02:42:27
 Frissítés
Keresés | Új hozzászólás
 
   » Isten hozott, kedves Vendég ! Fórumlakók | GY.I.K. | Bejelentkezés | Regisztráció   
 
 » méhes Fórum+  » Műhely
Téma: Pilisi Lovagrend
... Elejére 1. lap 
gajo
Olvasta: 4 | Válasz | 2021. szeptember 21. 16:06 | Sorszám: 500
Annyira csökken, hogy végül majd fizetnek a bűnözésért...

Ja a fiatalok egy-két napja is agyonvertek egy öreg magyart. Ja csökken.
R.András
Olvasta: 4 | Válasz | 2021. szeptember 21. 13:37 | Sorszám: 499
Varga Judit: nem elég együttérezni, aktívan segíteni kell
2021. szeptember 21. 13:12
Nem elég együttérezni, aktívan kell segíteni - mondta Varga Judit igazságügyi miniszter az Összefogás a bűncselekmények áldozataiért című szakmai konferencia megnyitóján kedden Budapesten.

A miniszter az Igazságügyi Minisztérium és az Országos Rendőr-főkapitányság által közösen szervezett rendezvényen kiemelte: a legfontosabb, hogy a bűncselekmények száma csökkenjen, az áldozatoknak nyújtott állami segítség pedig növekedjen.

A bűnözés évek óta valóban csökken, különösen az élet és a vagyon elleni bűncselekmények száma, az áldozatvédelem pedig egyre jobb eredményeket ér el - tette hozzá.

Varga Judit felidézte: a rendszerváltás előtt állami áldozatvédelem nem létezett, az ezzel kapcsolatos első törvény 2006-ban született meg.

Trócsányi László 2017-ben új modellt indított el a helyi áldozatsegítő központok kiépítésével. Már nyolc megyeszékhelyen vannak ilyen központok, amelyek a húsz kormányhivatallal együttműködve látják el feladataikat, és 2025-ig kiépül a minden megyére kiterjedő hálózat - mondta a miniszter.
... https://gondola.hu/hirek/278714-Varga_Judit__nem_eleg_egyutterezni__aktivan_s ...
R.András
Olvasta: 4 | Válasz | 2021. szeptember 14. 08:39 | Sorszám: 498
Moys Zoltán, a Védett Társadalom Alapítvány társalapítója
„Konzervatívnak lenni nem azt jelenti, hogy ragaszkodunk a tegnaphoz, hanem hogy aszerint élünk, ami örökké igaz.” (Antoine de Rivarol)
Hogy érdemes volt-e megalapítani a Védett Társadalom Alapítványt? A választ pillanatok alatt megkaptuk, Önöktől, Tőletek. Alig jelentettük be, elementáris erővel áradtak felénk az igenek, a tenni akaró jó szándék, a szeretet, amit kaptunk megsokszorozta erőnket és harci kedvünket, miközben alig győzzük feldolgozni azt a sok felajánlást és javaslatot, amely minden csatornán érkezik hozzánk.
Köszönjük, hogy az első szóra megérezték és megértették szándékunkat, mert bizonyára mindannyiukban hosszú ideje dolgozott már az érzés: valamit tenni kell. Gyermekeink, családjaink, közösségeink, nemzetünk, hitünk és alapvető értékeink védelmében.
Eddig is láttuk, tapasztaltuk azokat az életveszélyes folyamatokat és azok irányítóit, akik az alapvető értékek lerombolásában érdekeltek. Mondhatjuk, a küzdelem évezredes az egyetemes értékek, a hagyomány ala pjain állók, az igazság keresők és a relativista, anyagelvű ellenerők, a hazugság zsoldosai között. Eddig úgy gondoltuk, a sötétség ellen elegendő fényt gyújtani. Hogy nem kell törődnünk a rombolókkal, elég, ha gyökereinkhez ragaszkodva élünk, építünk, és próbáljuk utódainknak is átadni a normális, isteni rend szerinti világot, harmóniában a természettel, a család, a nemzet és a nemzetek közösségének sokszínű egységében. Ezt valljuk ma is, de most már olyan erővel, és a globális tudatformáló eszközök segítségével olyan harsányan támad a sötétség, hogy alig győzünk olyan ütemben építkezni, amilyenben ők rombolják értékeinket.
Mi itt közép-és kelet Európában még tartjuk magunkat, ha körülnézünk családi, baráti, települési közösségeinkben, láthatjuk, messze nincs akkora baj, mint az a felnagyított, eltorzított virtuális valóságban tűnik, de pillanatok alatt megfordulhat körülöttünk a világ. Ne várjuk meg, hogy lerombolják templomainkat, hogy elvegyék gyermekeinket, hogy térdre kényszerítsenek el nem követett bűnökért, hogy elárasszanak idegen eszmékkel és embertömegekkel, hogy káoszt teremtsenek és a rendellenességet tegyék követendő példává, kötelező normává. Ma még hihetetlenül hangozhat sok magyar ember számára, de ideje, hogy meghallják a vészharangot: ez a feje tetejére állított világ itt van már a kapuink előtt és a trójai falóval érkezett belső ellenségeink is gyengítik a falainkat. Ne várjuk meg, hogy valóság legyen abból a ma még távolinak tűnő abszurd utópiából, ami a nyugati világban már a mindennapok részévé vált.
Ahhoz, hogy értékvédő küzdelmünk hatékony legyen, mindenekelőtt álljunk meg egy pillanatra, lépjünk ki a mindennapok sodrásából és térjünk vissza a fundamentumhoz:
Létezik egy időtől és tértől független igazság, ami megkérdőjelezhetetlen. Ez az igazság abszolút, Istentől való, égi törvény. Ez nem az „én” vagy a „te” igazságod. Tőlünk független, felettünk álló igazság. Mi annyit tudunk vele kezdeni, hogy törekszünk a megismerésére és a befogadására. Mégis, a kinyilatkoztatás konkrét megismerése nélkül is minden jó szándékú ember a lelke mélyén tudja és érzi, mi a jó, mi a helyes és mi a hamis, mi a rossz. Ezek a természetből fakadó megkérdőjelezhetetlen, felülírhatatlan erkölcsi törvények jelentik minden társadalom alapját. Ennek a mindnyájunkban benne élő törvénynek a megvédésre kell most összefogással felesküdnünk.
Így amellett, hogy továbbra is az értékek építésére koncentrálunk, a védelemre is erőforrásokat kell csoportosítanunk, hogy ellenálljunk az egyre elhatalmasodó romboló erőknek. Ezért alapítottuk meg a Védett Társadalom Alapítványt, hogy a sok építő és védő egyént és közösséget hálózatba szervezzük, így hatékonyabban védhetjük meg évezredek alatt átörökített értékeinket.
Mivel a probléma globális, mindenképpen nemzetközi hálózat építésére van szükség, a lokális szerveződések összekötésével. A 21. század ugyanis már nem elsősorban a nemzetek kö zötti harcokról szól, hanem a normalitás, a hagyomány védői és annak rombolói közötti világméretű – egyelőre még szellemi – összecsapásról. Meggyőződésem, hogy még bőven mi, a normalitáspártiak vagyunk csendes többségben. De ideje hallatni a hangunkat és cselekedni. Minden olyan egyén és közösség a szövetségesünk, aki az egyetemes emberi értékekben, röviden a normalitásban hisz és minden olyan erővel szemben össze kell zárnunk, amelyek az alapvető emberi létformákat akarják lerombolni.
Ehhez a ránk váró küzdelemhez először a hitünket kell visszanyerni, megerősíteni. Mert akinek hite van, annak nincs veszítenivalója. Akinek nincs vesztenivalója, az bátorságot nyer. Aki bátor, az szabad ember. Aki szabad, az nagy dolgokra képes. Mi pedig nem adhatjuk alább, mert, ahogy Ham vas Béla is fogalmazott: „Az élet arra való, hogy nagy dolgoknak feláldozzák.” Erre az áldozatos munkára, küzdelemre hívunk minden jó szándékú embert!
Üdvözlettel,
Moys Zoltán, alapító
R.András
Olvasta: 5 | Válasz | 2021. július 29. 17:43 | Sorszám: 497
Idén július 29-ére esik a túlfogyasztás világnapja.
Ez az a nap, amikor a Föld éves erőforrásai kimerülnek, vagyis 2021-ben kicsit több, mint fele annyi idő alatt használtuk fel azt az erőforrást, aminek december végéig ki kellett volna tartania. Ha ti is változást szeretnétek, próbáljátok ki a WWF Magyarország Léptem applikációját, ami konkrét tippekkel segít, hogy a fenntartható és környezettudatos életmód útjára lépjetek.
... www.facebook.com/greengocarsharing/posts/4534348589910055
R.András
Olvasta: 4 | Válasz | 2021. július 14. 11:16 | Sorszám: 496
Biológiai fegyver

Anekdotikus ismeretek szerint az ivóvíz állati vagy emberi ürülékkel és hullákkal való megfertőzése, mint harcmodor, talán a történelem előtti időkre nyúlik vissza. Így például a visszavonuló seregek hullákat hagytak a kutakban, hogy ellenségük ivóvíz hiányában ne üldözhesse őket.

Siro Trevisanato mikrobiológus a New Scientist c. lapban közölte véleményét [1], mely szerint a hettiták fertőzött kosokat küldtek az ellenséges területekre, hogy tularémiával, egy pusztító bakteriális fertőzéssel gyengítsék le a lakosságot.
... https://hu.wikipedia.org/wiki/Biol%C3%B3giai_fegyver#A_XX._sz%C3%A1zad_el%C5% ...
R.András
Olvasta: 4 | Válasz | 2021. július 06. 10:16 | Sorszám: 495
Visegrádi Nemzetközi Palotajátékok 2021
A tornákon több világbajnok lesz, világcsúcs tartó, kiváló magyar katonai hagyományőrzők. Nagyon jó programot fogunk megvalósítani akármennyien is jönnek. Rajtunk nem fog múlni. Ugyanaz a látványos forgatag, ugyanaz a sokszínűség az alsó várban, a lovagi tornapályán, a szabadtéri színpadon, a gyerekjátszóházakban.
... https://gondola.hu/cikkek/119925-Visegradi_Nemzetkozi_Palotajatekok_2021.html
pandala
Olvasta: 5 | Válasz | 2021. június 22. 20:30 | Sorszám: 494

+ ---> http://forum.vectrix.hu/index.php?f=16&t=7510&m=22 !
R.András
Olvasta: 5 | Válasz | 2021. június 22. 14:27 | Sorszám: 493
Pannonhalmi bencés diák innovációs nagydíja: találmánya a gyógyítást segíti
2021. június 22. 14:00
Nemzetközileg is jegyzett kutatási eredményt ért el: Seitz Erik, a Pannonhalmi Bencés Gimnázium diákja: a rákgyógyítást segíti találmánya – derült ki abból a jelentésból, amelyet a Magyar Innovációs Szövetség juttatott el a Gondolának.

A 30. alkalommal meghirdetett, 2020-21. évi Országos Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny legjobb, legtehetségesebb fiatal feltalálóinak és tudósainak 11 díjat, a díjakkal járó több mint 2,5 forint ösztöndíjat osztott ki a május 22-ei eredményhirdetésen a versenyt szervező Magyar Innovációs Szövetség, dr. Pakucs János, a szervezőbizottság elnöke és dr. Birkner Zoltán, az NKFIH elnöke közreműködésével. 12 kiemelkedő középiskolai tanár 500-800 E Ft-os, 11 középiskola 800-1000 E Ft-os díjban részesült. A díjazottakról és a további 54, dicséretben részesített pályázatról szóló kiadvány a következő linken nyitható meg.

A középiskolás fiatalok számára meghirdetett verseny végső szakaszához érkezett. A 188 pályázó közül az első fordulóból 116 jutott tovább, akik közül 99-nek sikerült kidolgoznia és bemutatnia pályázatát az akadémikusokból és gazdasági szakemberekből álló bírálóbizottságnak.

A június 22-ei eredményhirdetésen a középiskolás fiatalokat, tanárokat Novák Katalin, miniszter és Freund Tamás, az MTA elnöke köszöntötte – derül ki a MISZ által a Gondolához eljuttatott beszámolóból.

A legjobbnak ítélt pályázók 4 első, 4 második és 3 harmadik díjat, valamint 1 különdíjat vehettek át Dr. Bódis József államtitkártól (ITM), Rácz Zsófia, h. államtitkártól és Jakab László, zsűrielnöktől. A díjazottak az ösztöndíjak mellett okleveleket és iparművész által készített porcelán kisplasztikát is kaptak.

Kiemelkedő, nemzetközileg is jegyzett kutatási eredményeket ért el: Seitz Erik (Pannonhalmi Bencés Gimnázium) „Az epitheliális-mezenchimális átmenet (EMT) új, többsejtes hálózatos modelljének kifejlesztése és új, potenciális gyógyszercélpont megtalálása a hibrid-EMT-nek a modellbe építésével˝ című pályázatával. Erik célja, hogy a rákos áttétek kialakulásának kezelésére, nemzetközi szinten is új klinikailag alkalmazható gyógyszercélpontot találjon, amellyel életeket menthetünk.

Radó János (Berzsenyi Dániel Gimnázium) PenAlone c. pályázatával. János olyan világ szinten is újdonságnak számító vezeték nélküli író és rajzeszközt fejlesztett, mely az eddigi digitális tollaktól eltérően tetszőleges felületen használható, nem hagy nyomot, az írt szöveg, rajzolt ábra pedig valós időben megjelenik a monitoron.

Balázs Gábor Gergő (Ócsai Bolyai János Gimnázium) „Láthatatlan kísérő nyomában egy egzotikus csillagrendszerben˝ c. pályázatával. Gábor kutatásának alapja egy különleges kettőscsillag, melynek fedéseit felhasználva és ismerve a fény terjedési sebességét, keresett Földhöz hasonló bolygót.

Ecsedi Boglárka (Hajdúböszörményi Bocskai István Gimnázium) „A mesterséges neurális hálózatok strukturális optimalizálása˝ c. pályázatával. Boglárka a hálózattudomány eszközeinek segítségével különböző hálózatregularizációs módszereket határozott meg, melyek a mesterséges neurális hálózatok működésének optimalizálását tűzték ki célul.

Az elsődíjas pályázók megkapták a lehetőséget a bíráló-bizottságtól, hogy Magyarországot képviseljék az Európai Unió, 2021 szeptemberében a Salamancai Egyetem által rendezendő “32.Fiatal Tudósok Versenyén”, amelyen 37 ország fiataljai versenyeznek a díjakért (3500-7000 euró).

Azon középiskolák, melyek műszaki, természettudományos szakkört, klubot működtettek, és legalább 3 vagy több nevezést adtak be, a nevezések közül pedig legalább kettő a 2. fordulóba jutott, 800-1000 E Ft-os díjban részesültek. 12 kiemelkedő középiskolai, természettudományt oktató tanár ugyancsak díjban részesült (500-800 E Ft értékben) – zárul a Magyar Innovációs Szövetség Gondolához eljuttatott jelentése, amelyet dr. Pakucs János örökös elnök jegyzett.
gondola
... https://gondola.hu/hirek/274724-Pannonhalmi_bences_diak_innovacios_nagydija__ ...
R.András
Olvasta: 6 | Válasz | 2021. május 30. 08:55 | Sorszám: 492
Karikó Katalin a jövőben a rák elleni küzdelemre koncentrál
A világhírű magyar tudós egyszer majdnem abbahagyta az mRNS-kutatást.
... www.facebook.com/Indexhu/posts/4590842557615680
R.András
Olvasta: 6 | Válasz | 2021. május 25. 11:00 | Sorszám: 491
Szabadság nem virul a holtnak véréből
Ugyanakkor a Himnusz elmélyültebb tanulmányozásával szembe ötlik egy másik verssor: „S ah, szabadság nem virúl / A holtnak véréből…” Igen, Kölcsey világosan látta, s ez nekünk, maiaknak különösképp megszívlelendő: nem meghalni, hanem élni kell a hazáért.
... https://gondola.hu/cikkek/119551-Szabadsag_nem_virul_a_holtnak_verebol.html
R.András
Olvasta: 6 | Válasz | 2021. május 23. 02:02 | Sorszám: 490
"Gyáva népnek nincs hazája"
R.András
Olvasta: 6 | Válasz | 2021. május 23. 00:59 | Sorszám: 489
Pomogáts Béla: egy irodalomtörténész portréja

Pomogáts Bélának (1934) harmincezres könyvtára van (és négy-öt macskája), nekem talán ötezres (és egy macskám), viszont van egy külön Pomogáts-polcom. (Ezek szerint egy macskára kb. 5 könyv esik.) 85. születésnapjára jelent meg portrékötete, benne Cseke Péter kismonográfiájával, Gáspár György és Benedek Anna által készített életútinterjúval, valamint Pomogáts Béla könyvészetével, életrajzi adataival és képmelléklettel. Az életútinterjúban elmondottak jórészét ismertem, hiszen sokat utaztam, konferenciáztam együtt Pomogáts Bélával, közben mindig szívesen beszélt életéről, találkozásairól, s a történetbe engem is belefoglalt, hiszen 2012 novemberében kérésére tőle vettem át a Magyar Nyelv és Kultúra Nemzetközi Társaságának ügyeit. Ő Lőrincze Lajostól kapta, s úgy érezte, hogy egy Lőrincze-utód nyelvésznek adja át a stafétát. Így kerültem bele én is az életrajzba, s persze így kerül majd bele ő is az enyémbe. Nevéből tréfát faragott a kedves barát, Lázár Ervin (A Négyszögletű Kerek Erdő): „Zordonbordon előredöntötte a felsőtestét, suttogva mondta: – Tudjátok meg, hogy az erdőben rettenetesen elszaporodtak a pomogácsok! Tátott szájjal nézték. – Micsodákok? – kérdezte Szörnyeteg Lajos. Zordonbordon végigpásztázta az értetlen arcokat. – Ezt a műveletlenséget! – mondta fitymálóan. Azt akarjátok mondani, hogy nem tudjátok, mik azok a pomogácsok?” A név viselője az interjú elején elmondja: a pomogács horvát eredetű szó, az ágyú elsütésében segédkezőt jelentette. Lehetne jelképesnek is tekinteni. (A továbbiak az E-NYÉK című folyóiratban olvashatók.) (Pomogáts Béla. Egy irodalomtörténész portréja. Benne: Cseke Péter: Otthon mindenütt a magyar „szigettengereken”. Pomogáts Béla és az „irodalmi nemzet” boltozata. 7—47. Gáspár György—Benedek Anna: Gyorstalpaló a 20. századhoz. Beszélgetések Pomogáts Bélával. 49—124. MMA Kiadó, Budapest, 2019. 168 oldal.)
... www.balazsgeza.hu/?p=10593
R.András
Olvasta: 6 | Válasz | 2021. május 21. 00:46 | Sorszám: 488
Diákokkal találkozott Karikó Katalin Szegeden
Karikó Katalin Széchenyi-díjas kutatóbiológus, biokémikus, az egyik koronavírus elleni, mRNS alapú vakcinát kifejlesztő BioNTech cég alelnöke diákokkal beszélget a Szegedi Radnóti Miklós Kísérleti Gimnáziumban 2021. május 20-án. MTI/Rosta Tibor
2021. május 20. 22:17
A Szegedi Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium biológia tagozatos diákjaival találkozott, majd több mint kétszáz éves orvosi köteteket fogadott örökbe a Somogyi-könyvtárban Karikó Katalin csütörtökön.

A kutató az intézmény néhány biológia tagozatosával beszélgetett munkájáról, majd a gimnázium diákjaival találkozott. A biokémikus arra a kérdésre, hogyan válhat egy fiatal sikeres kutatóvá, azt válaszolta, csak nagyon lassan derül, ki, hogy valaki az-e. Tíz évvel ezelőtt ő maga sem számított annak. Arra kell törekedni, hogy jó kutatók legyünk - mondta. Az a fontos, hogy az ember, amit tesz, szívvel-lélekkel tegye, örömét lelje a munkájában - tette hozzá.

Karikó Katalin úgy fogalmazott, hogy sok nehézséggel szembesült pályáján, többször is elbocsátották. A szakember szerint érdemes azonban a kudarcra úgy tekinteni, hogy azzal új lehetőségek nyílnak meg arra, hogy valami másba kezdjünk. Lehet, hogy az mRNS-alapú vakcina sem jöhetett volna létre, ha nem kényszerül többször is új irányba fordulni pályája során - közölte a kutató, aki arra biztatta a diákokat, ne adják föl álmaikat.
... https://gondola.hu/hirek/273207-Diakokkal_talalkozott_Kariko_Katalin_Szegeden ...
R.András
Olvasta: 6 | Válasz | 2021. május 13. 09:49 | Sorszám: 487
Orbán Viktor személyesen fejezte ki elismerését Karikó Katalinnak
2021. május 13. 09:09
Orbán Viktor a Karmelita kolostorban fogadta Karikó Katalint, a szintetikus mRNS-alapú vakcinák technológiájának szabadalmaztatóját – tájékoztatott Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

A kötetlen beszélgetés során a miniszterelnök kifejezte elismerését és nagyrabecsülését a Széchenyi-díjas kutatóbiológus munkásságával kapcsolatban, valamint Karikó Katalin személyes életútjáról, az mRNS-alapú vakcinák kifejlesztéséről, a magyar tudomány nemzetközi teljesítményéről és az oltás fontosságáról is szó esett.
... https://gondola.hu/hirek/272855-Orban_Viktor_szemelyesen_fejezte_ki_elismeres ...
R.András
Olvasta: 5 | Válasz | 2021. május 12. 01:04 | Sorszám: 486
Génszerkesztés a szervezeten belül – ha bejön, az óriási áttörést jelenthet
Forradalmi megoldással szerkesztették a géneket a tudósok, reményeik szerint meggyógyíthatják a vakság egy fajtáját
Az amerikai orvosok eddig négy önkéntesen hajtottak végre génszerkesztést a beteg szervezetén belül. Ha a módszerük sikeres, azzal más, súlyos genetikai betegségeket is kezelni lehetne.
1 hozzászólás
16 megosztás
... www.facebook.com/hvg.tech/posts/3871326089612372
gajo
Olvasta: 6 | Válasz | 2021. május 11. 17:00 | Sorszám: 485
Vajon jelenleg mennyi orvos segíti az "idegen" betegeket külföldön?
R.András
Olvasta: 6 | Válasz | 2021. május 07. 20:02 | Sorszám: 484
Sajnos egy ilyen világjárványnak kellett bekövetkeznie, hogy megértsük a tudósok munkájának fontosságát - emelte ki Lomnici Zoltán. Hozzátette: fontos a tudósok megbecsültségének további erősítése, hiszen minden Magyarországról távozó kutatóval rengeteg szellemi tőke is elmegy.
... https://gondola.hu/hirek/272595-Kituntette_Kariko_Katalin_biokemikust_az_Embe ...
R.András
Olvasta: 6 | Válasz | 2021. április 22. 13:40 | Sorszám: 483
Én egész népemet fogom,
Nem középiskolás fokon,
Gyógyítani !
R.András
Olvasta: 6 | Válasz | 2021. április 16. 21:26 | Sorszám: 482
Korszakhatáron állunk.
Eddig volt a "minden mindegy kor".
A jók ugyanazt kapták jutalmul, amit a rosszak büntetésül: mindenki meghalt.
Azon dolgozunk, hogy kezdődjék el a "nem minden mindegy kor".
Akkor a jók majd már nem halnak meg.
R.András
Olvasta: 6 | Válasz | 2021. április 16. 09:57 | Sorszám: 481
Jó hírt jelentett be az SMA-betegek számára Kásler Miklós

Az SMA-ban szenvedő magyar betegek számára kulcsfontosságú megállapodást kötött a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő, idén áprilistól egyedi méltányosság alapján elérhetővé válik hazánkban a Zolgensma nevű génterápiás gyógyszer – jelentette be közösségi oldalán Kásler Miklós.
... https://gondola.hu/hirek/271611-Jo_hirt_jelentett_be_az_SMA-betegek_szamara_K ...
R.András
Olvasta: 6 | Válasz | 2021. április 13. 18:36 | Sorszám: 480
Német orvosdiagnosztikai céget vásárolt a 77 Elektronika Csoport

Több mint 20 éves üzleti együttműködést követően a 77 Elektronika Csoport megvásárolta a lichtenfelsi központú, Hessen tartományban működő Analyticon Biotechnologies AG 100 százalékát - közölte a magyar tulajdonú orvostechnikai vállalat kedden az MTI-vel.
... https://gondola.hu/hirek/271488-Nemet_orvosdiagnosztikai_ceget_vasarolt_a_77_ ...
R.András
Olvasta: 7 | Válasz | 2021. április 08. 08:23 | Sorszám: 479

... www.facebook.com/sandor.pal.1272/posts/289613946067989
R.András
Olvasta: 7 | Válasz | 2021. április 05. 23:42 | Sorszám: 478
Minden információ. Az anyag és az energia is az.

... https://www.facebook.com/www.bardoconsulting.hu/posts/284729356546672
R.András
Olvasta: 7 | Válasz | 2021. március 30. 10:28 | Sorszám: 477
A Terrosa kapta az Innovációs Nagydíjat
A 2020. évi Magyar Innovációs Nagydíjban a Richter Gedeon Nyrt. részesült a Terrosa®, egy új bioszimiláris magyar gyógyszer létrehozásáért.
... https://gondola.hu/cikkek/119084-A_Terrosa_kapta_az_Innovacios_Nagydijat.html
R.András
Olvasta: 7 | Válasz | 2021. március 26. 15:51 | Sorszám: 476
Freund: „Nemzeti szintű együttműködés kell”
A tudomány nemcsak a problémák azonosításában, de a hatékony megoldások megtalálásában, az anyagiak mellett a szellemi és erkölcsi erőforrások feltárásában, a gazdasági érdekcsoportok meggyőzésében és a társadalom mozgósításában is fontos szerepet játszhat. Még nemzetközi színtéren is tud segíteni az ország vezetésének.
... https://gondola.hu/cikkek/119054-Freund____8222%3BNemzeti_szintu_egyuttmukode ...
Tovább ...
 
Jelmagyarázat    Van új hozzászólás
   Ezeket a hozzászólásokat már láttad
... Hibabejelentés | | | Gondola ...