Téma: Minden a halálról. Végállomás vagy átszállás? |
|
negyven rabló |
|
Hozol kettőt, ha megint találkozni kell a szokott kocsmában? |
|
pandala |
|
Nemrég épp' hallottam valamelyik tévéműsorban, hogy ez a nagy baj.... már az "öregebb" "nemzedék" sem tud semmit még a 2000 előtti "életről" sem, nemhogy a még korábban történtekről... S ezt nem egy öreg, hanem egy kábé 28-30 év korú jobber mondta .... Sz'al, ha nem sikerül az "újgeneráció(kat)" idejében "elkapni", akkor tényleg kampec. Jön a szép új világ!
( Tkp. már a 2006 októbere sem mond nekik semmit! .. ) |
|
R.András |
|
Rá se ránts ... Ragadjuk meg a lapátnyelet ! |
|
negyven rabló |
|
Ezek a hozzászólások 4-6 év távolságban. Elkeserítő, hogy ennyi év alatt csak ennyien és így reagáltak rá!
|
|
R.András |
|
Ez nemtommi. A kubikosok szokták volt a tenyerüket köpködni, mielőtt a lapátot a földbe merítik ... |
|
negyven rabló |
|
Ezekkel köpködjük a tenyerünket? Jenő Lehel Jenő Lehel 4 éve ez elég szörnyű 3 Györgyi Haltrich Györgyi Haltrich 4 éve :-D nyihihi - nem kissé ironikus Steamer424 Steamer424 4 hónapja Mindezt egy ócska villamoson... siralmas... Karoly Bene Karoly Bene 6 éve 1988!
|
|
R.András |
|
Egyelőre ott tartunk, hogy gyűrjük fölfelé az ingünk ujját és köpködjük a tenyerünket ... |
|
|
|
R.András |
|
De jó, hogy nem lesznek a gyermekeim árvák ! |
|
|
pandala |
|
"Az mindegy, hogy balra vagy jobbra megy a villamos, csak arra kell vigyázni, hogy arra menjen a sín is!!" |
|
|
pandala |
|
Há', nem tom, mindenesetre nem szabad hagyni, hogy le(ki)lökdössék az emberfiát!!!
|
|
negyven rabló |
|
Senki nem akar kiszállni, de kénytelen lesz. A metró, a villamos olyan, hogy tudom mikor jön az utolsó állomás. Le kell szállni, de rövidesen újra elindul a másik oldalon visszafelé. Némelyik busz, villamos körbe is megy, soha nincs vége, bár a vezetők változnak. Mindenki magától értetődően használja, de nem tudja/tudja, de nem törődik vele, hogy a jármű vezetője az, aki a biztonságát garantálja a végső távozás előtt. A jövőt senki nem ismeri, senki nem jött vissza, senki nem üzent onnan, legföljebb néhány álomban, de az a normál létezés/agyműködés bizonyítéka annak ellenére, hogy nekem volt egy-két dermesztő látomásom. (Na jó, ennyire nem akartam primiegyszerű lenni, de ez jött ki.) |
|
pandala |
|
A halál az valami olyasmiféle végállomás, ahol senki sem akar kiszállni! Semmiféle célból!
|
|
|
R.András |
|
Nem minden költő örül a halál gondolatának:
Idézet: ...
Úgyis csak az Úr lát mindenki szemével, s hamit temagadból szégyenkezve nézel, tudd meg, lelkem, s borzadj, mert szemeden által az Isten is nézi, az Isten is látja!
Krisztus urunk, segíts meg!
Óh jaj, hova bujhatsz, te magadnak-réme, amikor magad vagy az Itélő kéme?! Strucc-mód fur a percek vak fövenye alá balga fejünk - s így ér a félig-kész Halál,
s akkor mivé leszünk mi?
...
... www.arcanum.hu/hu/online-kiadvanyok/Verstar-verstar-otven-kolto-osszes-verse- ... |
|
R.András |
|
A szellem nem élő. Ha élő volna, akkor halandó volna. A szellem idea, abszolútum, létezik, de nem él. Éltet. Mint a talaj. Megtermi a gondolatainkat. Mi élünk. Megtestesítjük Isten halhatatlan gondolatait. Test nélkül nem lehet élni. Ez nem materializmus, ez dualizmus is meg nem is. A lírai halálpropaganda nem öngyikézés, de majdnem. Passzív eutanázia. Alapvetően két tudatállapot van: igen és nem. Éber állapot és alvás. Persze, lehet számos átmeneti állapot is: félálom. A keresztény halálvágy félreértésen alapszik. A keresztény terminológia a tudatra ébredést ("buddhává válás"-t) az Új Ember születésének nevezi. És ahhoz hogy az Új Ember megszülethessen, a Régi Embernek "meg kell halnia". De ez nem biológiai halál, hanem "figyelem és odaadás": biológiai értelemben "a test átlátszóvá válása". Ahhoz, hogy a test alkalmas legyen az átlátszóvá válásra, nem szabad kényeztetni, de nem szabad sanyargatni sem. Szent Ágoston írja, hogy az volna az ideális, ha úgy tudnánk jóllakatni a testet, hogy közben ne érezzünk biológiai örömöt, csak mulasszuk el a test követelődzését, ami elvonja a figyelmünket a szellemi örömökről. |
|
R.András |
|
Azt hiszem, a Logosz a Mesterszó: "Én vagyok". A Létige. |
|
R.András |
|
Az Apukámtól én azt tanultam, hogy a gondolkodásunk mindenképpen intuitív. Gondolkodásunk modellje a Magvető példázat. A megoldandó logikai feladat az elvetett mag, a termőtalaj az intuíció. Nehezebb feladat megoldásához hosszabban kell aludni, hogy a mag termést hozzon, egyszerűbb feladat megoldásához néhány tizedmásodperces alvás is elég. |
|
pandala |
|
Ettől még, igaz amit írtam. Azért is folyamatos!
Az Allah-hívő, az más tészta... Ő Mohammed tanait hiszi. Slussz-passz.
|
|
negyven rabló |
|
Mivel arról is beszéltünk, hogy Idézet: Bennünk és általunk
, soha senki nem tudja bizonyítani a létezését. Egyetlen esetben lehet: A halál után, de erről még soha senki nem nyilatkozott. Ebből az következik, hogy amíg itt vagyunk, hiszünk, vagy nem hiszünk, esetleg tagadjuk! Van más? Mondjuk kérdezzünk meg egy Allah-hívőt. |
|
pandala |
|
Nincs legvége. Ez a dolog folyamatos. Amíg nem jelentkezik valaki, aki bizonyítani tudja, hogy azért 'hisz' Istenben, mert neki személyesen megnyilvánult, addig mindenképpen lesz a három kategória:
- hisz Istenben - nem hisz Istenben - tagadja isten létezését
A legutolsó a legérdekesebb, mert nekik még annyi ""bizonyítkuk"" sincs, mint az elsőknek!!
|
|
negyven rabló |
|
Tagadom, vagy nem hiszem? Tényleg két külön fogalom. A legvége mi lesz? |
|
|