Téma: Marx Károly prófétai habilitációja |
|
tótumfaktum |
|
Fischer Ez a lap egy ellenőrzött változatarészletek megjelenítése/elrejtése A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából Ernst Fischer Született 1899. július 3. Komotau, Csehország Elhunyt 1972. július 31. (73 évesen) Deutschfeistritz Nemzetisége osztrák Foglalkozása újságíró, kritikus, esztéta, író, politikus
Ernst Fischer (Komotau, Csehország, 1899. július 3. – Deutschfeistritz, 1972. július 31.) osztrák újságíró, kritikus, esztéta, író, politikus.
1934-től 1969-ig az Osztrák Kommunista Párt (Kommunistischen Partei Österreichs - KPÖ) tagja volt.]Ernst Fischer Született 1899. július 3. Komotau, Csehország Elhunyt 1972. július 31. (73 évesen) Deutschfeistritz Nemzetisége osztrák Foglalkozása újságíró, kritikus, esztéta, író, politikus
Ernst Fischer (Komotau, Csehország, 1899. július 3. – Deutschfeistritz, 1972. július 31.) osztrák újságíró, kritikus, esztéta, író, politikus.
1934-től 1969-ig az Osztrák Kommunista Párt (Kommunistischen Partei Österreichs - KPÖ) tagja volt. ...
|
|
Rendes Kis |
|
Elhunyt Mátyás Antal közgazdász-professzor. Sokan tanulhattunk könyveiből közgazdasági elméletek történetét. Ha sokat olvasunk, gondolkodunk, akkor rájöhetünk, hogy mai problémáink már előjöttek a múltban is és elődeink is gondolkodhattak rajta. Én anno egyetemistaként ezt nem értékeltem annyira. De mindennek eljön az ideje. Mátyás professzor talán már "odafenn" együtt beszélget Smith-el, Hayekkal, esetleg Keynes-el és Friedmannal is. A professzor temetése 2016. február 26-án,13 órakor lesz a Fiumei úti Nemzeti Sírkertben a Katolikus Egyház szertartása szerint. Nyugodjék békében! (Homolya Dániel) Elhunyt Mátyás Antal közgazdász, az MTA rendes tagja 2016. február 8-án, életének 94. évében elhunyt Mátyás Antal akadémikus, a magyar közgazdaság-tudomány kiemelkedő, nemzetközi hírű művelője. A tudósnak közgazdász-generációk köszönhetik azt, hogy már a rendszerváltást megelőző… ... http://mta.hu/mta_hirei/elhunyt-matyas-antal-kozgazdasz-az-mta-rendes-tagja-1 ... ... www.facebook.com/Kereszt%C3%A9nys%C3%A9g-%C3%A9s-kapitalizmus-111296975559632 ... |
|
Rendes Kis |
|
Drága bácsi, a maga mondandója mellébeszélés (lári-fári) volt. Találtam egy bizonyítékot, hogy Ernst Fischer sajátmagát Marx leghitelesebb értelmezőjének tartotta. Erre maga azt válaszolta, hogy - Ernst Fischer zsidó volt (ez lehet, hogy igaz, de semmi köze a kérdéshez). - Marx zsidó volt (erről már korábban kiderült, hogy nem igaz). - a zsidók képesek egymást gyűlölni (ez bizonyára igaz, de semmi köze a kérdéshez). - Vörös Dani is megnyilvánult abban az évben (ez igaz, de semmi köze a kérdéshez). - Ernst Fischer mást is írt (ez is igaz, de nem cáfolja az állításomat). |
|
tótumfaktum |
|
Azokat moslék simán lenyomja, veled együtt!
|
|
dejszen |
|
Jönnek a gravitációs hullámok, kész cunami! |
|
tótumfaktum |
|
Ejnye, moslék, bepörögtél mint egy kettős fekete lyuk az egybesülésnél?... |
|
schlempe |
|
TESSÉK VÉGRE TUDOMÁSULVANNI: ÖN NEM ORÁKULUM ÉS NEM MINDEN VÉGSŐ IGAZSÁGOK TUDÓJA! |
|
|
schlempe |
|
Már elnézést, nekem volt is van is "mondanivalóm", viszont Ön kezdett el "lárifárizni".ÚGYHOGY KIKÉREM MAGAMNAK EZT A PÖKHENDI RENDEREUTASITÓ HANGNEMET! MERT MI A TÚRÓT JELENT AZ, HOGY LÁRIFÁRI? NA NE TESSEN, MÁR VELEM VCCELŐDNI! A "lárifári" Önnek "jogos" mély, igazságtaramú hozzászólás,AZ ÉN hasonló TARTALMÚ SZÖVEGKONSTRUKCIÓM NEM? UGYAN MIÉRT? |
|
Rendes Kis |
|
Drága bácsi, ha elfogyott az érdemi mondanivalója, kérem, valamék vicctopikban dudorásszék. Már a korábbi (#317, #318, #319) h.sz.-ai is komolytalanok voltak, erre próbáltam fölhívni a figyelmét a #320-ban. |
|
schlempe |
|
Teszünk rollla ho' emeeekeggyen a színvonal...ugyi. |
|
mpd |
|
Kezd a topic igen nagy szellemi magasságokba emelkedni |
|
schlempe |
|
Umburumbum-bumburumbum SZENCSÉGES URAM! |
|
Rendes Kis |
|
Kérdés: 1956-ban a munkástanácsok szövetsége nem a proletárdiktatúra hiteles megvalósítása volt-e ? |
|
|
schlempe |
|
Továbbá ott a "Literary works" -ben olvashatunk egy:
"Das Ende einer Illusion. 1973" c. műről is ugye... |
|
schlempe |
|
Meg ez az "1968" is egy ÁRULKODÓ ÉVSZÁM. Abból az évből esetleg a "Vörös Dani"-t is lehet idézni "üstöllést". |
|
schlempe |
|
Nyilván ezek az okos és töprengő zsidók olvasgatták is azéé' egymást--ha egyébiránt szívesen belefojtották is volna egymást egy kanál vízbe--alkalmasint. |
|
|
schlempe |
|
"Kéthly Anna is Marxot tekintette mérvadónak, nem ?" NEM! Ernst Fischer-t, Walter Rathenau-t, Leon Blum-öt és ilyen elméleti szocdemeket. |
|
schlempe |
|
SENKI NEM TUDJA IGAZÁN KI ÉS MI A "PROLI" CSAK ÉN(!), ÉN, ÉN és ÉN--A DIÓSGYŐRVASGYÁRI 4 GENERÁCIÓS MUNKÁSIVADÉK. ÖNÖK, TÖBBIEK MIND "MESÉKET" MONDANAK, AMIKET OSKOLÁKBA' TANULTAK, MEG KÖNYVEKBEN OLVASTAK. MEG PERSZE PROPAGANDA--SZIMPÁTIA MEG ELLENSZIMPÁTIA--"FEJTÁGITÓKON" FOXI-MAXIKON ÖNÖKBE VERTEK... Mindezt--a fentieket--lehet nem elfogadni, lehet nagyképűsködésnek leminősiteni--MINDENT LEHET(!)-- ám ez attól még "így" és nem másként van. |
|
Rendes Kis |
|
"A magyar modellre is emlékszünk néhányan: állam- és magánmonopóliumoktól szabad társadalmat alkotni, amelyben a tulajdonosok mi magunk vagyunk, s a közvagyont is magunk igazgatjuk a munkástanácsokon keresztül." (Czakó Gábor, Keresztény Élet, 2006. szeptember 29.) |
|
Rendes Kis |
|
Az öntudatos munkás a proletár, az öntudatlan a proli. |
|
Rendes Kis |
|
Kéthly Anna is Marxot tekintette mérvadónak, nem ? |
|
mpd |
|
Nekem van egy jó definícióm a proliról. Saját gyártmány, tapasztalati úton jutottam el hozzá. Tehát. Proli az, aki kávéval-cigivel kezdi a napot, és a kutya műveli a kertjét (ha családi házban lakik). Ha nem családi házban lakik, akkor panelproli. |
|
|