Téma: Az emberi rasszok sokfélesége |
|
mpd |
|
Jó, de a Biblia súlyosan lamarckista. A juhok a sávos árnyékolásban fogantak, így a megszületett bárányok foltosak lettek. Ez reverz transzszkripció, és mint ilyen, a genetika egyik fontos dogmájába ütközne. Úgyhogy kételkednünk kell az eset valódiságában. Valószínűleg Jákob ugyanúgy hamisításra vetemedett, mint dr. Kammerer a bábavarangy esetében. |
|
Rendes Kis |
|
Ha csak a Bibliát olvasta, abban is van genetika: Jákob úgy csapta be az apósát, hogy megállapodott vele: a juhnyáj szaporulatából az egyszínűek lesznek az apósé, a foltosak Jákobé - oszt úgy keresztezte az állományt, hogy mind pöttyösek legyenek ... |
|
|
Rendes Kis |
|
Én eddig csak a címlapját olvastam. Nem biztos, hogy mondja, mindenesetre mondania kellene ... |
|
mpd |
|
(megtaláltam, letöltöttem, el fogom olvasni) |
|
mpd |
|
Na ez utóbbi érdekes. Mit mond, miért szükséges a rasszok sokféleségének megőrzése? |
|
Rendes Kis |
|
A pápának is van szeme: meg tudja különböztetni a fehéret a feketétől. A pápa is írt enciklikát a Teremtésvédelemről. A Teremtésvédelembe beletartozik az emberi rasszok sokféleségének megőrzése is. |
|
mpd |
|
A pápa nyilván nem tanult biológiát. Plusz nem olvasta Malthust. Darwinról meg még harangozni se hallott. |
|
Rendes Kis |
|
A pápának annyiból igaza van, hogy a kereszténységnek a hivatása pontosan a törzsi háborúk beszüntetése. A nagy tévedése: hogy a törzsi háborút nem lehet egyoldalúan beszüntetni. Ha mi beszüntetjük, de a többi törzs nem, akkor kiirtanak minket. Minekünk erről nagyon közeli, húsbavágó tapasztalatunk van: Trianon.
Nem elég a bociszemű arab kisgyerekekre gondolni, akik lerombolt otthonaik látványával masíroznak felénk. A bociszemű skandináv kisgyerekekre is kell gondolni, akik az elmúlt 100 évben nem születtek meg. |
|