mégis szívvel-lélekkel! Hétfőn majd edzésre kell mennem, szembe kell néznem román nemzetiségű társaimmal, akik majd büszkén és öntelten mondhatják: „Na mi van, kis bozgorka, csak nem kikaptatok?” Lehet, önzőnek tűnik, de számunkra (erdélyi magyarok számára) a magyar válogatott mérkőzése egy ünnep, egy felüdülés. A sport az, ami ezekben az időkben erőt és reményt ad. A magyar sport. Amire büszkék lehetünk/lehetnénk.

A mai mérkőzés tökéletesen megmutatta a magyar nép jellegét: kishitűek és gyávák vagyunk, és sajnos azok is maradunk… Egy jó ideig. Szegény Puskás Öcsi bácsi, ha látja az utódokat, és beszélget ott fenn, az égi stadionban Hidegkuti Nándorral, bizonyára csak ennyit mondhat: „Nézd már, Nándikám. Ezek játszanak a mi mezeinkben! Annak idején kis lábvizet esetleg hozhattak volna nekünk!” – és mennyire igaza van. Mindezek ellenére tovább kell menni. Dolgozni, kitartani, erősödni… Edzésre menni, focizni tovább, teljes erőbedobással, egy jobb élet reményében. Bevallom őszintén, én is meglepődtem, amikor a 85. perc környékén könny szökött a szemembe. Nem vagyok az az érzékeny típus, de már nem bírtam azt a megaláztatást, amit a képernyőn láttam. Rossz érzés magyarként ennyire kiszolgáltatottnak lenni. És lehet, hogy közhelyesen hangzik, de abszolút semmi szerencsénk sincs. Sem sportban, sem úgy általában. Ha valaha is létezett a magyarok Istene, az már rég itt hagyott bennünket.

Ezúton szeretném megköszönni az Önök eddigi kiváló meg minőségi munkáját, és sok sikert kívánni a továbbiakban!

Maradok tisztelettel, egy 18 éves erdélyi srác.

P.S.: RIA, RIA, HUNGÁRIA!”
tutetem11
Olvasta: 2 | Válasz | 2013. szeptember 07. 08:00 | Sorszám: 308
Annyi , de annyi minden van a fejemben, csak én nem tudom úgy összetenni ahogy Te Profikám.
Én nagyon borulátó vagyok .
Mert egyfelől látom a törekvést a foci felvirágoztatására, de mégsem megy jól valami.
Miért van az hogy a románok ennyit fejlődtek az itteni meccs óta? Megtanultak volna focizni?
Ugyan, nem erről van szó. Csak egyszerűen akarati tényezőkben múltak felül minket és okoztak szinte fizikai fájdalmat nekünk, reménykedőknek. De ne csak a válogatottról beszéljünk, hiszen az csak a kirakat mondjuk úgy a hab a tortán. De mitől is lenne egy finom édes tortánk amikor valójában rohad az egész konyha?
Én állítom hogy pár játékosunkból hiányzik az egészséges nemzeti tudat. Elég csak végignézni a himnuszok alatt az arcokon, és mindent lehet tudni.
De persze mitől is lenne hazafias érzés ezekben a gyerekekben? Ők már annak a kornak a szülöttei akiknek természetes az hogy minket mindig és mindenhol elnyomnak. De hagyjuk is mert ez közhelyparádé lenne , mégha igaz is. Hazajönnek , letudják, de a szív legkisebb szikráját nem látom bennük.
Néha tényleg elgondolkodom hogy igaz lehet a turáni átok, mert egyszerűen nem igaz hogy már tényleg mindenki kijut egy világeseményre, mindenki. Szlovákia és hasonló "senki" államok a labdarúgás térképéről. Csak nálunk az a divat hogyha mi játszunk egy erős csapattal akkor: ááá nem lehet kiegyenlíteni ezt a különbséget mert ott ezerszer annyiből gazdálkodik egy klub. HA esetleg fordul a kocka és egy 10 órás munka után bálnavadászok jönnek hozzánk és nyernek akkor persze: ma már a futball kiegyenlítődött, bárki megfoghat bárkit. Mindig csak a duma mindig csak a maszatolás...
Miért várunk mást amikor elsősorban az önbecsülés hiányzik a mi labdarúgóinkból? Hogy a saját portánkon sepregessünk nézzük meg a mi második csapatunkat. Sehol egy minimális önbecsülés, lubickolunk a nihilben. Játékosaink garmadája lébecol éveket a tarcsiban minimális ambíció nélkül , szép fizetésért. Hát a francba is , nekik le kéne szaggatniuk a mezt az előttük állóról, és kiharapni a gyepet ha lehetőség adódik. De nem, a langyos víz az sokkal jobb. Nagyon nagy baj van az utánpótlásban azt gondolom. Persze , most megint álljunk meg és kezdjük elölről. Nincs ennyi idő már a világon.
Semmi gond elfogadom hogy ennyit tudunk. De akkor tegyük már a pofánkat alapállásba.
A dumából elég volt. Legalábbis nekem.
tutetem11
Olvasta: 1 | Válasz | 2013. szeptember 07. 07:39 | Sorszám: 307
"A kóklereket, a kapcsolati tőkés alkesz senkiket, a tao pénzekre utazókat pedig elcsapni a sportág környékéről is, de leginkább a gyerekek környékéről..."

Álom, álom , édes álom.
profi
Olvasta: 1 | Válasz | 2013. szeptember 07. 07:26 | Sorszám: 306
Szervusztok.
Mindörökké Magyarország, és Ferencváros.

"Nem szabad megkérdőjelezni az előrelépést" (Egervári)

Na most, én aláírom, hogy minden meccs más, és más. Egyiken sem jó az első, a legelső perc végén akkora szarvashibából gólt kapni, mint amilyet tegnap este mi kaptunk, főleg nem lehet jó, egy érzelmileg annyira túlfűtött mérkőzésen mint nekünk ez a románok elleni volt.
De milyen előrelépés mester?
Egyéni hiba ide, meg oda, egyetlen mérkőzés sem ér véget az első percben, a 90 minutumból akkor még 89 percnyi játék hátra van, ugye ez csak egyszerű matek, lehet, kell is menni tovább, megpróbálni változtatni az eredményen.
De nekünk nem volt kivel, nem volt középpályánk, ketté volt szakadva a játékunk, ott már a tizedik perc környékén váltani kellett volna.
Igen a románokon látszik, hogy Ők a budapesti mérkőzéshez képest fejlődtek, fejben, csapategységben mindenben.
Mi, a jelek szerint nem.
Tudjuk, látjuk, még mi szurkolók is, hogy olyan nagy variációs lehetőség a válogatott összeállítását illetően nincsen, de valami önkritikát, főleg most, ezt a mentális gyengeséget, összeomlást látva, és a középpálya szervező nélkül hagyása után én elvártam volna Mester.
Olyan volt az egész, mint Mexikóban a szovjetek ellen, kapott gól az elején, oszt semmi reakció a kispadról, lezsibbadva mindenki...
Egy Kapitány ezt egyszerűen nem engedheti meg magának.
Azt, hogy nincs minden eshetőségre készen, hogy reagáljon minden a pályán történt rezdülésre.
De a gól után sem láttam, vagy csak nem mutatták, hogy odahívott volna magához valakit, az előre megbeszéltek változtatási szándékával, hogy belenyúljon a mérkőzésbe.
Na ja nem is tehette, mert nem is volt ilyen embere a pályán, egy irányító, valamiféle vezér, és leginkább éppen tegnap este, a legfontosabb mérkőzésünkön nem volt.
Ezért pedig véleményem szerint három év után egy Kapitány igenis felelős, azért, hogy nem talált egy ilyen játékost a csapatába.
És igen én reménykedtem, de én nem arra készültem, hogy mi leszünk a "bársonyszőnyeg" a románok sétafikálásához, de oly módon, hogy még a "ráncot" is mi vasaljuk ki magunkból, nehogy a szomszédok masírozás közben hasra essenek.
Az fáj a legjobban, hogy úgy gyalultak le bennünket, hogy igazán meg sem izzasztottuk Őket.
Mégis milyen előrelépést látott Mester?
profi
Olvasta: 1 | Válasz | 2013. szeptember 06. 23:05 | Sorszám: 305
Már elküldtem amikor észrevettem, de egyébként sem gond, hisz tudod...-)
Már miért hagynád abba, még akkor sem kell abbahagyni, ha nem mi fogjuk, és főleg nem innen fogjuk megváltani a focinkat, de a semmiből aztán biztosan nem lesz semmi, csak gondolkozzunk, mondjuk tovább...
profi
Olvasta: 1 | Válasz | 2013. szeptember 06. 23:00 | Sorszám: 304
Szerintem igenis lesz változás Tutus.

Kell lennie, mert az elmúlt két évben eltagadhatatlanul, és kézzelfoghatóan látszik a változtatás szándéka, és olyan erővel, hogy az kamatozni is fog.
Fogadni mernék, hogy ez a mérkőzés ma este, legalábbis az elején nézőcsúcsot jelentett a köztévének, és ha nem pont a románok lettek volna az ellenfelek, akkor is magas lett volna a nézettség.
Egy olyan országban ahol ennyien érdeklődnek még mindig a foci iránt, ott igenis érdemes áldozni, érdemes a terület jelenleg fellelhető legjobb erőit összefogni, miközben néhány, jól átgondolt kulcspozícióba, az utánpótlásba, több évre szóló szerződéssel, nemzetközileg is elismert szakembereket igazolni, valamint az edzőképzés élére is.
A kóklereket, a kapcsolati tőkés alkesz senkiket, a tao pénzekre utazókat pedig elcsapni a sportág környékéről is, de leginkább a gyerekek környékéről...
Menni kell, "csinálni" kell tovább, és reményeim szerint minél előbb lesznek eredmények is.

tutetem11
Olvasta: 1 | Válasz | 2013. szeptember 06. 22:56 | Sorszám: 303
Ezért is írtam hogy nem a fórumozókra gondolok. Hanem ezekre a buzikra akik ebből vígan éldegélnek amíg mi lábon hordunk ki egy infarktust.
Sok szar semmirekellő, ..... de itt abba is hagyom.
profi
Olvasta: 1 | Válasz | 2013. szeptember 06. 22:17 | Sorszám: 302
Én nem voltam hurrá optimista, épp ez ellen beszéltem a mérkőzés előtt, és őszintén reménykedtem abban, hogy ez ellen a mostani román csapat ellen képesek odafigyelni, koncentráltan játszani, mert akkor pariban lehettünk volna.
profi
Olvasta: 1 | Válasz | 2013. szeptember 06. 22:12 | Sorszám: 301
idehaza tízen, húszon éve vidéki kis csapatokra pocsékolják a pénzeket, miközben a tradicionális nagy klubjaink, azok amelyekkel nem csak a saját régió, de az egész országban azonosulhatnak a szurkolók, azok pedig csak vegetálnak, vagy egyenesen, mint a Fradi estében hagyták nemtelen eszközökkel rombolni, de minden oldalról, a szövetség által, a saját vezetése, a szakma és bizonyos lelátói elemek által is.
Most stadionok épülnek, nagyon sokat fognak emelni a jelenlegi ingerszegény környezeten, menni kell tovább, és valamit most már tényleg kezdeni kell a hazai játékos neveléssel, a fiatalokkal, és nem csak velük, a valódi versenyeztetésükkel.
És oda kellene végre figyelni a srácok nevelésére is, hogy a néhány órás napi elfoglaltság után ne pótcselekvések, játékok, és a plázákban való lődörgések töltsék ki az idejüket.

orosz_hussalata
Olvasta: 1 | Válasz | 2013. szeptember 06. 21:58 | Sorszám: 300
Én kérek bocsánatot ezért a székely testvérektől.
tutetem11
Olvasta: 1 | Válasz | 2013. szeptember 06. 21:57 | Sorszám: 299
Megkérek mindenkit hogy a jövőben ne én legyek a szar pesszimista fasz...
Elegem van már a nagypofájú nyilatkozatokból, alázatot akarok és minimális erőfeszítést.
Nagyon unom hogy mindenki hurráoptimista a nagy semmire, és itt most nem a fórumozókra gondolok. Kevesebb pofázás , több foci kéne.
Komolyan gondolom hogy soha nem lesz itt semmi....
profi
Olvasta: 1 | Válasz | 2013. szeptember 06. 21:53 | Sorszám: 298
Itt van a mi csapatunk a Fradi is...
5-6 játékost kellene adnunk a válogatottba, de most, amikor mondhatni sokat áldozunk játékosokra, a külföldieket hozzuk, az helyett, hogy valami úton módon elérnénk azt, hogy a kint nem játszó játékosainkat hozzuk haza, és versenyeztessük hazai környezetben.
Ezeknek a játékosuknak a zöme úgy megy ki, ment ki külföldre, hogy nincs, nem volt, nem alakulhatott valódi kötődése semmilyen értelemben, se érzelmi, sem hétköznapi értelemben bármilyen hazai közösséggel se kisebbel, egy klubbal, sem az itt élő, a napi küzdelmeit élő honfitársakkal.
odakint pedig még kispadosként is annyi pénzt kereshet, hogy abból idehaza játszhatja a nagymenőt...
Mitől is várhatnánk el akkor tőlük azt, hogy egy ilyen, vagy az ehhez hasonló meccsen képesek legyenek megfelelni a mi magasabb elvárásainknak?
ők nem is érzik, érezhetik azt amit mi, nincs is közük a mi valóságunkhoz..
A mi Ferencvárosunknak pedig hatalmas felelőssége van, olyan erőt kellene képviselnie, hogy akinek csak lehet rúgjon idehaza ötöt, hatot, amennyit csak lehet, tud, ezzel is nagyobb küzdelemre késztetni, húzni felfelé a magyar focit...
orosz_hussalata
Olvasta: 1 | Válasz | 2013. szeptember 06. 21:51 | Sorszám: 297
Egervári lemondott már?
orosz_hussalata
Olvasta: 1 | Válasz | 2013. szeptember 06. 21:40 | Sorszám: 296
Ebben majd a magyarázat lesz szórakoztató. Az ellenfél nem engedte, hogy a játékunkat játsszuk (persze, ezért ellenfél).
profi
Olvasta: 1 | Válasz | 2013. szeptember 06. 21:35 | Sorszám: 295
Sokkal nagyobb bajok vannak itt, a sokunk által ismert gondjaink, gyermekbetegségeink az ehhez hasonló hőfokú meccseken rendszeresen előjönnek.
És most rengeteg bekezdésben sorolni is tudnám, mint ahogy sokan mások is, szépen pontokba szedve, de leírni, annyit sokat írni nincs kedvem.
És annak ellenére, hogy ismertek a gondjaink, én mégis őszintén reménykedtem.
Ehh..
Csak oda kellett volna figyelni, hogy sokáig X legyen a meccs, és aztán...

lundqvist
Olvasta: 1 | Válasz | 2013. szeptember 06. 21:18 | Sorszám: 294
Varga hátát is meglapogatnám.. 1 passzt nem bír adni... A banda 90%át szélnek ereszteni...
lundqvist
Olvasta: 1 | Válasz | 2013. szeptember 06. 21:03 | Sorszám: 293
Innen az X is bravúr.. Komolyan mondom...
Tovább ...
 
Jelmagyarázat    Van új hozzászólás
   Ezeket a hozzászólásokat már láttad
... Hibabejelentés | | | Gondola ...