Téma: Marx Károly prófétai habilitációja |
|
negyven rabló |
|
A nagybetűs Hit nem feltétlenül része a vallásnak! Mondom ezt olyanként, aki vallásos nevelést kapott! |
|
R.András |
|
Tegyük azt: a Fiú a Világ Világossága ! |
|
|
|
R.András |
|
Igen ! Ugyanez, a teológiai terminológiával: az Atya szüli a Fiút ! |
|
|
Rendes Kis |
|
Karl Marx Rebuttal: Debunking Communism from "The School of Life" |
|
|
Rendes Kis |
|
Feladatkiírás. Szerintem Marx tökéletesen jól látta, hogy 2 fő princípium van: a Lét és a Tudat. De, úgy emléxem, azt állította, hogy a tudat "tükröződés". Szerintem ez téves állítás. A tudat nem tükröződés, hanem "szemlélődés". A feladat: annak eldöntése, hogy melyikünknek van igaza. |
|
|
Rendes Kis |
|
A gazdag családba beházasodás sok szenvedéssel jár ! Beleszületni sem könnyű, azzal is meg kell szenvedni ! |
|
mpd |
|
Vagy jó helyre kell születni (nősülni, férjhez menni stb.) |
|
Rendes Kis |
|
Ez a bolseviki kommunisták nagy tévedése: hogy a gazdagságot el lehet lopni. Nem igaz. Azért meg kell szenvedni. |
|
Rendes Kis |
|
Ezzel semmi gond, mindenesetre nem örökölhető: tanulni kell. |
|
mpd |
|
Hát.... ezek szerint te dawkinsistább vagy nálam, mert szerintem a "nemesség" az összetettebb valami, mintsemhogy egyben másolható legyen. Persze, tudom, az utánozhatóság a lényeg, de én úgy gondolom, ennél bonyolultabb a helyzet, a nemesség inkább valamilyen viselkedési formák összessége, mint EGY viselkedésforma. |
|
Rendes Kis |
|
A nemesség és a (lelki) gazdagság egyértelműen mém. A vagyon látszólag nem. Valójában, ha az ember nem szenved meg érte, hanem csak úgy az ölébe pottyan, nem tud vele mit kezdeni, el fogja herdálni. |
|
mpd |
|
Jó, de a "nemesség" meg a "gazdagság" az nem mém, hanem tulajdonság. |
|
Rendes Kis |
|
A géneket örököljük, a mémeket tanuljuk. |
|
mpd |
|
Ezek szerint Te nem támogatod a szerzett tulajdonságok örökölhetőségének elméletét. |
|
Rendes Kis |
|
És a lemondás. A szépségért is szenvedni kell. |
|
Rendes Kis |
|
A szenvedés nemesít. Nem a mások szenvedése. A sajátunk. A proletároknak önmagukat kell legyőzniük, hogy urakká váljanak. A lopott értékektől nem leszünk nemesek, csak sznobok. A perzsa sah sem szerezheti meg a tudást "királyi úton". Csak úgy, mint más halandók: verejtékkel, fáradsággal. |
|
Late Devonian |
|
Indulj az útra és vissza se nézz! Múltad a fájó, bús ezer év. Rád ragyog végre a fényteli nap, Boldogan, vígan zengd hát e dalt.
Április 4-ről szóljon az ének, Felszabadulva zengje a nép. Érctorkok harsogva zúgják a szélnek Felszabadítónk hősi nevét!
Április 4-ről szóljon az ének, Felszabadulva zengje a nép. Érctorkok harsogva zúgják a szélnek Felszabadítónk hősi nevét!
Dörgött az ágyú és zúgott a nép. Vérzett a föld és zengett az ég. Győzött a Szovjetek hős serege Századok könnyét így mosta le.
Április 4-ről szóljon az ének, Felszabadulva zengje a nép. Érctorkok harsogva zúgják a szélnek Felszabadítónk hősi nevét! |
|
|
|
Rendes Kis |
|
Mi is non-komfortisták vagyunk. A nem szándékolt következményekről írott posztomban már idéztem Bastiatot, most nagyobb terjedelemben idézek (Homolya Dániel posztja - megjegyzés: a napi valósággal való esetleges egybeesés csupán a véletlen műve lehet, hiszen Bastiat mindezt az 1800-as évek közepén írta... Bár mindannyian tudjuk, hogy vannak olyan gondolatok, amelyek örök érvényűek) "A non komfortisták sorsa"
... www.facebook.com/111296975559632/photos/a.617526734936651.1073741825.11129697 ... |
|