Téma: Pilisi Lovagrend |
|
R.András |
|
A turista idegen szó, aminek átvételére nem volt semmi szükség. A szó pozitív jelentéseire megvannak a magyar szavaink: aki a hegyeket mássza, az természetjáró, akit ismeretlen vidékek megismerése hajt, az vándor, fölfedező, aki rokonait, ismerőseit látogatja meg, az vendég. Az idegen szót nyugodt lélekkel megtarthatjuk a negatív jelenség kifejezésére: az idegen csőcselék, akik bámészkodni jönnek ide. Bár erre is van magyar szavunk: a siserehad.
|
|
R.András |
|
A dédapáink nemzedékében is voltak, akik kimozdultak. Nem turistának csaptak fel, hanem vándornak. Fölfedezőnek. Az rendben van. Lett belőlük valaki. A turistákból nem lesz semmi. |
|
pandala |
|
nem aza baj, hanem a nyelvrontás! .... mint a meleg, kitartás, satöbbi.. csak még súlyosabb iszonyatos társítás, ráadásul szövegkörnyezetre figyelem nélkül! ... hulladékok, mi?? Akik időnként felbaktatnak pl. a budai hegyekbe, mi!? hát ja fogalmatlanság rulez!
|
|
negyven rabló |
|
Próbálom, de nem értem. Az én dédapám sem tette ki a lábát a falujából, de a fia igen. Lett is belőle valaki. Talán nem gondolod komolyan, hogy akkor haladunk, ha nem mozdulunk? |
|
R.András |
|
Ha belegondolsz, a tömegturizmus éppúgy a globalizmus vadhajtása, mint a szeméthegyek az óceánban meg a többi, meg a többi. A dédapám még soha ki nem tette a lábát a szülőfalujából és az volt a normális. Még jómagam is csak mesekönyvben láttam az 1001 éjszaka vagy Tibet csodáit. És az volt a normális. |
|
negyven rabló |
|
Na b+, ezt a hsz-edet még nem láttam!
Ez alapvető tévedés! Ma a turizmus az egyik legfontosabb része egy ország/állam eredményes működésének! A másik kettő az ipar és a kereskedelem! A következő a politika, mert az többnyire mindenképpen le akarja taposni az előző hármat. Sajnos eredményesen, mert az általa megvett sajtó a kezére játszik. A szűken vett pesti belvárosban és Budán, a Várban, a Halászbástyán és környékén, télen-nyáron zizegnek, nyüzsögnek a turisták! Távolkeletiek, szlávok és angol nyelvűek. Mi ezzel a baj? (Khm... Számos eset okán mondom, hogy a távolkeleti nők/férfiak belülről jövő, ösztönös kedvessége páratlan! A szlávok pont olyanok mint mi, meg a germánok. (Fátylat rá...) Az angolszászok meg azért jönnek, mert úgy gondolják, hogy itt minden olyat megtehetnek, amit otthon nem. Ezért aztán ők azok, akik közül a legtöbbet viszik be a rendőrök!) Volt szerencsém ölég sok országban járni, de soha, sehol nem tapasztaltam olyat, hogy turistaként lenéztek, vagy megaláztak volna! Magyar vagyok, nem turista Ez a felirat nem turistaellenes! Csodálkoznék, ha pont te nem tudnád! |
|
|
R.András |
|
Ma van Ady Endre születésnapja. Ez alkalommal idézzük fel az egyik - ma is igen aktuális - írását 1906-ból, a címe: Meghalunk. Előadja: ifj. Jászai László. Bónuszként (miként az eredeti műsorban is elhangzott) Mészáros Sunyó- Papp Gyula Szeretem a Bárányfelhőt című dala hallható a Pannon Rádió Hangszínházának előadásában, énekel Sárdy Barbara és Mészáros Sunyó. Zenél: Papp Gyula. Technika: Papp Krisztián. ... www.facebook.com/sunyo.meszaros/posts/3044643102216614 |
|
tiszavirág |
|
Olyan kíváncsi lennék rá, vajon szeretne király lenni, vagy egyáltalán nem? |
|
pandala |
|
nah, II. Erzsi még a végén megdönti a farncia XIV. Lajcsi rekordját ..
|
|
|
R.András |
|
Károly Fülöp Artúr György, II. Erzsébet királynő és Fülöp edinburghi herceg elsőszülött fia, aki trónörökösi minőségében a walesi herceg címét viseli, 1948. november 14-én született. A brit trónöröklési rendben jelenleg az első helyen áll, tehát ő a brit korona várományosa. A jeles évforduló azt is jelenti, hogy Károly az angol-brit monarchia történetének első olyan walesi hercege, aki nem uralkodóként éri meg 71. születésnapját. ... https://gondola.hu/hirek/246748-71_lett_a_brit_tron_elsoszamu_varomanyosa__Ka ... |
|
pandala |
|
És akkor, arról még nem is esett szó, hogy akikről szó van az említett linken, azoknak nincs lakcímkártyájuk Budapesten, sz'al még a xarba sem tudnak belerúgni, nem hogy a választásokba belepofázni!
|
|
pandala |
|
"Az önkormányzati választások megmutatták, hova vezet, ha a veszélyes hulladéknak még szavazati jogot is adnak."
Ráadásul, még ha érteni vélem is, hogy mire utal e mondat, valszeg, az sem igaz!! Ugyanis egyszerüen nem voltak annyian, hogy befolyásolni tudták volna a mostani választás eredményét! Ld. Gulyás Gergely magyarázat (is)! A jövő persze más kérdés, az nagyon is valószínű, hogy jelentősen növekedhet a lakcímkártyával rendelkező, nem magyar állampolgárok száma Budapesten! |
|
pandala |
|
Na persze, te otromba idióta! Nyilván, nagyon hulladékok azok a turisták akik hétvégente ellátogatnak a Gellérthegyre, a János-hegyre, mega Rám-szakadékba, meg ki tudja még hová ...
|
|
|
R.András |
|
Orbán: a turizmus a hazaszeretet kifejezésének egyik formája
A magyaroknak a turizmus a hazaszeretet kifejezésének egyik formája – mondta Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn Budapesten a Várkert Bazárban, a Magyar Turisztikai Ügynökség rendezésében tartott Turizmus Summit 2019 konferencián. ... ... http://forum.vectrix.hu/?f=4&t=10191&m=607
Kommentár: Nyilván a Főnök is tudja, hogy a turisták - veszélyes hulladék. Persze, a veszélyes hulladék utaztatásából tetemes gazdasági előnyök származnak. De ez azért mégiscsak játék a tűzzel. Az önkormányzati választások megmutatták, hova vezet, ha a veszélyes hulladéknak még szavazati jogot is adnak. Szóval, a Főnök jobban tenné, hogyha más játékszer után nézne ! |
|
|
pandala |
|
Te beteg vagy, sürgősen el kellene menned egy 'ökodiktátorhoz', hogy meggyógyítson! Na meg, a magyar nyelvet sem ártana megtanulnod....
|
|
R.András |
|
A turisták: veszélyes hulladék. Van amelyik 1-2 hétig van itt, van amelyik évekig, van amelyik már itt született.
|
|
pandala |
|
Na, már megin' a turisták. Mi bajod van velük? Csak nem hiszed azt, hogy aki nem magyar, és/de épp' itt tartózkodik 1-2 hétig Mo.-n, az (is) elmegy szavazni? Hamisított lakcímkártyával!?... ;-D
|
|
R.András |
|
Hangya ellen hangyapor, csótány ellen csótánypor, turista ellen ... ? |
|
pandala |
|
A DK-sok megcsinálják az USE-t (United States of Europe), Karácsony meg majd csak néz és nagyokat pislog ....
|
|
|
|
|